1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Volle kofferbak, dakkoffer en bagagebox op trekhaak?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Johan_L, 31 jul 2020.

 1. Een bagagebox is een enorm dood gewicht achter je auto dat het rijgedrag veel meer beïnvloedt dan een aanhanger. Zelfs met gelijke kogeldruk zal de aanhanger minder invloed uitoefenen op de stabiliteit van de auto aangezien ze zelf over de weg rolt. Enkel optrekken en remmen zullen nadelig beïnvloedt worden door de grotere massa.
   
 2. Een aanhanger van onder de 750kg. Heeft ook geen oplooprem. Dus de auto moet het gewicht afremmen. Zal ook voor instabiliteit kunnen zorgen.

  Aanhanger met oplooprem is de beste optie.
  Geen extra gewicht op dak en los gewicht op trekhaak. Toch netjes dat auto niet de aanhanger af hoeft te remmen. Dat hij dit zelf doet
   
 3. Alleen zal het lastig worden om een kleine bagagewagen te vinden die ook geremd is onder de 750 zijn die zeldzaam naar mijn idee
   
 4. Hangt er helemaal vanaf. Ik heb zelf een enkel-asser met een mtm van 1100 kg die oorspronkelijk een eigen kenteken heeft en ook een oplooprem.
  Ik heb daar nu gewoon een kentekenplaat van de auto op hangen waardoor ze automatisch onder de categorie tot 750 kg mtm.
   
 5. Uiteraard zoals verplicht de volgend stappen ondernomen?

  https://www.rdw.nl/particulier/voer...agen-naar-750-kg-of-lager-geen-kentekenplicht
   
 6. Met een beetje zoeken vind je ze wel, zoals bijv deze geremde bagagewagen van Anssems welke nog netjes onder de 750 KG valt.

  Nadeel is wel dat deze geremde bagagewagens ongeveer €1500 ex BTW kosten, terwijl je met goed zoeken een ongeremd exemplaar vaak al rond de €800 kan vinden.
   
 7. OmeJoyo vindt dit leuk.
 8. inderdaad ze zijn er wel en zou ook al snel mijn voorkeur hebben boven een ongeremde maar ja mijn focus mag er 1500 trekken dus dan ga je al niet snel naar een klein bagagewagentje zoeken
   

Deel Deze Pagina