1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

S-badge monteren op mk3.1 grill

Discussie in 'Exterieur' gestart door jason101, 15 sep 2020.

 1. #1 jason101, 15 sep 2020
  Laatst bewerkt: 15 sep 2020
  Ik kreeg vandaag mijn S binnen maar nu vraag ik mij af hoe te monteren. Hebben jullie eerst en gaatje in de grill geboord of zit deze op een plek waar dit niet hoeft?
  Bij een mk2 grill is het vrij eenvoudig maar Ik heb het hier uiteraard over een mk3.1 grill

  [​IMG]
   
 2. je kan 'm toch in elk willekeurig gat steken?
  de S is groter dus valt die niet naar binnen en het plaatje erachter trekt de S netjes op de grille.
  mocht je het plaatje te duidelijk zien kun je 'm nog zwart spuiten.

  oh, ik zou trouwens sowieso iets van (blanke) lak er op spuiten, ze gaan nogal snel roesten had ik al eens gezien.
   
 3. Waarom zou je deze 'S' überhaupt willen monteren?
   
  Aloha, hoomer en PhoenixNLx vinden dit leuk.
 4. Dat begrijp ik Gerard maar de enige "open" plek in de grill is onder de kentekenplaat wat geen mooie plek is om deze te plaatsen, en de driehoeken zijn volledig gesloten.
  Ik weet dat er iemand van de club ook deze S op zijn mk3.1 heeft geplaatst maar weet helaas niet meer wie dat is.
   
 5. Ik denk dat je in de chroom strip een gaatje moet boren.
  Of de rand er onder idd

  Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
  [​IMG]
   
 6. Àls ik em zou bevestigen, dan in een driehoek. Maar ik denk dat ie nergens mooi uit komt. Ik zou em niet bevestigen, het is toch ook geen S.
   
 7. De mijne heeft een spoiler en RE wielen maar is een diesel.....
  Misschien geen optimale vergelijking

  Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
   
 8. Nee, die snap ik niet. Heb jij er ook een S op zitten dan?
   
 9. Het was @19remco91 die het embleem ook heeft geplaatst en wel in de linker driehoek. De mijne mag dan geen S zijn maar het staat gewoon grappig. Andere plakken er zelfs :st: of :stline: op maar zover wil ik niet gaan. Hoe heb jij deze bevestigd Remco?

  b99518bf3cb13f9322067cf2d2c3fe0d.jpg
   
 10. Je hoeft jezelf ook niet te verantwoorden, als jij een s in je gril wil, dan doe je dat. Niks van anderen aantrekken. Sommige hebben overal commentaar op en menen alles te weten wat mooi is en hoe het hoort.
  Maar antwoord op je vraag. Ik had eerst met een dubbelzijdig tape het logo op verschillende plekken geplakt om te kijken wat jij de beste plek vind. Als er op die plek geen gat zit, dan een klein gaatje boren. Zoals al eerder gezegd, is het misschien mooier om de bevestiging zwart te spuiten.
  Als je mij vraagt wat de mooiste plek is, dan zou ik zeggen ,rechts naast het ford logo onder de chromen rand en dan zo rechts mogelijk als je ervoor staat.
   
  De Baat en Tim Abbekerk vinden dit leuk.
 11. #11 Iodokus, 15 sep 2020
  Laatst bewerkt: 15 sep 2020
  Douwe,
  Ik heb destijds de boel geplaatst door simpelweg gebruik te maken van dubbelzijdig tape (3M).
  Het is natuurlijk geen S badge op een MK3 maar een ST badge op een MK2 ST, toch acht ik de kans groot dat dit ook werkt met een S badge :mrgreen:

  [​IMG]


  Bij de MK3 ST hebben ze hem standaard geplaatst in het rechter gedeelte van de grill.
  Helaas is de standaard MK3 grill behoorlijk anders vorm gegeven, maar pesoonlijk zou ik toch gaan voor plaatsing in het driehoekige deel van de grill, rechter zijde, maar hoger dan op de foto die je geplaatst hebt.

  [​IMG]


  Ja rechterzijde het kan niet anders anders wijk je te veel af van de Ford standaard :schater:

  [​IMG]


  Door de S badge te plaatsen voorkomt je het uitsterven van het gebruik van de S badge, ik zie Ford nl. niet snel een nieuwe Zetec versie op de markt brengen. Voor zover ik weet is de Zetec S de naamgever van de S badge.

  Kortom gewoon plaatsen staat leuk, althans dat is mijn mening :thumbup:
   
 12. #12 jason101, 16 sep 2020
  Laatst bewerkt: 16 sep 2020
  Bedankt Joost @Iodokus Ik was er eigenlijk al uit waar te plaatsen en idd in de rechter driehoek. Maar de badge is van binnen hol waardoor je geen geen tape kunt gebruiken en als het wel zou kunnen dan gaat dit niet op de driehoekjes passen. En als dit wel zou passen dan blijft het niet lang zitten vrees ik. Maar plaatsen doe ik het zeker. Ben dus van mening dat een gaatje boren
  onvermijdelijk is.

  20200915_235955.jpg

  20200910_224848.jpg
   
 13. ik heb ook nog zo'n S badge liggen om te plaatsen op de S-edition. Als is dat bij mijn 3.2 wel makkelijker te doen.

  @Berrychello heeft er ook één op zijn auto zitten, zie foto.. Al zitten hier de honingraat grillen op de auto. Kan je de badge weer makkelijker tussen plaatsen.
  [​IMG]
   
  Berrychello vindt dit leuk.
 14. Mmm dat is inderdaad anders dan de badge die ik destijds geplaatst heb. Je kan overwegen een epoxy vulling aan te brengen.

  Dat dacht ik toen ook maar ik ben hem nooit verloren en heb er zelf tenminste 50K mee gereden nadat ik heb geplaatst had. Of de ST nu nog voorzien is van deze badge durf ik echter niet te zeggen.
  Belangrijk is wel dat je dubbelzijdig tape gebruik van een gerenomeerd merk. Persoonlijk heb ik hele goede ervaringen met 3M (VHB 5952F IPC zwart), niet alleen in het geval van die badge maar ook met niet auto gerelareerde zaken.
   
 15. De plek waar Berry de badge heeft geplaatst vind ik niet zo geslaagd maar wel begrijpelijk omdat dit de enige plek is waar de grill open is.
   
 16. Zoals ik al zei, ik vind de beste plek in de driehoek, zoals de foto van Remco.

  Gelukkig kennen we elkaar lang genoeg om te weten dat ieder doet mijn zijn auto wat hij of zij wil. Laat dat voorop staan ;)
   
 17. Als je de 'S' vult met sterke montagekit. Dan kan je deze daarna ook met deze kit vastzetten. Zo heb ik de afdekkapjes van de koplampsproeiers ook gefixeerd, nadat deze er al 2x af is gewaaid.
   
  Iodokus vindt dit leuk.
 18. [​IMG]

  als ik deze foto zo zie zou ik 'm rechts doen (zoals je er nu tegenaan kijkt) en dan in de driehoek in de lijn van de onderkant van de kentekenplaat.
  maar waarom een blauwe S vraag ik mij nu af, zou dan eerder voor grijs gaan want dat staat beter bij de voorkant.
   
  McGyver vindt dit leuk.
 19. En de badge zit erop....
  Ik heb ervoor gekozen om een gaatje in de driehoek te maken want kitten is geen optie omdat de badge maar één rand volledig pakt. 20200916_152316.jpg 20200916_152426.jpg
   
  henk 68, BasSport, McGyver en 3 anderen vinden dit leuk.
 20. Nee dat het een Rally Edition lijkt maar niet is

  Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
   
  hans01 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina