1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Terugroepactie Ecoboost 1.6

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Kees37, 14 jan 2018.

 1. Gatverdamme. Jammer. Vond mijn KM/L fijner. Dan verkoop ik 'm maar.
   
  Mpothoven vindt dit leuk.
 2. Hoe bedoel je dit?
   
 3. Ik meen mij te herinneren dat toen ik mijn 3.1 kreeg ik bij het hele eco wedstrijd gebeuren in kon stellen of ik normaal, rustig of sportief rijgedrag als basis wilde.
  Op die manier zou dan nauwkeuriger bepaald worden of je eco kampioen werd.
   
 4. Met sportief rijstijl kun je nauwlijks zuinig rijden en zal het niet werken om kampioen te worden.
  Met sportief rijstijl haal ik net 1op11 met geluk. Bij normaal rijstijl is 1op16 mogelijk.

  Denk dat je in de war bent met de stuurbekrachtiging. Die is een tijd instelvaar geweest. Althans op mijn focus 2.1. Bij de 3.1 durf ik het zo niet te zeggen.
   
 5. onlangs heb ik bij Etis mijn VIN nummer ingevoerd en zag toen de terugroepactie.
  Ivm wisselende berichten heb ik even gewacht de dealer te contacten.
  Als ik nu in Etis kijk dan geeft die aan dat er geen actie nodig is op mijn voertuig.
  Iemand die weet hoe dit zit?
   
 6. De rede dat de terugroepactie nu niet zichtbaar is in etis voor jouw auto komt omdat de software voor jouw auto nog niet in orde is. Ford heeft daarom bij deze auto en andere waar de software nog niet op orde is terug getrokken van de terugroepactie. Dealers mogen dan ook deze autos nog niet onderhanden nemen. Dit kan nog een week of 8 aan gaan duren waarschijnlijk. Nu kwestie van wachten tot je de brief thuis krijgt van ford
   
 7. helemaal helder, dankjewel.
   
 8. Als het goed is gaat mijne morgen 'onder het mes' . Heb niets meer vernomen van de dealer dus ga er maar vanuit dat het door gaat.
   
 9. Het valt bij ons op dat nu na de nieuwe hardware is geplaatst de koel ventilator veel langer door blijft draaien nadat de motor is afgezet.
  Is dat bij meerdere wagens die een update hebben gehad of is er iets veranderd aan onze wagen waar we nog geen weet van hebben?
   
 10. Mijne is sinds
  hier geen enkel verschil....

  Mijne is nu ook van Etis af trouwens (na een maand), maar of dat is doordat de actie goed verlopen is? Zie de brief wel verschijnen
   
 11. @charger Nog niet opgevallen. Zal er eens op letten.
   
 12. Dito!
   
 13. Mijne mocht vandaag voor de software-update.
  Hoe kom ik er zelf achter welke versie er nu op zit en of dus de 182pk er op staat?

  Ik kan wel een rondje Afsluitdijk doen en kijken of die nog steeds ver boven de 210 km per uur uitkomt, maar er moet een goedkopere manier zijn .


  Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
   
 14. Hoef je echt niet zo hard voor te gaan. Als je gewoon doortrekt in bijvoorbeeld de 3e versnelling en rond de 4000 toeren is het over met de pret dan heb je 150 pk. Gaat hij dan nog even vrolijk door dan kun je er vanuit gaan dat er 182 in galop gaan.
   
  Harold1 en gerardTDCI vinden dit leuk.
 15. Weet nu echt niemand hoe zijn eigen auto rijd?????? iedereen voelt het verschil toch wel van 150 of 180 pk, als je dit niet voelt waarom heb je dan ooit de upgrade naar 180 pk uitlaten voeren?????

  je kan aan de software die nu op etis staat niet zien of dit de 150 of 180 pk versie is, deze info is antig01 aan het bij houden, en van iedere auto die ik op mijn werk gedaan heb sein ik deze info door naar antig01.

  de enige manier om te voelen welke pk versie je auto nu heeft is weten hoe de auto voor de terugroep actie heeft gereden en deze vergelijken met hoe de auto nu is gewoon op de manier zoals ik al eerder heb aangegeven in deze topic en hoe Andre dit aangeeft!
   
  Harold1, Andre, R@ymond en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. De mijne is ook gedaan incl. de update volgens de dealer is alles goed gegaan.
  Wat slangwerk vervangen de censor en een nieuw expansietankje en wat bedrading erbij.

  Heb het idee dat de richtingaanwijzer minder geluid produceerd dan eerst(focus had nog geen enkele update gehad)
   
 17. @michaelrally Mijn auto is na de 182pk update al een paar keer bij de dealer geweest en uitgelezen. Kan ik er dan van uit gaan dat de 182pk ook bekend is op de Ford servers?
   
 18. als het uitlezen heeft plaatst gevonden door middel van Etis ids of fdrs dan staat de software zeker te weten op de server

  maar tijdens deze terugroepactie moet er ingelogd worden met fdrs, dus tijdens deze inlog moment wordt op de server de recente software opgeslagen, en aan de hand daarvan wordt de auto voorzien van de nieuwe software.  ik kan overigens melden dat het systeem werkt met te laag koelwater niveau.
  ik heb deze melding gister middag gehad, gelijk gecheckt en inderdaad koelwater stond onder minimum, er heeft dus nog een beetje lucht in het systeem gezeten! komende tijd in de gaten houden!
  maar het systeem werkt!!!!!!
   
  Mpothoven vindt dit leuk.
 19. Gisteren ook nog even er over gesproken toen ik de auto bracht. Er waren 2 auto’s niet gelukt bij hun en beide waren bouwjaar 2011. Lijkt er dus op dat de problemen zich vooral voordoen met de eerste type motoren
   
 20. Dat was toch al wel bekend volgens mij
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina