Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ruitenwisservloeistof bijvullen..

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Sufkutsafari, 23 apr 2019.

 1. Tsjah, zal je denken, wat is dat nou weer voor suffe titel en is die Focusrijder wel helemaal goed als ie z'n eigen ruitenwisservloeistof niet bijgevuld krijgt..? Toch maar ff een topic, aangezien ik even aan mezelf twijfelde. ;)

  Er kwam afgelopen week op het display een melding voorbij dat ruitenwisservloeistof peil laag stond. (op mijn mk 3.2

  )S'avonds even snel de motorkap open, jerrycan met zomer ruitenwisservloeistof erbij en.. Euhm.. Waar is..? Boekje erbij gepakt.. Wat ik zie is dit:

  [​IMG]

  Onder de gele steun onder op de foto zie ik nog net een stuk hard plastic zitten met daaronder een wit tankje.. Heb hier ook al even gezocht en wat ik vond is dat het ruitenwisser vloeistof reservoir uit 2 delen zou moeten bestaan, het tankje zelf en een vulhals. Het lijkt mij dat bij mij de vulhals.. Ontbreekt? :D

  2 vragen.
  1: ik neem aan dat dit niet standaard is? ;)
  2. gezien het ook niet echt wenselijk is omdat er zo ook zooi in het tankje terecht kan komen, is dit onderdeel los na te bestellen en zo ja, heeft iemand voor mij een finis nummer? :D
   
 2. Daar lijkt het inderdaad op. Zo kan je hem ook echt niet bijvullen zonder 80% ernaast te gooien haha
   
  Sufkutsafari vindt dit leuk.
 3. Dat lijkt mij ook het geval maarrrrrr ik zie je op de foto van je profiel een mk 3.1 en geen mk 3.2. Klopt dat? Overigens: is de vulhals afgebroken of er af geschroefd o.i.d.? Op de vulhals hoort een blauw dekseltje te zitten.
   
  Sufkutsafari vindt dit leuk.
 4. Ja ik zat al met een trechtertje te hannesen maar toen dacht ik ook al: dit kan niet de bedoeling zijn haha. :)

  Oh nou je het zegt, klopt idd. mk 3.1 bedoel ik. :oops:

  Ik zie verder geen schroefdraad zitten (voor zover je het uberhaubt kan zien want echt goed kom je er niet bij..) en ik heb dus geen idee of het ding er los overheen schuift normaal gesproken of dat deze op een of andere manier vast zit. Volgens mij is de witte rand die je ziet wel netjes 'vlak' dus als ie echt afgebroken is zou dat ook niet zo vlak afbreken lijkt mij,

  Kan bij de garage wel eens navragen of ze de vulhals ook los kunnen leveren - maar als dat een los onderdeel is, is een finiscode misschien gemakkelijker gezien ze die dingen vast niet los hebben liggen. Met een klein trechtertje + stuk slang kom ik er ook wel maar wil het ding eigenlijk gewoon afgesloten hebben.
  Voor mijn beeldvorming; het reservoirtje onderin is toch wel de ruitenwisservloeistof, toch? :)
   
 5. Sufkutsafari, PhoenixNLx en M.Blaak vinden dit leuk.
 6. Hahaha top thanks Marco! :clap::dance:
   
 7. Dit is wat je bedoelt. Weliswaar een ml 3.2 maar ik denk niet dat de veranderingen wereldschokkend zijn. Samengevat: vultrechter die in een rubber afdichting op tank uitkomt en een blauwe deksel.
  Succes.[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn TA-1004 met Tapatalk
   
  Sufkutsafari vindt dit leuk.
 8. Yep. Dat gedeelte must bij mij dus. Ga ik dmv de finis nummers proberen na te bestellen.
   
 9. Na een weekje of wat vakantie gisteren de spullen opgehaald en in 5 minuten erin geklikt. Onderdelen nummers kloppen dus.

  Had voor de zekerheid ook het blauwe kapje/deksel bijbesteld, het 3e finis nummer. Blijkt niet echt nodig, er zit bij de vultrechter ook een kapje meegeleverd. Sterker nog, op basis van het finis nummer van het blauwe kapje krijg je er 2 in 1 verpakking haha.
  Ach, geen betere raad dan voorraad. Misschien heeft iemand ooit nog eens wat aan de info.
   
  rfknol en Thieske vinden dit leuk.
 10. Naja zal de wereld niet gekost hebben. ;)
   
  Sufkutsafari vindt dit leuk.
 11. Klopt helemaal. Dank voor de hulp iedereen! :thumbup:
   

Deel Deze Pagina