1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 1 fase 1 Verlagen FoFo mk1 1.8 16v

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Kimi1988, 15 apr 2018.

 1. De dempers in deze set zijn van Koni en de veren van H&R.

  H&R veren staan er om bekend zeer stug te zijn. Ik heb ze eens 1 op 1 vergeleken met Eibach Pro-Kit veren op een Focus 2 fase 1 (2 dezelfde auto's waarvan de ene was voorzien van Eibach en de andere van H&T verlagingsveren). Hierbij waren de H&R veren veel stugger en boden hierdoor dus minder comfort als de Eibach veren.

  Wanneer je online gaat zoeken zijn de ervaringen met Koni schokdempers zeer wisselend. Sommige mensen zweren erbij terwijl anderen juist helemaal niet te spreken zijn over de kwaliteit van Koni schokdempers. Zo zijn er bovengemiddeld veel ervaringen te vinden waarbij de Koni schokdempers al na zeer korte tijd beginnen te roesten. Zelf heb ik enkele jaren geleden ook met eigen ogen gezien dat (gele) Koni dempers al na 1 jaar last hadden van afbladderende verf en roest.


  Je zal dus voor jezelf moeten bepalen wat je wilt. Wil je een stugge auto of wil je na het verlagen nog enigszins comfort. Wanneer je nog enigszins comfort wil is Eibach/Bilstein in mijn ogen een betere keuze.
   
 2. Ik kocht destijds een set gele Koni’s voor mijn 106 GTi en kreeg meteen een lekke demper meegeleverd...
   
 3. Goede info, Bedankt voor de reacties!
   
 4. Als je maar 30 a 40mm lager wil gaan zou ik kijken naar een set eibach verlagings veten. Vergeleken met de fabrieks veren als wat stugger maar wel comfortabel. Ik ben er zeer tevreden over. En zeker in combinatie met grote velgen (dunne bandjes) ga je nog meer comfort inleveren
   
 5. Ja aan de eibach dacht ik ook aan maar mijn schokdempers zijn 100.000 km oud en wel aan vervanging toe denk ik.
   
 6. Heb hier eibach veren en bilstein b8 dempers er onder (word als b12 set verkocht dacht ik)
  Focus staat er mooier bij, rijd beter en het mooiste: kan hem gewoon nog aan mn moeder meegeven. Enige waar ze over zeurt is de uitlaat:schater:
   
 7. #8 lowrider180, 7 mei 2018
  Laatst bewerkt: 19 mei 2018
  .
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina