Clublane op Showtime TT Assen

Op 26 maart vindt de 2e editie van Hart voor auto's – Showtime plaats op de TT-assen en daar kan de Focusclub met een clublane natuurlijk niet ontbreken.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

SYNC 3 systeem en kaart updates

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door mstuniek, 15 jun 2017.

 1. Volgens mij ging de vraag over het verschil tussen sync 2 en sync 3. Niet over softwareversie 3.0 op sync 3. Maar kan mij vergissen natuurlijk......

  Ik als sync 2 gebruiker begin mij aardig te ergeren aan de traagheid van mijn systeem en heb gemerkt bij de dealert dat spelen met sync 3 een stuk sneller gaat en het systeem wel direct reageert.
   
 2. Overgang maken van SYNC2 naar SYNC3?

  Volgens filmpje is het niet zo extreem moeilijk

  [YOUTUBE]2V8PFLSHwD0[/YOUTUBE]
   
 3. is ook helemaal niet moeilijk :cool: als je een beetje zoekt ben je voor 300 euro klaar!
   
 4. #84 Johoo_NL, 6 okt 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 okt 2017
  Is mij nog niet gelukt.

  Er is ondertussen weer een nieuwe Sync3 build beschikbaar. Build 17194.
   
 5. Sync 3 ken ik niet, maar ik ben eigenlijk best tevreden met Sync 2. Eigen muziek afspelen vanaf usb stick gaat prina. Radio goed. Klimaatregeling doe ik gewoon met de knoppen. Telefoonkoppeling en werking uitstekend. Voor die enkele keer dat ik navigatie nodig ben gaat het ook goed, alleen de kaarten zijn sterk verouderd, maar met vehulp van dit forum komt daar deze weer verandering in (als het lukt). Maar liever had ik gezien dat de navi ingewisseld kon worden voor bv een koppeling met de telefoon zodat je Google maps of Here we go op het scherm kon toveren. Die navigatiesoftware is gewoon veel beter en actueler dan die ingebouwde "navitroep" met veel te dure en nog niet actuele updates.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
   
 6. En dat is dus precies wat Sync 3 wél kan, ofwel door het hele systeem te vervangen door Android Auto of door apps zoals Waze of Sygic in te stellen als je navigatie-app (en verder gewoon Sync te blijven gebruiken).
   
 7. #87 Dragunov, 19 okt 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 okt 2017
 8. Staan er nog SYNC3 systemen met navigatie te koop mss?
   
 9. Er staan er altijd wel een aantal te koop, maar dan voor extreem hoge prijzen (800+ Euro). Mijn advies zou zijn om een eBay zoekopdracht voor heel Europa in te stellen op de volgende dikgedrukte zoektermen:

  HS7T-14G371 (Focus)
  HB5T-14G371 (Mondeo)
  GJ5T-14G371 (C-Max)
  H2GT-14G370 (S-Max) <- let op, deze wordt ook in USA gebruikt dus verzeker je ervan dat je een Europese module krijgt (vraag om het VIN waar de module uit kwam!)

  De laatste drie cijfers van de artikelnummers heb ik bewust weggelaten, dat geeft je meer kans op resultaat.

  Zoals altijd, zorg dat je vooraf goed navraagt wat je krijgt, via het VIN kun je in ETIS opzoeken of je een navigatiemodel hebt of niet.
   
 10. Bedankt!

  Zelf wil ik van SYNC2 naar SYNC3, maar natuurlijk niet voor de hoofdprijs, anders kan ik evengoed een nieuwe APIM bij de dealer bestellen
   
 11. #92 tuin, 21 okt 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2017
  Vraagje,

  Heb inmiddels deze Sync3 (17194) update op een USB stick van 16Gb 2.0 met FAT32 gezet maar er gebeurd geen .... ik zie de USB stick ook niet als zg Bron in mijn display, wat doe ik verkeerd ?? Groeten Tuin
   
 12. bij mij duurde het een minuut of 15 voordat de update ineens ging lopen ....
   
 13. Harrie bedankt voor je reactie maar hij ziet de Stick (Kingston) niet !!
  Heb een andere stick (van een paar MB) gepakt en die ziet de USB poort wel en geeft dit ook aan in het display, is dit een bekend Kingston/Ford probleem ??:focus3:
   
 14. Heb je op die andere stick dezelfde updatebestanden gezet? Dat je de USBstick niet ziet gebeurt normaalgesproken als er updatebestanden en het DONTINDX.MSA (ofzo iets) bestand op staan... Merk USBstick zou niet moeten uitmaken.

  Wat Harrie zegt was bij mij ook, het duurde ruim n kwartier voordat er ook maar iets gebeurde...
   

 15. Hallo heb op de Kingston 32Gb 3.0 (Geformatteerd en FAT32) stick MP3 files gezet maar hij wordt niet herkend en een 16Gb van Kingston precies hetzelfde !!
  Zal op zoek moeten naar een andere Stick ?? ^$$$$^$^$$$&^ !!!!:weird:
   
 16. gebruik je toevallig een Mac ? Deze maakt ook een aantal verborgen bestanden aan waar sync ook wel eens problemen mee kan hebben...
  FAT32 zou het juiste formaat moeten zijn, daarop zet je de syncMyRide, autoinstall.lst en install.lst bestanden direct in de root en het zou moeten werken
   
 17. Harrie bedankt voor je reactie,
  Na ons telefonisch contact toch even de reset vanuit het instellingen-menu gedaan en zag in eerste instantie niets maar toen ik de USB (Kingston 16Gb - 2.0) eruit trok kreeg ik in het display een melding dat de update mislukt wat met nog een paar kreten.
  Ik ga morgenochtend voordat ik na mijn werk ga nog even een reset geven en kijken wat hij gaat doen.
  Wordt vervolgd !!! Groeten <> Cees :blijvenlachen:
   

 18. Vanmorgen Auto gestart en reset gegeven middels instellingen menu.
  En ja hoor na +/- 10 minuten kwam de kreet in beeld dat het systeem geupdate werd Hiep Hiep :cheer:
  Bij mijn werk aangekomen was hij klaar met updaten !!:thumbs:
  Nu heb ik een vraag ik heb versie 17194 geinstalleerd echter alles in nu engels geworden kan dat ook naar de nederlandse taal worden omgezet ?

  Gr <> Cees
   
 19. Dit kan gewoon bij de instellingen, maar dat zou hij eigenlijk uit zichzelf moeten hebben gedaan. Je hebt de EU versie geïnstalleerd, toch?
   

Deel Deze Pagina