1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

SYNC 3

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door mstuniek, 15 jun 2017.

 1. Waarom zou 3.4 niet kunnen. Mijn iPhone 12 kreeg ik ook niet met ios15. Maar staat er wel op.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 2. @mack
  Simpel verhaal gebrek aan geheugen.
  Normaal wordt sync ernaast geinstalleerd en dan bij opnieuw opstarten. Start hij op de nieuwe versie op.
  Echter kan met oude sync3 met versie 3.0 en lager geen partitie aangemaakt worden door gebrek aan ruimte. Hierdoor is een tool die zeg maar systeem opnieuw opstart maar dan in installatie modus. Dan kan over oude versie direct overheen geschreven worden.
  Of rest van hardware gelijk zijn of iets afwijkt intern. Geen idee. Dit is althans zoals ik het begrepen heb
   
 3. Begrijp ik het goed dat bij elke Sync en/of kaartupdate de bestaande word overgeschreven? Hoe groot is eigenlijk de opslagruimte van de Sync Infotainment?
   
 4. Ik ga ervan uit dat de data overschreven wordt. Een EU SYNC 3 is nl 64 GB. Als ie dan niet zou overschrijven, kan je waarschijnlijk 1 of 2x een kaartupdate doen:schater:
   
 5. @M.Blaak
  Als je update hebt gedaan, tuurlijk is dan de oude versie wel overschrijfbaar.
  Denk dat de oude sync versie erop blijft zodat het bij stroomuitval daar nog op start.
  Bij wat cyanlabs doet als stroom uitvalt dan kan de data corrupt zijn en zal het nirt eenvoudig worden om te herstellen
   
 6. #4986 R$D, 7 jul 2021
  Laatst bewerkt: 7 jul 2021
  @M.Blaak 64gb moet ruim voldoende voor een Sync + F10 kaartupdate van pakweg 32gb totaal. Waarom hebben sommige forummers dan te weinig opslagruimte op hun Sync schijf?
   
 7. Beste.
  Ik merk nu dat na mijn laatste officiële Sync update van Ford (21020) het DAB+ ontvangst minder is geworden. Grotendeels nog steeds goed ontvangst maar op bepaalde locaties valt nu het signaal weg waar ik dit nooit heb gehad.
  Nu kom ik deze opmerking ook tegen in de topic en zou graag willen weten of de update die nu beschikbaar is CyanLabs (3.4 - 21098) dit probleem heeft verholpen.
  Alvast dank voor jullie reacties.
   
 8. Had hetzelfde met 21020 bij de 21098 weer prima DAB ontvangst
   
 9. Bij mij is het bij 21098 nog steeds bagger


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 10. #4990 lfah2000, 12 jul 2021
  Laatst bewerkt: 12 jul 2021
  Dit heb ik ook. Ik heb de update zeker 3x geïnstalleerd. De laatste keer heb ik de auto maar weer even uitgezet om de USB eruit te halen. Geen log bestand op de stick. Ik ga nu de logfile maar handmatig genereren (via de site) en kijken wat daar uit komt.

  Update: Na het uploaden van de logfile is alles bijgewerkt volgens de site.
   
  Patman_66 vindt dit leuk.
 11. Ik krijg regelmatig de melding "navigatiestoring". Het systeem start wel altijd, het duurt soms enkele seconden voordat de kaart in beeld verschijnt. Het betreft hier een focus 2015 waarvan sync2 is omgebouwd naar sync3. Het model losse gps ontvanger (bol.com) zat ook in mijn vorige Focus (2011 met sync1) en is onder de dak antenne gemonteerd.
  Kan de storing liggen aan de gps ontvanger, dat die gewoon niet snel genoeg signaal vind? Navigatie werkt verder altijd probleemloos, ook na de laatste update met F10 kaarten.

  Iemand een idee?[​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 12. Dat zou zomaar kunnen, met uitlezen weet je het zeker.
  Kreeg deze melding met een andere gps ontvanger ook ondanks gps wel gewoon werkte. Uiteindelijk toch een andere gps ontvanger aangesloten en sinds dien geen probleem er mee gehad
   
 13. dit was bij mij de GPS antenne, er is behoorlijk wat rotzooi te krijgen helaas. Ik heb die dan mij bij alleskabels.nl besteld.
   
 14. Hierbij mij ervaring met het updaten van Sync 3 naar versie 3.4 build 21020 en de kaarten naar F10:

  Vorige week zondag, na de Toerrit van de Focusclub door Drenthe, eerst Sync geüpdate. Dat ging zonder problemen. Sticky erin en na ongeveer een half uur de melding voor de contactsleutelcyclus. Auto stilgezet, uitgezet, uitgestapt, auto op slot en 2 min. gewacht (sticky laten zitten). Daarna weer ingestapt en ging de update verder. Al vrij snel de melding 'Systeem bijgewerkt'. Geen melding om sticky eruit te halen o.i.d. Sticky toch maar verwijderd en eenmaal thuis gezien dat logbestand netjes op de sticky stond. Geupload en vervolgens werd de 23 Gb kaart aangeboden.

  Die download ging verrassend snel, in ruim 15 min. had ik 'm binnen van Ford. Vervolgens rechtstreeks uitgepakt op mijn sticky, dat duurde even... Na 1,5 uur eindelijk klaar maar ontbrak het bestand DONTINDX.MSA. Die had ik nog op de harde schijf staan, dus die erbij op gezet. Bewust ervoor gekozen al het kaartmateriaal te updaten niet bijv. alleen NL zoals ik hierboven in de antwoorden lees. Vervolgens op de zondagavond nog maar even een ritje door Friesland gemaakt. Heerlijk rustig op de weg tijdens de EK finale. ;) Na ruim een uur de mededeling dat ik zo snel mogelijk de contactsleutelcyclus moest uitvoeren. Natuurlijk rijd je dan net op een 100 KM weg waar je niet direct stoppen kunt. :roll: Na 4 km eindelijk kunnen stoppen maar toen was de update alweer verder gegaan/opnieuw begonnnen?? Toch de contactsleutelcyclus uitgevoerd net als eerder die middag. Daarna auto weer gestart maar er gebeurde niets qua updaten. Enkele minuten gewacht en toen nogmaals de contactsleutelcyclus uitgevoerd. Weer niets en besloten richting huis te rijden. Navigatie reageerde wel wat traag dus had het idee dat er toch wat op de achtergrond gebeurde. En jawel, na een kleine 10 minuten ging de update ineens weer verder (of was het helemaal overnieuw?). Dus navigatie naar huis uitgezet en maar weer verder stukje toeren door Friesland. Na ongeveer een uur de auto stilgezet (motor aangehouden) om de beentjes te strekken. En terwijl ik buiten sta zie ik ineens de melding van de contactsleutelcyclus. Snel motor uitgezet, boel op slot en 2 minuten wachten. Daarna auto weer starten en al gauw verschijnt de melding: 'Systeem bijgewerkt'. Voor de rest niets. Geen melding om sticky te verwijderen o.i.d. Nogmaals auto uit- en aangezet en weer zelfde melding. Toen sticky er maar uitgetrokken en naar huis gereden. Navigatie werkte weer als vanouds (geen haperingen). Eenmaal thuisgekomen gezien dat logbestand gelukkig aangemaakt was. Die geupload en de melding van Ford dat mijn systeem up to date is (melding krijg ik nu ook nog dus nog steeds up-to-date, net gekeken).

  Alles is dus goed gegaan maar de handleiding die Ford erbij geeft wijkt wel wat af van hoe het in de praktijk gaat. Daarom ging mijn vorige update (net na aanschaf van de auto in april) ook wat moeizamer. Destijds bleef ik maar meldingen houden dat er bestanden klaarstonden bij Ford, zelfs nadat ik alles geupdate had en logbestanden (al dan niet zelf handmatig gemaakt via het tooltje) geupdate had. Ook het feit dat ik voor het eerst de update deed en het dan niet werkte zoals in de handleiding staat, maakte het er niet makkelijker op. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs de bekende MEM_ERROR melding :-x en toen ben ik maar gestopt met updaten. Alles werkte en ik zou het wel zien hoe het zou gaan. Toen ik vorige week hier zag dat er weer een Sync en Kaartupdate beschikbaar was toch maar even gekeken bij Ford en zag ik dat ik die ook zou krijgen. Denk dat het soms wat langer duurt voor jouw gegevens online bij Ford worden bijgewerkt. Was ruim een maand niet ingelogd geweest. Alles is nu tenminste weer up-to-date en daar ben ik blij om al is het updaten wel een proces van de lange adem... ;)
   
  TWA vindt dit leuk.
 15. De avonturen die men beleeft met het updaten en upgraden van SYNC en navigatie. Prachtige verhalen.

  Bewijst des te meer dat Ford meer aandacht moet besteden aan dit proces. Dat is hard nodig.
   
  Steef30 vindt dit leuk.
 16. Hoi, ik probeer ook mijn kaarten te updaten(ik denk naar versie f10 aangezien het een 23gig bestand is direct na een sync firmware upgrade) maar zodra ik de stick erin doe krijg ik dus ook een MEM_ERR01. Bestanden al 3 keer geprobeerd te downloaden zonder ander resultaat. Zijn er nog mogelijkheden om te proberen of kan ik mijn auto het beste naar de dealer brengen?
   
 17. Ik zie nu op de Ford website staan dat er een kaart update is. Als ik hem dan aanklik, staat er: geen update beschikbaar..... Iemand vaker gehad?
   
 18. Ik had hetzelfde probleem. het is mij uiteindelijk gelukt zie #4967. Of het helemaal 100% goed is weet ik niet
  maar ik ben er tevreden mee en het werkt
   
 19. Bedankt voor je antwoord. Heb je dit met cyanlabs gedaan of gewoon de 23gig download aangepast? en kon je de update wel afmelden bij ford?
  Ik heb in iedergeval een vraag lopen bij ford ook en ben benieuwd waar zij mee komen. Ik heb nog 16Gig vrij dus het lijkt me dat een update in batches mogelijk zou moeten zijn?
   
 20. Ik heb de download zelf aangepast naar de bestanden zoals aangegeven. Er werd geen upload bestand aangemaakt.
  Deze handmatig gemaakt en gepland. Ik zou nu helemaal geupdate zijn. Andere kregen nog een bestand aangeboden
   

Deel Deze Pagina