1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Sync3

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door mstuniek, 15 jun 2017.

 1. Op Nu.nl onderstaand artikel:

  Ford heeft een tik op de vingers gekregen van de Reclame Code Commissie (RCC). De autofabrikant is volgens de uitspraak misleidend te werk gegaan in reclames voor navigatiesysteem SYNC 3.

  De zaak kwam aan het rollen door de Consumentenbond. Die had ontdekt dat Ford in Nederland nieuwe wagens met een verouderd navigatiesysteem aan de man bracht.

  De routekaarten van de ingebouwde systemen waren soms wel vier jaar oud, terwijl de kopers van de auto dachten over een actueel systeem te beschikken. Volgens de commissie had Ford de informatie over de verouderde kaarten niet achter mogen houden.


  De Consumentenbond heeft Ford meteen gevraagd welke maatregelen het bedrijf neemt en of het gedupeerden compenseert, bijvoorbeeld door de komende updates gratis ter beschikking te stellen en klanten zo nodig te helpen bij het updaten.

  Ford heeft niet op de vragen gereageerd, maar stelde wel een update met nieuwere kaarten beschikbaar. Ook heeft de bond gehoord dat Ford in beroep gaat tegen de uitspraak van de commissie.
   
 2. 4 jaar oud? werd in 2014 al SYNC3 uitgeleverd?
  en dan nog, Ford riep al jaren dat er updates aankwamen maar dat hebben ze niet zo handig aangepakt op zijn zachts gezegd.
  dat ze een tik op de vingers krijgen van de RCC is wellicht terecht maar daar heb je als consument werkelijk geen ene r**t aan natuurlijk.
   
 3. Nee dat niet. Maar het kaartmateriaal is wel 4 jaar oud.  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 4. Nu toch niet meer !
   
 5. oh, dat wist ik niet.

  nee, volgens mij niet daarom vind ik de berichtgeving wel wat achterhaald.
   
 6. Precies @gerardTDCI en de dealer doet het nu kosteloos, althans mijn garage.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 7. En hoe oud is het kaartmateriaal nu 3 jaar
   
 8. Dit zelfde heb ik ook gehad, heb de volgende oplossing gevonden.
  Eerst SYNC 3 resetten naar fabrieksinstellingen.
  Daarna nogmaals update gedaan, dit verliep vlot, waarschijnlijk omdat hij er al goed op stond.
  De xml file die nu aangemaakt is wordt wel gepakt door de update website.
  Enige tijd later (volgende dag gekeken) staat er een kaart update van 20Gb klaar.

  Dus mogelijk helpt een reset van het systeem om een juiste xml file te kunnen genereren.

  Succes
   
 9. Ford misleidde klanten met verouderd navigatiesysteem

  WOENSDAG 10 OKTOBER 2018


  [​IMG]
  Ford heeft een tik op de vingers gekregen van de Reclame Code Commissie (RCC). De autofabrikant is volgens de uitspraak misleidend te werk gegaan in reclames voor navigatiesysteem SYNC 3.

  De zaak kwam aan het rollen door de Consumentenbond. Die had ontdekt dat Ford in Nederland nieuwe wagens aan de man bracht met een verouderd navigatiesysteem. De routekaarten van de ingebouwde systemen waren soms wel vier jaar oud, terwijl de kopers van de auto dachten over een actueel systeem te beschikken. Volgens de Commissie had Ford de informatie over de verouderde kaarten niet achter mogen houden.

  'Compensatie voor gedupeerden'
  De Consumentenbond heeft Ford meteen gevraagd welke maatregelen het bedrijf neemt en of het gedupeerden compenseert. Bijvoorbeeld door de komende updates gratis ter beschikking te stellen en klanten zo nodig te helpen bij het updaten. Ford heeft niet op de vragen gereageerd, maar stelde wel een update met nieuwere kaarten beschikbaar. Ook heeft de bond gehoord dat Ford in beroep gaat tegen de uitspraak van de commissie. ANP
   
 10. Ik snap het echt niet. Bij mij werd het er gewoon bij gezegd toen ik de auto kocht. Maar ja, ik heb nog geen merk gevonden waar de kaarten altijd uit het jaar van de aanschaf van de auto kwamen.
   
 11. De Kia Rio van mijn vrouw, nieuw gekocht en geleverd in februari 2018 en de kaarten die erop staan zijn van september 2017.
   
 12. Zo, morgen maar even aan de gang met de update van de Ford-site. Omdat wij voornamelijk alleen korte ritjes maken, muv de vakantie natuurlijk, wil ik de update gwoon met stilstaande motor doen. Als ik de radio aan zet, hoe lang blijft ie dan aan, vooropgesteld dat ik de auto niet afsluit? Op die manier kan ik toch ook installeren? Voor deel 2 doe ik dan wel een afsluitcyclus natuurlijk.
   
 13. #1373 Deeyee, 11 okt 2018
  Laatst bewerkt: 12 okt 2018
  Beste formleden,

  Ik heb de SYNC3 update van 2.3 naar 3 uitgevoerd (2,5Gb).
  Daarna heb ik de F7 kaarten (20 Gb) geinstalleerd,

  Hiervoor gebruikte ik, vol te vredenheid, " Android Auto".
  Denk, wil die nieuwe kaarten wel eens zien.
  Ik rijd elke dag over de A4 bij Schiedam. Die stond er in de oude versie idd niet op.
  Nu staat de A4 er idd wel op.
  Maar ik ga toch liever terug naar Android Auto.
  Helaas werkt nu Android Auto app niet meer, na die SYNC3 update, op de display van de auto.
  Als ik bij SYNC3 versie 2.3, de Android Auto app gebruikte, hoefde ik alleen de USB kabel te koppelen in het middenconsole. Android auto werd dan automatisch gestart.
  Na de update werkt dit helemaal niet meer?
  Nu gebeurd er helemaal niets meer ;-(

  Ik zou heel graag weer gebruik gaan maken van Android auto. Heb geprobeerd dmv " Farbiek reset" weer terug te komen in SYNC3 versie 2.3 (ipv versie 3). Misschien kan ik dan weer terug naar Android Auto op die manier.
  Maar dat blijft ongewijzigd.
  Ik gebruik Android Auto omdat hier de file informatie veel actueler is dan bij de eigen Ford navigatie.
  Daarnaast werkte Sportfy ook veel makelijker etc.

  Wie kan mij helpen????

  Mijn mobiel is een Samsung Galaxy S7 Egde met de laatste updates geinstalleerd 30/9/2018.
   
 14. Sinds de update naar de F7 kaarten is het aantal Favorieten bij mij beperkt tot 6 terwijl bij de oude versie ik 12 Favorieten had ingesteld.
  Zijn er meer gebruikers die dit opgevallen is of hebben jullie nog steeds de mogelijkheid tot 12 Favorieten.
  Ik ben benieuwd.
   
 15. @Deejee ik heb de fordpass app aangesloten met de telefoon en dan is de verkeersinfo heel actueel! Zelfs korte files bij een stoplicht geeft hij aan, en gisteren was ik getuige van een ongeval, en binnen no time stond deze ook op de kaart! Ben er heel tevreden over en het voordeel van
  de fordnavigatie vind ik, dat het fullscreen is, wat bij de apps niet het geval is.
   
 16. Bij mijn ook..., Sync 3 in combinatie met fordpass werkt super.
   
 17. #1377 Deeyee, 12 okt 2018
  Laatst bewerkt: 12 okt 2018
  fordpass app, nog nooit van gehoord. Is dat GRATIS file informatie? Kan mij niet voorstellen dat Ford iets gratis aanbied?
  Had nog nooit van die app gehoord.
  Ps.
  Met Android auto had ik wel het hele scherm voor navigatie. Zelfs met sattaliet/Google earth mode.
  Zal later even de foto hiervan uploaden.

  Werkt de fordpass vai Blue tooth of moet dat met de USB kabel?
   
 18. Er is een (groot) verschil in de datum die het kaartmateriaal mee krijgt en de data waarop het kaartmateriaal samengesteld is.

  Als het kaartmateriaal in de Kia van je vrouw samengesteld is in september 2017 dan kan Kia iets wat alle andere autofabrikanten niet kunnen.
   
 19. Ja dat geldt dan toch ook voor elke fabrikant. Of wil jij beweren dat alle fabrikanten de datum aangeven waarop het kaart materiaal is samengesteld en alleen Kia de datum van bv. de levering. Dan doet Kia idd iets dat andere fabrikanten niet doen en dat is heeel slim zijn.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
   
 20. Volgens mij bedoel je hetzelfde als ik ;)
   

Deel Deze Pagina