1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Samsung airco split unit

Discussie in 'Prullenbak' gestart door hoomer, 8 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Als koelmonteur moet ik hier toch even op reageren, zo gemakkelijk als jij het stelt gaat niet helemaal op... Volgens de F-Gassen wet moet een soortgelijk systeem door een bevoegd monteur in bedrijf gesteld worden. :think:
   
  hoomer vindt dit leuk.
 2. volgens de wet wel ja... een beunhaas kan dit net zo goed. je moet af en toe namelijk wel eens tussen de regeltjes door lezen :D
   
 3. Aansluiten zonder dat de leidingen en binnenunit gevacumeerd zijn? En leidingen die op maat gemaakt moeten worden wil het er een klein beetje netjes uit zien? Ik ken niet veel beunhazen die een r410 meetset hebben, of een vacuumpomp en dan ook nog eens kunnen solderen...
   
 4. is hetzelfde als met de auto's
  officieel moet je stek-diploma voor hebben, echter wordt bij de auto's uitgelegt door iemand hoe het apparaat werkt en dan doet het van zelf iedereen.
  goeie 10jaar geleden mocht alleen stek monteur het doen, toen was het dat stek monteur het moest legen en vullen van het systeem.
  vanzelf werd toen het uitgelegt hoe het moest en rest deden we zelf. tuurlijk is r134a of r1234yf anders als wat in de AC systeem gaat dat je thuis gebruikt. tevens met de auto is het niet zo erg voor als het lekt, want het lekt dan buiten en dus meteen weg. als je bij normale Ac thuis een lek hebt. komt het gas dus in huis vrij.

  dus je moet idd iemand hebben/kennen die het kan. een beun is goedkoper anders moet je een erkend monteur laten doen.
  het is idd wel aansluiten, vullen en genieten
  zolang degene die aansluit het goed doet en gevult is. zelf kun je dit niet
   
  hoomer vindt dit leuk.
 5. ook erkende monteurs beunen wel eens bij.. ;) en ja die hebben het juiste gereedschap... :D


  Maargoed hij is verkocht via marktplaats en gaat richting de antillen... hoe ze het daar doen kijken ze maar ;) ik ben er vanaf :D
   
  Gert jan vindt dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina