MEER VERMOGEN EN MEER RIJPLEZIER!

Focusclub.nl is een partnerschap met EQ Performance aangegaan!

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Veel vocht in onze Focus van 2016

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door FocusMarco, 12 jan 2021.

 1. Hallo allen,

  Het valt mij de laatste tijd erg op dat onze auto erg vochtig is van binnen, de ramen beslaan erg snel en vormen druppels op de ruiten, is dit een bekend probleem bij deze auto's en waar moet ik het gaan zoeken? Heb de deurrubbers enz. al gecheckt en in de siliconenspray gezet maar tot nu toe weinig resultaat. Ik hoor graag jullie bevindingen!
   
 2. Heb er een van 2012 en totaal geen sporen van vocht.
   
 3. Misschien ergens een lekkage... Heb je al eens onder de matten gevoeld of het tapijt nat is? Of er geen water bij het reservewiel staat?

  Groeten, Nick
  Focus C-Max 1.6 Trend 2004
   
 4. Ik heb een keer lekkage gehad via het achterlicht. een van die beige/witgele dopjes sloot niet meer af.
  Heb ook wel eens gelezen over een ventilatierooster waar vocht door komt of de dakrailing. ff zoeken moet wel resultaat opleveren denk.
   
 5. Kofferbak is een bekende plek voor lekkages. Google er naar eens op. Topics genoeg hier.


  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 6. Top, bedankt voor de reacties, ik ga op zoek!
   
 7. Wij hadden er 1 van 2014 en die had ook geen last.
   
 8. Je kan ook de circulatiestand veranderen bij parkeren, zodat er geen vocht via de roosters binnenkomt. Optrekkend vocht in de nacht.
   
 9. Bij mij lag er een laag water in de achterbak. Echter afgelopen week wederom druppels aan de binnenkant van de ruit.

  Probleem is dat met een rit van 11km net warme lucht uit de rooster komt en warme lucht houd meer vocht vast. Koelt het daatna af zal vocht zich afzetten als condens op de ruiten.

  Dingen als oud krantpapier keer over de ruiten heen doen, of ruiten keer met ruitenreiniger schoonmaken kun je ook doen.
  Een vette ruit blijft condens sneller op zitten.

  Thuis zet ik hem ook vaak tegen het huis aan. Zodat deel door de warmte van het huis warmer is en dus geen condens of ijsvorming scheeld de helft.
   
 10. ongeacht waar je de auto parkeert of met krantenpapier aan de gang gaat, je hebt condens dus vocht in je auto en dat is gewoon niet goed, punt.
   
 11. Heb je de airco/climat control of 'AUTO' staan?
  Ik had laatst in mijn auto de airco aangezet, omdat dan de koelvin van de radiateur ook draait (ik was met een aanhanger het achteruitrijden aan het oefenen).
  Daarna echt 2 weken lang last van beslagen ruiten gehad.
   
 12. Mee eens, beslagen ruiten voorkom je niet in deze tijd. Maar als er veel vocht in je auto zit en je druppels condens aan de ruit hebt heb je een andere oorzaak... En rijden met de kachel op warm en de ramen open zorgt er juist voor dat het vocht er uit kan. Door de warmte gaat het vocht verdampen, de open ramen houden het voor jou ook nog een beetje uit te houden tijdens het rijden .

  Groeten, Nick
  Focus C-Max 1.6 Trend 2004
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 13. @gerardTDCI
  auto tegen een huis parkeren is voornamelijk dat je smorgens vroeg niet je ruiten hoeft te krabben. Dat condens/druppels op de ruit en dus teveel vocht in de auto niet goed is, dat klopt.
  Alleen soms is het er. zelf rijd ik wel nooit eigenlijk op auto. altijd standje 3 a 4 en op 20 staan. Regel het liever zelf. op auto gaat soms fantilator volgas te blazen terwijl ik bijna op bestemming ben. Alleen op lange afstanden wil ik het wel aanhebben staan.
  Airco staat dan ook voornamelijk uit. met deze en vorige focus heb ik beide op terugreis in duitsland snachts gehad dat er condens kwam tijdens rijden. Dan zet je voorruitverwarming aan waarna het snel weg trekt. Enkele keer airco aan

  Vocht in de auto kan je zomers en swinters hebben. Als je in de regen loopt naar je auto en je stapt met natte kleding in. zal de ramen in de zomer net zo makkelijk beslaan. Dat heeft echter een rede die bekent is.
   
 14. In de winter of een regenachtige dag heb je al snel een licht beslagen voorruit zonder de airco aan tijdens het rijden. Daarom gaat de airco bij de meeste auto's automatisch mee aan als je hem op de stand voor de voorruit zet.

  Groeten, Nick
  Focus C-Max 1.6 Trend 2004
   
 15. In de winter of een regenachtige dag heb je al snel een licht beslagen voorruit zonder de airco aan tijdens het rijden. Daarom gaat de airco bij de meeste auto's automatisch mee aan als je hem op de stand voor de voorruit zet.

  Groeten, Nick
  Focus C-Max 1.6 Trend 2004
   
 16. Airco 2 minuten uit doen voor je thuis bent wil ook wel helpen. Recirculatie stand uit. Lekkage kofferbak kontroleren, luchtfilter kontroleren op lekkage. Vloerbekleding kontroleren, zowel achter als voor. Lucht je auto es goed. Eventueel een vochtvreter tijdelijk in je auto plaatsen.
   
 17. We hebben momenteel zo'n vochtabsorberend kussentje in de auto gelegd, dat met de circulatiestand ga ik ook nog even proberen. De vloermatten zijn droog en de kofferbak ook maar nog steeds veel vocht, het duurt ook wel even voor de beslagen ruiten weer helemaal vrij zicht hebben, onze vorige Focus had hier veel minder tot geen last van. De ventilatieopeningen heb ik nog niet echt goed na gekeken maar dat ga ik ook nog even doen.
   
 18. Wij hebben er ook last van , ik zet de airco nu voortijdig uit en recirculatiestand altijd uit. Es een keer met droog weer en zonnetje erbij alles open heeft ook geholpen
   

Deel Deze Pagina