1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

tpms sensoren

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door willempd0sem, 18 okt 2016.

 1. Denk niet dat het helemaal zo bedoelt is, maar ze zijn hier gewend dat het eerste berichtje dat wordt geplaatst door iemand in het voorstel topic is

  Er is niks mis met jou advies / prijsopgave

  StephenV FoFo 1.6 benzine 100pk 2006
   
 2. was zeker niet zo bedoeld, excuses als dit wel zo overkwam.
  Had niet naar de registratie datum gekeken, sorry.
   
 3. Hallo thecure, het siert je dat je direct je excuses aanbiedt. Ze zijn dan ook aanvaard en zullen het er bij deze ook niet meer over hebben. Laten we ons maar Focussen op de TPMS-sensoren, daar hebben we allemaal baat bij.

  Gr Larry
   

 4. hihi... "Focussen" :lol:

  Heb nog 4 TMPS sensoren liggen, te koop voor 80 euro. Voor wie ze wil hebben! :)
   
 5. Das toevallig, ik heb er ook 4 liggen :mrgreen: doe maar een bod
   
 6. #66 flins, 7 dec 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 dec 2016
  Lees met veel interesse dit topic.
  Het geval zit n.l. zo: In april j.l. kreeg ik mijn nieuwe 2016 Focus, en heb meteen bij de Ford dealer een set winterwielen met banden besteld. Dus mét sensoren.
  Een paar weken geleden heb ik deze zelf onder de auto gelegd, en kreeg dus ook prompt een foutmelding op het dashboard. Ik naar de dealer "om ze in te laten leren".
  Daar aangekomen keek hij me verbaasd aan, en vertelde dat dat niet hoefde. Ik kon gewoon via het dashboard menu de foutmelding resetten, en dan was het goed. Had ik dus ook thuis kunnen doen...
  De melding is ook niet meer teruggekomen.

  Nu, bij het lezen van dit topic, komen er bij mij echter twijfels op, of mijn TMPS systeem dus nu überhaupt wel werkt? Dit omdat ik hier lees dat de sensoren dus wel degelijk bij de dealer ingeleerd moeten worden. Maar dat is dus niet gebeurd, behalve het resetten via het dashboard.
  En: had ik intussen niet weer eens een melding hierover moeten krijgen op het dashboard?

  Klopt mijn redenatie?
   
 7. Ik vind jouw redenatie logisch klinken. Mij is ook verteld dat ik terug moet komen bij een bandenwissel en dat ze opnieuw ingelezen moeten worden. Als er een communicatiecode wordt meegestuurd per sensor, dan klinkt dat logisch. Maar of dat zo is? Om te controleren of dat zo is, zou je een winterband kunnen uitwisselen met een zomerband. Minstens een kwartier rijden en dan zou je de melding op het scherm moeten krijgen als de zomerband niet herkend wordt. Deze tijd is nodig en ingebouwd om de banden de tijd te geven om optewarmen. Wordt er geen melding gegeven, dan zou het dus betekenen dat ze niet opnieuw ingelezen hoeven te worden. (Ik kan dit niet zelf testen omdat mijn zomerbanden in opslag liggen) Om te controleren of je systeem goed werkt, zou je een achterband iets leeg kunnen laten lopen tot 2.0 bar. Dan zou het systeem een melding moeten geven na ca. een kwartier. Opnieuw oppompen en de melding resetten. Dit heb ik zelf zo ervaren.
   
 8. Ik weet niet wat voor set je hebt gekocht bij de dealer maar ik moest andere wielmoeren ondanks dat het allebei LM zijn.Ik heb ook model 2016.
   
 9. Paar dagen geleden heb ik ook de winterwielen eronder gezet, ivm de aankomende sneeuw en ijzel.
  Benieuwd wat er ging gebeuren. Uiteraard een foutmelding, maar bij mij alleen een keer na het starten 'controleer bandenspanning zsm'. Daarna tijdens de hele rit niet meer.
  Dus daar valt wel mee te leven die twee maanden dat ik ze er nu nog onder heb.
   
 10. Ik wil even aanhaken op de vraag. Echter is de vraag van mij voor een focus 3.2.
  Plots een weekje wintersport geboekt en dus winterbanden nodig.
  Als ik kijk op de site van autobandenmarkt is de meerprijs van sensoren in de velg niet heel groot. Maar wat ik zeker wil weten of dit dan ook werkt? (Zonder dealer bezoek)
  Kan iemand dit bevestigen of ontkrachten?
   
 11. Vandaag bij navraag bij mijn plaatselijke Ford dealer kosten de sensoren 36,00 incl. BTW per stuk, inlezen 1 minuut per sensor!

  Gr. Petje
   
 12. Ja maar ze moeten er ook nog ingezet worden.
   
 13. Ik ben op zoek naar nieuwe velgen waarbij mijn huidige banden op gemonteerd moeten worden. Dus heb ik een kale velg, en vandaar de vraag aan mijn dealer voor losse sensoren standaard Ford.
   
 14. Aha oké.
   
 15. Is iedere focus mk3 geschikt voor tmps? Die van mij is uit 2012

  Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
   
 16. Nee die heeft geen TPMS dan. Eventueel kun je wel DDS aanzetten, dan wordt de bandenspanning gecontroleerd aan de hand van het verschil in snelheid van de wielen. Hiervoor heb je geen hardware nodig.
   
 17. Gisteren onder mijn Focus MK3- van Januari 2017 mij winterset met TPMS sensoren gewisseld voor de kersverse zomerset met TPMS sensoren, kreeg helemaal geen meldingen en ander toeters en bellen.
  Is dit gebruikelijk en zo ja hoe kan ik controleren of het systeem werkt ?

  Groeten <> Cees
   
 18. Geen foutmelding betekend dat het werkt.
   
 19. Mooie actie, maar ga je dan met het spek naar de slager om er blokjes van te laten snijden?

  Voor die twee tientjes zou ik ze bij je garage halen en ze daar laten inlezen, was bij mij een extra service ondanks dat ik ze zelf gemonteerd had op velgen die ik niet bij hun gekocht had!

  Gr. Petje.
   

Deel Deze Pagina