1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Snelheidssensor vervangen

Discussie in 'Handleidingen Focus I' gestart door Rickvh, 18 jul 2011.

 1. Bij de 1.8 zie je hem van boven op de versnellingsbak zitten
   
 2. Mijn dochter heeft een 1.6 uit 2004. Als je voorover over de motor leunt kun je hem van boven zien. Als je er onder ligt kom je er ook redelijk goed bij. Het lukte mij liggend dus niet dat pennetje. Heb nog wel ergens foto's. Iemand díe hem wil vervangen???

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk
   
 3. Ik heb een focus 1 uit 2000
  1.8 station
  Als u foto's heeft, gaarne!!

  Verstuurd vanaf mijn SM-G530FZ met Tapatalk
   
 4. Ik wil hem gaan vervangen eerdaags

  Verstuurd vanaf mijn SM-G530FZ met Tapatalk
   
 5. Kan iemand een misschien een afbeelding laten zien waar hij precies zit?! :)

  Verstuurd vanaf mijn SM-G530FZ met Tapatalk
   
 6. Hallo!
  Zou u die foto's misschien door willen sturen ik wil hem nl vervangen,
  BVD dank

  Henk

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk[/QUOTE]


  Verstuurd vanaf mijn SM-G530FZ met Tapatalk
   
 7. Zal morgen ff kijken

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk
   
 8. Het is trouwens aan te raden hem op te krikken aan de bijrijders-kant of nog beter, op een brug.
  Ik had hem helaas aan de bestuurderskant opgekrikt, met een lading olie over me porrum heen....
  Zag er lekker bruin uit, maar de smaak was wel wat minder :P
   
 9. Heb ik ook gedaan maar het lukte me niet eens om de pen er uit te krijgen

  Verstuurd vanaf mijn ONE E1003 met Tapatalk
   
 10. #31 nctnico, 27 sep 2016
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 sep 2016
  Ik heb het bij onze Focus uiteindelijk ook laten doen want ik kreeg het zelf niet voor mekaar. Bij de garage zijn ze een uur bezig geweest om het pennetje eruit te krijgen. Het is een verschrikkelijke K*T constructie. Ik had verwacht dat ze bij Ford wijzer zouden zijn. Iedereen weet toch dat ijzer en aluminium niet samen gaan en vastrot? Als er een boutje in had gezeten dan wissel je dat ding in 5 minuten van bovenaf.
   
 11. Via onder kan je daar t beste bij, vanaf boven kreeg ik m ook niet los.
  Met een griptang wilde het uiteindelijk wel..
   
 12. Vandaag mijn sensor vervangen, echt een rotding.
  Ik he hem goed ingespoten met wd 40 griptang goed strak erop paar keer heen en weer draaien en dan in de oude stand van onder met een schroevendraaier tussen de bak en de tang rondom wrikken ( met schokkende bewegingen) en plop .....los.
  De nieuwe olie erop en het laatste stuk met uiteinde van klauwhamer rubber ( handvat) erop zetten en duwen. ( niet kloppen)
  Teller doet het weer
   
 13. Onlangs motorstoring lampje op dashboard. Bleek de betreffende sensor te zijn. Laten vervangen bij universeel garage. Onderdeel was al aanwezig incl pennetje dus zo gefixt. Case closed
   
 14. Zelfde probleem hier.

  Wat kost het als je het bij een garage laat doen?
   
 15. In 2013 heb ik sensor door de garage laten vervangen. Vanaf dat moment stottert de auto als ik rond de 90 kilometer rij. Alleen dus rond deze snelheid. Ga ik langzamer rijden, dan is het over en als ik harder ga rijden ook. Ik ervaar dit als erg storend tijdens file rijden. Volgens de garage ligt het niet aan de sensor. Waar het dan wel aan ligt is nog steeds niet bekend. Heeft een van jullie een idee? Brandstoffilter etc. is al vervangen.
   
 16. Ook welkom....

  Ik vind 90 km/u geen file rijden...
   
 17. jawel joh, schiet tenminste lekker op zo'n file :mrgreen:
   
  Patman vindt dit leuk.
 18. Leuk de opmerking over file rijden. Maar..... is er een zinnig antwoord te geven over de vraag waar het echt om draait?
   
 19. #40 Martinp86, 20 aug 2019
  Laatst bewerkt: 14 sep 2019 om 13:47
  Ik besef me dat ik een ouder topic omhoog trap, maar ik heb dus hetzelfde probleem. Ik lees hier dingen over zelf gemaakte tooltjes, maar helaas... Geen foto's meer. Heeft iemand die nog?

  En die borgklem, heeft iemand een linkje waar je die kan bestellen? Ik lees bedragen van 2 euro, maar dat is vast niet bij de dealer? Een vriend van me heeft een garage, dus ik heb de beschikking over een brug en ik wilde er binnenkort mee bezig gaan.

  De symptomen bij mij:
  - Inhouden (de auto stotterde al een tijdje als je vanaf stationair toerental ineens volgas gaf)
  - Uitval snelheidsmeter, dag- en kmteller geven ------ aan.
  - Auto blijft bij afremmen (stoplicht bijvoorbeeld) lang hangen in de toeren, tot soms 2800rpm. Erg irritant :(
  - Snelheidsmeter flipt, ik heb de auto gisteravond bijvoorbeeld achteruit ingeparkeerd met 220km/u... :P

  Ik heb een OBD tool en daarmee de snelheid een aantal keren uitgelezen, hierop kom ik op de conclusie dat er met de printplaat van de tellerbak niets mis is, het komt daadwerkelijk vanuit de sensor. Ik zie Torque ook flippen en uitvallen namelijk. Ik heb de auto nu bijna een jaar, gezien de aanschafprijs had ik eigenlijk verwacht dat de auto niet zo lang zou meegaan, maar afgezien van dit probleem rijdt hij nog steeds heel goed en valt het met de overige bekende kwalen heel erg mee, de komende APK wordt wel iets duurder en ik overweeg serieus om een jaar na aankoop datzelfde bedrag nog eens in de auto te steken.... Mits bovengenoemde problemen opgelost kunnen worden :).


  [UPDATE 14-09-2019]: Ik heb vandaag de sensor kunnen vervangen. De teller doet het, ook remt de auto weer af op de motor als je het gas los laat. Op toeren... Bij stadsverkeer waarbij je doorgaans minder toeren maakt blijft hij raar doen.. Binnenkort ga ik het gasklephuis en de stationair regelaar nog demonteren en schoonmaken, mocht dat ook niet helpen mag de auto nog blijven tot de APK vervaldatum en daarna zal hij dan naar de sloop gaan waarschijnlijk.
   

Deel Deze Pagina