1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

2.0 Ecoboost ST Tunen

Discussie in 'Performance' gestart door Arthur, 2 mei 2019.

 1. Ik wil de motor van mijn Focus ST van 2017 optimaliseren en wat restricties zoals milieu-eisen verwijderen.
  Dus niet een standaard stage 1 of 2 programma (via de OBU), maar gewoon ouderwets "handwerk".
  Checken (op de rollentestbank) waar de motor beter kan worden afgesteld op basis van hoe die is ingereden, het K&N luchtfilter en de aangepaste uitlaat (middendemper verwijderd en "wol" uit achterdemper). Dan de motorinstellingen verbeteren.
  Effect zal zijn dat die iets meer vermogen krijgt en zuiniger loopt bij constante snelheid (bijvoorbeeld cruise control bij 110 km/u).
  Heeft iemand ervaring of adresjes waar ze dit nog doen en kunnen?

  PS. “Pops and bangs” doe ik maar niet, want dat is funest voor je turbo heb ik begrepen.
   
 2. ATM Tuning ?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 3. Op de dynorun meeting zijn hele goede ervaringen opgedaan bij BR performance (Raamsdonksveer). @Eric-rally gaat daar binnenkort zijn auto laten tunen, volgens mij zijn er ook plannen bij @petjekel . Als ik zelf zover ben ga ik waarschijnlijk ook daarheen, tenzij de ervaringen daar toch tegen gaan vallen. Volgens mij had @Dimelot ook het plan om met zijn wagen daar nog heen te gaan voor een kuurtje
   
  petjekel en Leon Focus vinden dit leuk.
 4. Zelf ook nog contact gehad met brp, ik denk ook dat t wel een goede chipper is die maatwerk maakt, als ik nog ergens kom staat die op nr 1
   
 5. Alle tuning loopt via de computer tegenwoordig he, dat is allemaal geen ouderwets handwerk meer of je bedoeld misschien niet met een zelf te programeren kastje?

  Verder zou ik iedereen aanraden om voor het tunen een grotere intercooler te monteren want dat ding wat ford erop heeft gezet is speelgoed en houd niet consistent te inlaattemperaturen laag waardoor de computer na een paar keer flink gas geven zijn eigen al terug gaat regelen en minder vermogen gaat leveren.

  Pop & bangs is in het ergste geval slecht voor de katalysator, voor de turbo maakt dat niet zoveel uit.
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 6. Wat hun zeggen, BR-Performance zou ik contacten.
  Let wel op dat je zorgt voor een andere intercooler voordat je gaat laten chippen.
   
  Leon Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina