Chill and chat Eindejaarsmeeting

Voor het eerst organiseren wij een eindejaarsmeeting. Ben jij er bij?

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stof van de auto

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door cdeckers1991, 7 mei 2022.

 1. Fijn in Nederland je auto poetsen, na 1 dag zit ie al vol stof van de natuur en als het geen stof is is het wel sahara zand. Zonde dat hij na 1 dag al onder het stof zit. Hoe kan je dit het beste eraf krijgen? Weer de auto helemaal opnieuw poetsen of heb je een spul wat je spuit en dan de auto schoonwrijft? Alle tips zijn welkom.
   
 2. Er zit veel stof en pollen in de lucht momenteel inderdaad. Maar als je hem net gepoetst hebt, zou je dat er dan niet eenvoudigweg vanaf kunnen spuiten met de tuinslang?
   
 3. Ja dat dacht ik ook al, maar dacht misschien js er iets makkelijker dan de hele tuinslang uit te halen. Volgende dag zal ie wel weer onder het stof zitten maar tis dan niet anders.
   
 4. :rofl::rofl:
  Stofzuiger:rofl: geintje.
  Wij lossen dit op bij de rouwauto's door ze af te blazen met pers lucht!
   
  meeder vindt dit leuk.
 5. Een quick detailer zou je kunnen gebruiken, maar dan is het wel belangrijk wat er aan LSP onder zit (Last Step Protection). Een goede wax, of coating bv.

  Zelf al een tijdje fan van ONR (Optimum No Rinse). Ziet er heel spannend uit, maar werkt perfect. Zie filmpje hieronder het voorbeeld met Saharazand  Greetz Emiel
   
 6. 1 euro afspuiten met kalkvrij water (osmose) Vogelstront is ook een hot thema in deze tijd.
   
  Focus Migi, SjeeleBrik, gerardTDCI en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. #7 Jackie D, 8 mei 2022
  Laatst bewerkt: 8 mei 2022
  Plus 1 voor het afspuiten met osmose water. Pollen en zeker Sahara zand zullen je zeker swirls op gaan leveren als je contact gaat maken met de lak.
  Dit gebeurt al met bijvoorbeeld een Swiffer doekje.
  Zal niet bizar zijn maar krassen/swirs krijg je dan geheid.

  Apex detail heeft er 2 video's over op zijn kanaal staan onder de noemer WILL IT SCRATCH
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 8. jaren terug een DAP clinic gehad, de testpanelen werden "bekrast" met een kassabon :grote ogen:
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 9. Ik doe het voor €2. Eerst met de hogedruk voorreiniger, dit haalt de insecten en vogelkak net iets makkelijker er vanaf en laat mijn waslaag gelukkig intact (denk ik tenminste) en daarna inderdaad "vlekvrij afspoelen" met osmosewater. Dit grapje heb ik de afgelopen tijd zo ongeveer om de dag kunnen herhalen met alle zooi in de lucht:roll:
   
  Focus Migi vindt dit leuk.
 10. Ik spuit mijn auto ook af in de wasbox als er stuifmeel of sahara zand erop zit. Eerst met insectenreiniger en daarna vlekvrij (osmose,) afspoelen, en dan ziet ie er weer netjes uit.

  Heb wel een keramische coating op de auto , dus misschien scheelt dat ook dat ie er daarna weer "schoon" is , en met schoon bedoel ik dat je nog wel een beetje wat kunt zien maar net niet vies genoeg is om hem opnieuw te hoeven wassen. Dit doe ik vaak als ik mijn auto een paar dagen vantevoren met de hand heb gewassen .

  Als het langere tijd geleden is , dan spoel ik hem af met hoge druk en zet ik hem in zo'n foam laag , spoel ik hem weer af en dan met de hand wassen, weer afspoelen en daarna met droogdoek de laatste restjes droog maken.
   
 11. daar kom je maar op 1 manier achter,
  iedere keer als je dit doet "vergeet" je een stuk van zo'n 10x10 cm en na een tijd kun je dan bepalen of je wax nog aanwezig is door het te vergelijken met het stukje lak wat je overslaat. ;)
   
  SjeeleBrik vindt dit leuk.
 12. Tot nu toe zie ik het water nog steeds overal parelen dus het lijkt er op dat de waslaag blijft zitten. Anders is dit wel een goede tip om te proberen :thumbup:
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina