1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Terugroepactie Ecoboost 1.6

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Kees37, 14 jan 2018.

 1. Dat zou erg prettig zijn vind het geluid best hard, op het irritante af. Vorige week de brief van Ford gehad en dinsdag gaat onze c max heen.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 2. Dank u voor uw antwoord, trucker0werner en JW.

  Ja, wat de verzekering betreft, zou het echt geen goed nieuws zijn als iets fout gaat.
  Ik moet toegeven dat ik ook een beetje angstig ben om mijn auto bij de dealer de laten. Toen ik hem gebeld heb, waren ze zelfs niet op de hoogte van de terugroepactie, en
  ik begreep dat mijn Focus de eerste auto zou zijn waarop ze dit zouden uitvoeren. Het kan ook gebeuren dat ze nog een andere probleem veroorzaken...
  Zoals ze in de VS zeggen, "If it ain't broken, don't fix it". :P Maar ik begrijp wel dat het hier toch moet worden gedaan.
  En denkt u dat het toch later mogelijk zal zijn om de 182pk software erop te zetten?

  Ps: de tuningsfirma waar ik de auto heb laten tunen bevindt zich in Belgiƫ, in Dilsem-Stokkem. Ik geef u de naam liever niet :shhh:
   
 3. De terugroepactie is door Amerika aangeslingerd, dus dat zit wel goed. Je kan je auto bij elke Ford garage brengen die je wil.

  De 182pk is er later op te zetten, er zijn er hier genoeg die dat kunnen.
   
 4. Ik kom net bij de garage weg, bleek dat ze de stekker van de EGR klep en de turbo verwisseld hadden. De motor was dus turboloos. Stekkertjes zijn omgewisseld en hij gaat weer als de brandweer :mrgreen:
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 5. lol mooi zo, maar wel beetje slecht van ze hoor... Rijden die gasten nooit even in de auto om te controleren of alles goed werkt?
   
 6. Als ze alleen een klein rondje gedaan hebben, dan hebben ze het waarschijnlijk niet gemerkt. Zonder turbo deed hij het alsnog prima in stedelijk verkeer. Alsnog kwam bij het uitlezen direct een fout met de turbo naar voren. Ik ben iig blij dat het zo snel opgelost kon worden.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 7. Nog even voor de duidelijkheid iedereen die de update heeft laten uitvoeren heeft als IPC software BM5T-14C026-BBG ? Vandaag gebeld met de dealer maar was zich van geen fout bewust terwijl ik BM5T-14C026-BS erin heb zitten. Vrijdag ga ik er even langs.
   
 8. Auto vandaag heen geweest en volgens de dealer is alles gedaan, de hardware kan ik inderdaad zien maar software geen idee.
  De temperatuur staat nog steeds onder in het scherm en volgens de dealer is alles gelukt ook de software.???? Waar kan je de nummers controleren?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 9. Nou ik zit in etis maar kan niks vinden als ik op IPC klik kan ik alleen maar 3 dingen kopen, voor de rest niks.......

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 10. Inloggen, naar voertuigsoftware en dan samenvatting.

  Dan zie ik dat op mijne versie bv61-14c204-fha op 16 maart er in is gezet. Maar hoe weet je dan of dit de nieuwste is met 182pk?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  Mpothoven vindt dit leuk.
 11. @michaelrally heeft bevestigd dat dit de 182 versie is
   
 12. helaas staat er een deel van de onderdelen voor de terugroepactie backorder. Hopelijk kan Ford snel de delen weer leveren...
   
 13. Geef eens plankgas en kijk of hij boven de 4000 toeren steeds harder blijft trekken. De 150pk versie wordt daar geknepen en stopt dus met steeds harder trekken.
   
 14. Tot hoever trekt de 150pk door in toerental? Stopt die bij de 4000 of gaat ie gewoon door.
  Heb vandaag een stukje geprobeerd om door te gaan, in z'n 5 ging ie makkelijk naar 6000 toeren. Zat toen tegen de 195km/h aan, en hij wou nog door gaan voor mijn gevoel. Heb zijn 6 maar niet meer geprobeerd, het ging al hard genoeg.
  Focus is 2 weken naar terugroepactie geweest en nadien heb ik het gevoel dat ie onderin feller is geworden.
  Hij zal toch niet per ongeluk.......????
  Waaraan kan ik exact zien welke software (pk versie) er in zit?
  Welk nummer heeft de software voor 150pk en wel nummer de software voor 182pk?
  Iemand die hier raad mee weet?
   
 15. Bij de 150 PK versie vlakt het vermogen/koppel af bij 4000 RPM. Het toerental loopt (afhankelijk van de geselecteerde versnelling) eenvoudig door tot in de toerenbegrenzer maar boven de 4000 TPM voel je duidelijk dat de fut er wel uit is.

  Bij de 182 PK versie neemt het vermogen/koppel nog toe boven de 4000 RPM. Sterker nog boven de 4000 RPM begint de motor er pas echt aan te sleuren.  De 150 PK 1.6 ECOboost van mijn ouders heb ik enkele jaren geleden voorzien van de originele 182 PK software. Tijdens de terugroepactie heeft de dealer duidelijk niet de voorgeschreven procedure gevolgd waardoor de motor weer was voorzien van 150 PK software. De PCM was daadwerkelijk ook voorzien van een andere softwareversie als de versie die er volgens Etis tijdens de terugroepactie in zou zijn gezet. Ik heb ditzelfde inmiddels nog een keer gezien. Je kan dus niet blindelings aannemen dat de volgens Etis vermeldde softwareversie ook daadwerkelijk op de PCM aanwezig is.

  Nadat ik ontdekte dat de auto van mijn ouders weer was voorzien van 150 PK software heb ik deze 2 weken geleden weer voorzien van de laatste 182 PK software voor deze versie van de 1.6 ECOboost. Het verschil tussen de 150 PK versie die er op stond na de terugroepactie en de 182 PK equivalent van deze versie is enorm. Voor mijn gevoel trekt de motor boven de 4000 TPM nog harder als voorheen (met 182 PK software). Met stevig accelereren zit je aan het eind van de gemiddelde invoegstrook al ruimschoots op snelheden die invordering rijbewijs kunnen betekenen.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 16. Kan je op etis zien hoe ze de update uitgevoerd hebben? (Bij geschiedenis?)
   
 17. In etis kan ik het alleen zien bij software 3n dan samenvatting.

  Daar staat voor mij nog steeds dezelfde software als voor de terugroepactie
   
 18. Je kan dan nog naar tabblad geschiedenis. Zie een lijst met events
   
 19. Daar staat bij mij dat ik geen sessie voor geselecteerde vin heb.
   

Deel Deze Pagina