1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Toekomstig Ford Focus Bezitter

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door FW-FFSTLine, 5 okt 2019.

 1. #1 FW-FFSTLine, 5 okt 2019
  Laatst bewerkt: 11 okt 2019
  Goedemorgen allen,

  Hierbij wil ik mijzelf even voorstellen.
  Wij, mijn vrouw en ik, gaan binnenkort proefrijden in een MK4 Ford Focus om ons te ori├źnteren voor een aankoop van volgend jaar.
  Ik ben mij nu overal aan het inlezen om beslagen ten ijs te komen.

  Wij hebben onze zinnen gezet op de aanschaf van een Ford Focus Wagon ST-Line met 1.5 EcoBoost Automaat.
  Een wagon omdat wij niet meer genoeg ruimte hebben in onze gezins situatie ;)

  Ook hier op het forum zal ik mij goed gaan inlezen, er is vast voldoende info en kennis aanwezig, maar mochten er dus handige tips, trics, adviezen etc. zijn die wij goed kunnen gebruiken bij de aankoop en onderhandelingen dan hoor ik dit graag.
   
 2. :welcome: Fabian op het gezelligste autoforum van NL
   
 3. welkom op het forum.
   
 4. Welkom hier!
   
 5. Welkom en goedemorgen!

  Ik heb maar 1 tip: Maar een goede proefrit met de automaat. En dan vooral situaties waar je vooruit-achteruit wisselt. Dus bijvoorbeeld keren op de weg, inparkeren met steken of zo. En rij eens met de autohold (rem blijft vasthangen totdat je weer gas geeft) aan en uit. Nou ja, stoppen en optrekken dus.
  Heb zelf ook de 1.5 automaat en deze rijdt over het algemeen prima. Is voor mij de 3e automaat waar ik langere tijd in gereden heb, maar ook gelijk de minste van de drie. Dit door de vertraging bij wisselen van rijrichting en de finesse waarmee je er soms mee moet omgaan. Maar goed, wil niet zeggen dat ik liever een handbak had gehad, maar ik baal er wel van dat ik geen goede proefrit heb gemaakt. Ik heb namelijk met een handgeschakelde ST-Line proefgereden.

  Praktijkvoorbeeld. Ik heb een oprit die een klein beetje bergop loopt en een automatische garagepoort. Ik kom aanrijden, stop voor de garagepoort, welke omhoog aan het gaan is. Autohold gaat aan, Start-Stop ook (mits accu genoeg geladen). Poort is omhoog, ik kan doorrijden, maar ik moet echt het gaspedaal maar minimaal (dat noem ik finesse) aanraken om niet als een gek mijn garage in te "vliegen" :) Ik denk altijd dat het fout zou gaan als ik de auto zou uitlenen zonder instructies :) (ja, ik weet dat je systemen ook kunt uitzetten)

  Maar goed, nogmaals, wil de auto niet afkraken, in tegendeel, maar je wel als tip geven om een goede proefrit te maken en eens te parkeren, keren op de weg etc.

  Qua onderhandelen, ze hebben zeker 3000 euro onderhandelingsmarge op deze auto. Dus even afhankelijk van je inruil, niet schamen rond de 3000 euro korting te vragen op de catalogusprijs.

  Succes :)
   
  FW-FFSTLine vindt dit leuk.
 6. :welcome:

  Leuk vooruitzicht!
   
 7. @MauriceFW, kijk, super! Dit zijn de ervaringen en verhalen waar ik naar op zoek ben. :cool:

  De dealer heeft ons aangeboden om proef te rijden in een nog binnen te komen Active met 1.5 EcoBoost automaat en een ST-Line met 1.0 EcoBoost. Dus het verschil kunnen we dan mooi ervaren. Zowel qua onderstel, uitvoering als aandrijflijn.

  Kan het start/stop systeem niet permanent uitgeschakeld worden via de OBD?

  Inruil hebben we niet, daar mijn vrouw mijn huidige auto gaat rijden en haar auto naar mijn zusje gaat.
  Wellicht geeft dit nog wat meer speelruimte qua korting?!
   
  MauriceFW vindt dit leuk.
 8. Welkom op het forum
   
 9. Welkom op het forum!!!

  Ik heb sinds een paar weken mijn eerste automaat. Dankzij de adaptive cruisecontrol, lane assist en start/stop vind ik filerijden geen enkel probleem meer!!! Hij geeft zelf gas bij of laat gas los, houdt de auto binnen de lijntjes en wanneer je in de file stil staat, hoef ik alleen maar op "resume" te drukken om hem weer te laten rijden. Hij houdt een veilige afstand tot de voorligger, waarschuwt wanneer de voorligger plots snel vaart mindert, etc. etc. etc. Ik voel mij bijzonder veilig in deze auto!!!

  Ja, het schakelen tussen D en R duurt eventjes, maar dat vind ik niet storend.
   
 10. Allen bedankt voor het welkom en de alvast gedeelde info, fijn!!
  Hoop dingen om eens in te verdiepen, uit te zoeken en om te proberen / ervaren!
   
  musiman vindt dit leuk.
 11. Welkom Fabian op dit gezellige forum
   
 12. Welkom op het forum! :clap:
   
 13. Welkom Fabian!!
  Alvast veel plezier bij het proefrijden en het uitzoeken van je toekomstige :focus4: :stline:. :dance:
   
 14. Bedankt allemaal! inmiddels al best een hoop idee├źn en waardevolle info en feedback gehad. :cool:

  Zodra wij de proefrit hebben gedaan zal ik uiteraard verslag uitbrengen en de bevindingen delen. Tot aan die tijd nog genoeg te lezen (al is het soms wel een beetje zoeken)
   
  musiman vindt dit leuk.
 15. Vanmiddag een belletje gehad dat de nieuwe Focus Wagon 1.5 Ecoboost Automaat in Active uitvoering binnen is.
  Gelijk een afspraak gepland voor zaterdag 26 oktober voor de proefrit :cool:
  Op die dag kunnen we ook direct rijden met een Focus in ST-Line uitvoering en met handbak dus gelijk een mooi vergelijk!

  bevindingen zal ik uiteraard met jullie delen.
   

Deel Deze Pagina