Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Update navigatie DVD Denso systeem?

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Bryan, 12 jan 2014.

 1. Hi. Heeft u misschien nog de firmware update dvd. Kan ik die van u overnemen tegen een vergoeding. Hoor het graag van u mvg
   
 2. Hsllo,

  ik ben ook op zoek naar goed werkende update+firmware voor de denso in mijn S-Max (2007). Is het mogelijk deze van jou over te nemen?
  Graag hoor ik van je
   
 3. Let wel de kaarten zijn van 2012. Neemt niet weg dat zeker 90-95% vd wegen er wel op staan. Tot voor kort nog regelmatig mee genavigeerd.
  Nu een FX erin zitten.
   
 4. Ja helaas gaan de kaarten maar tot 2012.
  Maar alles beter dan een kaart uit 2004
   
 5. Beste Focusiastelingen,

  Na gistermiddag een nieuwe antennevoet (type XUC000030) upload_2018-9-6_13-28-59.png met geIntegreerde GPS ontvanger gemonteerd te hebben, werkte eindelijk mijn Denso navigatiesysteem weer. Echter nog wel steeds met de oorspronkelijk kaarten uit 2005 en de bijbehorende oude software versie. Nu had ik begin dit jaar al een set 2012 FORD DENSO SAT NAV MAP UPDATE
  DISC NAVIGATION DVD + SOFTWARE UPDATE 4.40 besteld bij www.satnavishop.co.uk. Maar nu blijk ik dezelfde problemen te hebben die hier ook al eerder zijn beschreven, dat noch de software 4.40 update DVD, noch de kaart update DVD gelezen kan worden. Beide DVD's starten niet op, en de DVD wordt weer uitgespuugd. De satnavshop adviseerde mij om de lens van de laser met met een schoonmaak CD te reinigen. Ook dit gaf helaas geen enkele verbetering.

  Nu las ik in de bijgeleverde instructies bij de DVD's dat de navigatie DVD uit de DVD-speler in de kofferbak gehaald zou moeten worden, om door de update DVD vervangen te worden en de installatie te starten. Maar mijn Denso systeem heeft helemaal geen speler in de kofferbak maar een geïntergreerde speler in het dashboard. Nu vroeg ik mij af of mijn navigatiesysteem misschien van een ander type is? Weet iemand van jullie of er verschil in systemen zit. In mijn Focus ST 225 zit het systeem op bijgaande foto. 169890481_5_big.jpg

  Blijkbaar hebben meerdere forumleden dezelfde problemen gehad, maar tot op heden heb ik nog niet de oplossing gelezen. Kortom, als iemand van jullie suggesties heeft hoe dit probleem op te lossen en alsnog een software en kaart update te kunnen doorvoeren, dan hoor ik dat heel graag.

  Alvast bedankt!
   
 6. Bij de Denso in de Focus 2 bevind de navigatie computer zich in het dashboardkastje.

  [​IMG]

  De speler in het toestel zelf is alleen een CD speler. Deze heeft verder niets van doen met de navigatie.
   
  FastFred vindt dit leuk.
 7. Beste JW,

  Bedankt voor jouw reactie. Klopt het dat de navigatie computer weggewerkt is boven het dashboard kastje? Afgaande op de door jou meegestuurde foto is ie bovenin vastgeschroefd dus?

  Het is mij in ieder nooit opgevallen dat hier een navigatiecomputer verstopt zat!
   
 8. De navigatie computer bevind zich inderdaad boven het dashboardkastje.
   
 9. Nog bedankt voor reactie JW! De navigatiedrive is gevonden, en de update loopt.

  WhatsApp Image 2018-09-12 at 15.06.57.jpeg WhatsApp Image 2018-09-12 at 15.16.53.jpeg

  We vinden er in de :st:instructieboekjes of op internet ook echt helemaal niks over. Als ik niet had geweten dat daar ergens de dvdplayer zat had ik nooit die plastic afschermkap zomaar los getrokken. Er is geen enkele aanwijzing dat daar zoiets te vinden is.
   
 10. Zat destijds een aparte handleiding bij voor dit systeem, zal zoek geraakt zijn.
   
 11. Beste Focusiastelingen,

  Inmiddels ben ik een stap verder maar nog steeds niet klaar met de kaart-update van het Denso navigatiesysteem van m'n Focus ST. De firmware is ge-update naar versie 4.40, maar de meegeleverd gekregen kaart-update versie 2012 verloopt niet als gewenst en wordt niet geïnstalleerd.
  Zijn er nog forumleden die in het bezit zijn van goedwerkende 2012 kaart-update DVD's welke ik zou kunnen overnemen?

  Ik zie met belangstelling eventuele reacties tegemoet.
   
 12. Beste Burstangel, zou ik eventueel jouw dvd's van je kunnen overnemen?
   
 13. Beste Focusiastelingen,

  Inmiddels ben ik een stap verder! Opnieuw de software-update DVD geladen waarna de update opnieuw is gestart. Dit keer verliep deze update echter niet geheel zoals volgens de meegeleverde instructie was aangegeven en tot onze schrik werd het scherm zwart, maar starte gelukkig even later gewoon weer op. Nu een korte check, bleek de update 4.40 keurig te zijn geïnstalleerd waarna we de kaarten van Europe 2012/2013 hebben geladen. En het werkt perfect! Een hele vooruitgang, zeven jaar recenter kaartmateriaal te kunnen gebruiken.
  Nu meen ik echter eerder ergens iets gelezen te hebben dat er nog recenter kaartmateriaal voor het Ford Denso systeem aan te schaffen is, en dat zou van Jaguar komen. Blijkbaar zouden er voor bepaalde Jaguar types nog kaart up-dates geleverd zijn die ook op het Ford systeem werken. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?
   
 14. Kan iemand van de leden mij een update en navigatie dvd met Oost-Europa verkopen ? Moet wel opgestuurd worden naar Hongarije . Mijn systeem is van 2006.
  Dank voor eventuele reacties .
   
 15. Misschien beter om dit in het gezocht topic te plaatsen. Denk alleen dat niet iedereen zomaar naar Hongarije dingen gaat versturen.
  Ow en stel je even voor in het daarvoor bedoelde topic :)
   
 16. Ik heb net mijn Mondeo MK3 2004 ingeruild met zo'n Denso systeem. Voorzover ik weet zijn de laatste kaarten van Navteq (nu Here). Via hun site wordt je doorgestuurd naar de Jaguar site (klik) Deze versie heb ik gevonden :D op internet en in mijn Mondeo gebruikt. Grappig dat jij een nieuwere versie hebt gevonden.

  Na verloop van tijd maar een Brodit houder gemonteerd en met Waze aan de gang gegaan.
   

Deel Deze Pagina