1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 fase 1 Verwijderen naafdoppen

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door jason101, 13 mei 2018.

 1. Vraag klinkt misschien wat dom, maar goed ik vraag het toch omdat ik het simpelweg niet weet. Ik wil zwarte wielmoerkapjes maar de huidige wielmoeren zijn reeds voorzien van kapjes die aardig vast zitten en die ik er niet 123 vanaf krijg. Nu kan ik wel een griptang pakken en gaan sjorren maar ben bang dat dit ook niet gaat lukken en het meer erger dan goed maak.. Zijn deze eraf te halen en te vervangen of zijn er kapjes die ik hier overheen kan plaatsen?
   
 2. De RVS kapjes op de originele wielmoeren zijn onderdeel van de wielmoer en niet verwijderbaar. Het komt nog weleens voor dat de RVS kapjes van de wielmoeren loskomen (vaak als gevolg van het mishandelen van de wielmoer met een luchttol) maar dit is niet de bedoeling.

  Wanneer je dus zwarte kapjes over de wielmoeren wil plaatsen zal je deze over de originele wielmoeren (inclusief RVS kapjes) moeten plaatsen. Een andere optie is de wielmoeren vervangen door zwarte exemplaren.
   
 3. Bedankt @JW. Die indruk had ik dus al omdat er geen beweging in te krijgen is. Weet jij toevallig uit je hoofd wat de maat van de originele wiemoer (incl kapje) is?
   
 4. 19 mm.
   
 5. #5 jason101, 13 mei 2018
  Laatst bewerkt: 14 mei 2018
  Heeft iemand het wel eens voor elkaar gekregen om de naafdoppen eraf te krijgen met de velgen nog gemonteerd? of is het handiger om de velgen er eerst af te halen? Ik heb namelijk geen idee.

  Edit: Na wat gezocht te hebben op youtube is het gelukt.
   
 6. Hoe dan?
   
 7. Ik heb er een heel dun mesje tussen gezet ingewikkeld in isolatietape zodat er niets kan beschadigen. 2 tellen werk en was los.

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina