1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Veiligheid Carjacking ???

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Stefan 180179, 15 apr 2019 om 09:38.

 1. Goedemorgen beste clubleden,

  Ik was benieuwd hoe veilig onze fofo is wat betreft Carjacking.
  Niet dat dat hier in Nederland een groot probleem is of vaak voor komt maar ik was benieuwd.
  Nu heb ik in mijn focus de autolock functie aan gezet.
  Maar nu was ik benieuwd, hoe ver kan iemand komen als je uit je auto getrokken zou worden. Nu heb ik de titanium versie dus kan keyless starten. Sleutel dus in de zak. De auto had aan dat de sleutel niet in de auto aanwezig was. Dus mijn vermoeden was, de auto zal zo wel stoppen.
  Maar tot mijn stomme verbazing ben ik na een km of 8 maar terug gegaan naar huis.
  Oftewel. De auto stopt niet na een bepaalde afstand pas als de auto uitgezet wordt of de tank leeg is Ik had verwacht dat de brandstof pomp na een tijdje uitgeschakeld zo worden. Maar dat is dus niet zo


  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
 2. nee uit dat gebeurt idd niet. zolang auto op slolt springt is er dus geen direct probleem.
  ik zeg altijd, als ze interesse hebben in jouw auto nemen ze het altijd mee. wat je er ook tegen doet ze verzinnen een manier erop, hoe vervellend het ook is.
  als ze je uit de auto trekken, dan kunnen ze ook in de auto daarna, het is voor hun te eenvoudig om computer aan de auto te hangen en nieuwe sleutel dan in te leren. hun hoeven geen werkende sleutel in de auto daarvoor te hebben.

  zelf je eigen sleutel kunnen ze de transponder klonen, belangrijkste keyless entry niet gebruiken of je sleutels in een goeie behuizing stoppen om signaal te blocken. zelf als je in een restaurant zit kunnen ze eenvoudig de code via grotere afstand naar buiten verzenden en dan unlocken en starten.
   
  Stefan 180179 vindt dit leuk.
 3. Heb alle voorzorgsmaatregelen genomen, maar was erg benieuwd of auto uit zichzelf zou stoppen als de sleutel niet in de auto aanwezig is. En dat is dood niet het geval

  Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
   
 4. Ik denk ook niet dat dat echt prettig zou zijn. Als je batterij onderweg te ver leeg gaat zou je auto ook stoppen. Als de auto tenminste regelmatig controleert of de sleutel aanwezig is, daar heb ik de mijne nog niet op kunnen betrappen.
   

Deel Deze Pagina