Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Tpms sensoren

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door cdeckers1991, 31 okt 2021.

 1. Heb een set velgen met banden gezien, kan je de tpms sensoren zelf verwijderen? Aangezien het op m’n mk3.1 toch geen nut heeft. Of kan je deze niet eruit halen?
   
 2. De TPMS sensor is d.m.v. een schroef op het TPMS ventiel bevestigd.

  [​IMG]
  Ford heeft op de Focus 3 verschillende TPMS ventielen toegepast. Bij verreweg de meeste velgtypes is een rubber TPMS ventiel toegepast. Bij enkele uitzonderingen (waaronder de ST velgen) is een metalen TPMS ventiel toegepast. Het rubber TPMS ventiel is te onderscheiden van een normaal rubber ventiel door de ribbel op de schacht (net onder het ventieldopje).

  Om de TPMS sensor te kunnen verwijderen zal de band van de velg moeten worden verwijderd (of in ieder geval van de velgrand moeten worden gedrukt). Wanneer de band toch van de velg is kan je de ventielen ook net zo goed meteen vervangen door normale ventielen. Het rubber TPMS ventiel wordt normaal gesproken kapot gesneden om deze te verwijderen en moet dan dus worden vernieuwd. Het metalen TPMS ventiel is eenvoudig los te schroeven en te hergebruiken. Tevens is het verstandig om de wielen te balanceren nadat de sensoren zijn verwijderd (het gewicht van de sensoren is immers niet meer aanwezig waardoor er een onbalans ontstaat).  Persoonlijk zou ik de TPMS ventielen lekker laten zitten en pas verwijderen wanneer de banden vervangen moeten worden.
   
 3. Lekker laten zitten zoals JW al zegt. Je zou er nu een hoop moeite voor moeten doen die volgens mij geen toevoeging geeft verder. Of zou je de sensoren weer willen verkopen om een klein beetje van de totale aanschafprijs terug te verdienen?
   
 4. Jaa zat er dan inderdaad aan te denken om de tpms sensoren te verkopen, anders laat ik ze inderdaad wel gewoon zitten scheelt wat gedoe:mrgreen:
   
 5. Lekker laten zitten, als je ze eruit haalt kan je ook onbalans creëren. Het zal gauw een paar gram zijn.
   
 6. Idd, zoals @Pibo_Focus_CC aangeeft: je zal ze dan weer opnieuw moeten laten balanceren. Heb je het verdiende geld van de verkoop van je sensoren zo weer ingeleverd aan kosten voor het balanceren.

  Greetz Emiel
   
 7. Mijn velgen hebben ze ook en ik heb ze lekker laten zitten ondanks dat ze niet werken.
   
 8. Banden ga ik er toch zowiezo afhalen
   
 9. Als de banden er sowieso af gaan en je de TPMS sensoren niet gaat gebruiken is het weinig moeite om de TPMS sensoren meteen te verwijderen.
   
  TWA vindt dit leuk.
 10. wat zou ik voor de sensoren kunnen vragen?
   
 11. Zonder ventielen?

  Wat kosten nieuwe incl ventielen?

  Nieuw kost een ventiel zeker €10
   
 12. Nieuwe ventiel met sensor heb je al voor €21.36
   
 13. Elke TPMS sensor is voorzien van een batterij. De levensduur van de batterij is circa 5 tot 7 Jaar. Gezien de batterij niet te vervangen is zal de TPMS sensor dus uiteindelijk moeten worden vervangen wanneer de batterij leeg is.

  De waarde van een gebruikte set TPMS sensoren is dus sterk afhankelijk van de leeftijd van de sensoren. Helaas is lang niet altijd te achterhalen hoe oud de sensoren zijn waardoor het lastig kan zijn om de waarde te bepalen.
   

Deel Deze Pagina