Welkom bij de Focusclub

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Voorruitverwarming mk1

Discussie in 'Electronica' gestart door Toms, 21 dec 2021.

 1. Beste allen,

  Ik heb sinds deze zomer een Mk1 uit 1999. Er zit niet veel op, maar deze heeft wel voorruitverwarming. Deze gaat wel aan, maar er zijn maar drie strookjes van ongeveer 2 cm breed die het doen. De rest van de ruit blijft beslagen, terwijl die drie stroken duidelijk zichtbaar zijn over de hele lengte van de ruit.

  Mijn vraag is als volgt: valt dit te repareren of heb ik een nieuwe voorruit nodig? Ik ben niet heel technisch dus ik weet niet zo goed waar ik een eventueel defect zou kunnen vinden. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  Groetjes,
  Tom
   
 2. Ik vermoed dat de ruit zijn einde heeft bereikt... Als deze nog nooit vervangen is kan ie wel eens origineel zijn. Heb je geen sterretje wat uit de hand dreigt te lopen? Misschien aanspraak maken op je ruit verzekering om hem dan te laten vervangen (mits je verzekering dat dekt uiteraard...).

  Groeten, Nick

  2004 1.6 Focus C-Max S
   
 3. Lijkt mij inderdaad de beste optie, sterretje of scheur afwachten en dan laten vervangen. Als er een sterretje inkomt niet late repareren want dan blijf je met hetzelfde euvel zitten.
   
 4. Zonder ster lukt ook wel
   
 5. Bedankt voor de reacties. Ik heb geen sterretje of scheur opgemerkt in de voorruit.

  Verder lijkt het me niet waard om het op dit moment te laten vervangen omdat het meer dan 300 euro kost voor een met verwarming.

  Zijn er nog andere opties?
   
 6. Geen ruitdekking
   
 7. Wat bedoel je precies?
   
 8. Wa extra
   
 9. Kijk je verzekeringspolis even na ;) meestal staat er op de groene kaart al waar je (eventueel) terecht kan voor glasschade.
   
 10. Ik geloof bij mij 70 euro gewoon naar de plaatselijke ruitenboer gegaan die regelde alles

  gelijk de sponning waar de ruit in gaat goed in de antie roest laten zetten
   

Deel Deze Pagina