Focusclubdag met BBQ

Op 20 mei organiseren we weer de Focusclubdag! Ben jij erbij?

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wagner Intercooler & Downpipe (COI or RAM)

Discussie in 'Performance tuning' gestart door Mordante, 5 apr 2023.

 1. Vorige week heb ik een 2015 Ford Focus Station ST-2 2.0 Ecoboost gekocht. Mijn ervaring met het aanpassen van auto's is nul. Nu heb ik een vriend die mij kan helpen. Hij sleuteld veel aan auto's (Old timers).

  Het lijkt mij wel leuk om een keer wat kleine aanpassingen te doen. te beginnen met Wagner Intercooler & downpipe zie: 700001058. Daarna eventueel een Cold Air Intake or a Short Ram Intake met direct daarna chip tuning.

  Maar ik twijfel wel. Is dit nu echt nuttig? Ga je het uberhaupt merken met het rijden, of zal ik de auto gewoon stock laten?
   
 2. Met zulke upgrades kan je bijna direct door naar een stage 2 tune. Dat merk je zeker wel. Enige wat dan nog mist is een uitlaat volgens mij
   
 3. Als je hem net hebt, zal ik er nu eerst zo van genieten. Goed onderhoud doen. En als het dan gewoon begint te worden. Dan beginnen met upgrades. En meer vermogen maken.
  Dan heb je elke keer dat stukje extra.
   
  gerardTDCI, Edgar Focus en Tom91 vinden dit leuk.
 4. Precies dat, dan geniet je steeds wat extra zeg maar. Maar direct enorm upgraden is natuurlijk geen slecht idee.
  Maar persoonlijk vind ik stapjes doen leuker omdat je dan steeds dat beetje extra hebt. Dus na elke upgrade even wennen, genieten en dan pas door naar de volgende.
   
 5. Uitlaat zelf hoeft niet voor stage 2 als je de downpipe doet. Met sportcat of decat is al voldoende
   
  Edgar Focus en M.Blaak vinden dit leuk.
 6. Dan was dat het uitlaat deel waar ik aan dacht waarschijnlijk :schater:
   
 7. zou de intake van de rs doen ;) win je meer mee en kost minder :D
   

Deel Deze Pagina