1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Smart key

Discussie in 'Electronica' gestart door kas fox, 12 sep 2018.

 1. Mercedes levert nu sleutels die zichzelf uitschakelen als ze een paar minuten stil liggen.
  Die sleutels bieden ze tegen betaling ook aan bestaande klanten.
   
 2. Dat is helemaal lekker zeg, ze zouden moeten zorgen dat het niet mogelijk is!
   
 3. Ik heb vanmiddag met focccus de auto ingesteld van keyless entry + start naar enkel keyless start. Eens kijken hoe erg ik dat nou ga missen. Zet de optie wel weer aan als ik het erg mis, de auto weg gaat óf er een andere oplossing is.

  Jammer is natuurlijk wel dat op slot drukken op het handvat ook niet meer werkt (dat is het enige wat ik tot nu toe echt "mis")
   
 4. Vergeet ook niet om de tweede ( reserve ) sleutel te beschermen anders pakken ze dat signaal op. Met alle gevolgen van dien.
   
 5. vind dit eigenlijk niet meer dan normaal.

  precies, ze hadden het zelf ook wel kunnen bedenken dat ook die elektronica gehackt kan worden.
   
 6. Kun je dat signaal van je ab ergens mee meten/opvangen om te kijken hoever het uitzend?
   
 7. Dit overweeg ik dus ook! Kleine moeite om op een knopje te drukken en vind dit persoonlijk fijner dan gaan rondlopen met een speciaal zakje / doosje voor de sleutel.

  Maar voor zover ik het begrijp is deze methode die het dievengilde gebruikt om de signalen door te sturen bruikbaar zowel voor de keyless entry als voor de keyless go. Met het uitschakelen van de keyless entry maak je het ze misschien iets moeilijker om in de auto te komen (maar dat lukt vast nog wel met een keerhanger, een schroevendraaier of desnoods een lifehammer of een baksteen...), maar als ze eenmaal binnen zijn dan kunnen ze toch nog steeds de auto starten en meenemen?

  Juist dat laatste maak ik me "zorgen" over. Dat ze de auto binnen komen interesseert me niet zo, daar ligt toch niets van waarde. Dat ze hem mee kunnen nemen is natuurlijk vervelender.

  Of mis ik iets en maakt het uitschakelen van de keyless entry ook het starten van de auto lastiger voor het dievengilde?
   
 8. Ben blij dat ik geen keyless entry heb. Ten eerste vind ik het een overbodige luxe en ten tweede heb ik het gezeik niet over hoe en waar de sleutels op te bergen.
   
 9. Ik denk dat er tegen de huidige manier van hacken geen beveiliging gemaakt kan worden, behalve het uitzetten van het uitzenden.
  Ze vangen het uitgezonden signaal op em sturen dat 1 op 1 naar de auto. De auto weet niet beter dan dat het de originele sleutel is.
   
 10. Gister zo’n zakje besteld, net al op de mat. Top
   

Deel Deze Pagina