1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

SYNC 3

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door mstuniek, 15 jun 2017.

 1. Na mijn eerdere update naar 3.4.21194 en f10 kaarten had ik problemen met haperende stemmen tijdens navigeren. Nu had ik een tip gekregen om alleen de stemmen opnieuw te installeren maar helaas ging dit niet zo makkelijk als gezegd aangezien ik telkens een MEM error kreeg. Uiteindelijk heb ik het anders moeten oplossen. Wellicht interessant voor mensen die hetzelfde probleem hebben na een update.

  Stappen die ik heb doorlopen om het stotteren op te lossen
  • Na de eerste update poging een master reset uitgevoerd
  • Helaas geen verschil, systeem voelde traag en nog steeds stotter tijdens navigeren, het leek met name of er stukken ontbraken.
  • Stemmen van Sync 3.4 opnieuw geïnstalleerd
  • Helaas geen verschil
  • Navigatie stemmen nogmaals installeren
  • Helaas kreeg ik hierbij een MEM error

  • Door middel van auto-detect van syn3update een USB stick gemaakt om zo opnieuw Sync 3.4.21194 en f10 kaarten te kunnen installeren. Syn3updater gaf als installatie methode downgraden aan. Leek mij wat vreemd maar goed de app heeft zich bewezen als goed werkend dus toch maar gedaan.
  • Nadat de stick klaar was de procedure gestart in auto.
  • Alles verliep volledig automatisch, en vervolgens werd er een reformat gestart.
  • Bij de reformat sessie vond ik dat toch wel even spannend, is toch niet helemaal de officiële manier.
  • Na ongeveer één uur was het gehele proces klaar en werd na verwijderen van de USB stick het systeem opnieuw opgestart.
  • Eerlijk is eerlijk het is wel een mooie oplossing als je problemen hebt.
  • Weer een master reset uitgevoerd
  • Vervolgens alles opnieuw ingesteld zodat alles weer was zoals het ingesteld stond.
  • Alles werkt naar behoren, geen stotter, systeem loopt lekker soepel.
  Het was even wat werk maar nu werkt het wel naar behoren.
   
  MaxH vindt dit leuk.
 2. En hoelang was je auto daarmee bezig?
   
 3. Alleen software is ongeveer 5-15 minuten.
   
 4. Gisteren de download gedaan van de Ford.nl site van ca 2.6 gb voor de Sync software.
  Mijn Sync versie was 3.4 / 21020 - navigatie versie F10
  Vandaag de update geïnstalleerd tijdens een ritje van half uur.
  Thans is de Sync versie 3.4 / 21194.
  Log-bestand geüpload naar de Ford.nl site en de update is voltooid.
   
 5. Vorige week mijn auto nieuw opgehaald met Sync3 versie 3.4 build 21020. Voor mijn VIN staat nu ook de update klaar. Maar nergens zijn er release notes te bekennen. Geen idee wat de wijzigingen zijn en of het slim is om de update nu te installeren. Iemand al enig idee wat de belangrijkste wijzigingen zijn?
   
 6. Ford doet niet aan release notes. Moet je zelf bij elkaar schrapen. Is helemaal afhankelijk van land, type, model. En dan nog werkt iets bij de ene wel en de ander niet.
   
 7. Ik zit op Sync 3, versie 3.4 build 21194 en Navigatie F10. Helaas staat overdag op de snelweg nog regelmatig 130km in het display i.p.v. de 100km. Zijn er meer met deze ervaring en/of oplossing?
   
 8. Herkenbaar, heb ik ook. Ik krijg ook binnen 30 en 60km zones dat hij ineens 50 of 80 weergeeft. Wat dat betreft klopt er van de informatie bij de kaarten niet veel, helaas.
   
 9. Same here. Alleen wanneer de camera een bord ziet klopt het.
   
 10. Vorige week kreeg ik, nadat ik op de Sync site keek, alleen een update voor mijn navigatie. Ik heb alle stappen uitgevoerd zoals omschreven in de handleiding [pdf bestand Ford]. Nu blijkt alleen dat spraakbesturing niet werkt icm navigatie. Ik kan wel belopdrachten geven maar dus niks met navigatie.

  Iemand een idee wat nu? Ik vond overigens het updaten niet helemaal vlekkeloos gaan.. De update was verdeeld in twee delen, na het eerste deel moest je een contactprocedure doen [auto uit, deur open/dicht, auto op slot en 2 min wachten]. Hierna weer openen en starten voor het tweede deel. Ik vind het überhaupt bij Ford qua Sync niet soepel verlopen..
   
 11. Bij mij valt sinds de vakantie de Apple CarPlay verbinding steeds weg. Spotify hapert met streamen en regelmatig bevriest Google Maps.

  Kan dit aan een bepaalde softwareversie te wijten zijn?
   

Deel Deze Pagina