1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Rijmodi Focus MK4

Discussie in 'Performance' gestart door Eddepet71, 10 okt 2020.

 1. In deze video worden de verschillende rijmodi getest van 0-100. Blijkt weinig verschil in snelheid te zijn. Valt vooral op dat de auto in eco modus amper trager is. Wellicht wel voordelig bij lange afstanden rustig riiden?
  [​IMG]
  Screenshot van my-ford-focus.de

  Nu vraag ik me af of er naast de schakelmomenten en uitzetten van start/stop in soort modus nog andere instellingen wijzigen? Stuur je 'zwaarder' in sport modus? Wordt er 'motorgeluid' toegevoegd via de speakers? Etc...

  Ik heb uiteraard de zoekfunctie van dit forum en Google gebruikt, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Bestaat er misschien een lijstje met alle verschillen?

  Ik gebruik nu de sport modus meestal omdat een de start/stop uit is. Welke modus gebruiken jullie het meest?
   
 2. Ik heb de auto pas twee weken en de meeste kilometers tot nu toe op de snelweg gereden met (adaptive) cruisecontrol op 100km/h, op de ECO stand en dan heerlijk relaxed 'cruisen'. Haal dan ongeveer 1 op 18, maar dat kan bij nog langere afstanden nog wel hoger worden.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
   
 3. Stuurbekrachtiging wordt aangepast, gasresponse en gedrag van de automaat (indien aanwezig)

  Ja dat de 0-100 uit niet anders wordt mag geen verrassing zijn. Je vraagt instant plankgas van de auto, dat geeft die dan ook.

  Het is een heel ander verhaal als je tijdens het rijden gas geeft, of als je niet plankgas maar half gas optrekt. In sport zal die later opschakelen en in eco eerder.

  Daarnaast dus gasresponse, ze kunnen je gaspedaal op alle manier laten reageren. Bij sport reageert die feller op input, bij eco minder fel.
   
 4. Belangrijkste verschil merk ik dat de gasresponce anders is en de schakel momenten van de automaat.
  Ik rij altijd in de sportstand, fellere gasresponce en de automaat schakeld niet zo snel op dat de motor constant met erg lage toeren draait.
   
 5. Om heel eerlijk te zijn heb ik met onze auto nog nooit in ECO-modus gereden, dus zal het a.s. weekend eens proberen met een langere rit.
  Tijdens langere ritten en de cruise op 105km/h haal ik met de 1.5 EcoBoost ook 1 op 18,3 gemiddeld
   
  Stephan1971 vindt dit leuk.
 6. Ik rij een 1.5 ecoblue (diesel) 6 speed handbak en zit nu op 10.750 km en mijn gemiddelde overal is 1:18.5 momenteel. dit is incl met aanhangers, snelweg, bebouwdekom etc. Meestal rij ik in normaal of in sport modus, eco tot nu toe nog niet echt gebruikt.
  Bij sport vind ik dat de gasresponse beter (lees sneller) is, reageert net wat vlotter zeg maar. Gebruik dit meestal in de stad etc waar je veel verkeerslichten etc hebt.
  Op de snelweg rij ik meestal in normale modus, verbruik ligt dan rond de 1:22,2

  Zodra het mogelijk is rij ik op de cruise control
   
  Stephan1971 vindt dit leuk.
 7. Eco helpt in de stad, op de snelweg ga je geen verschillen halen, omdat er bij een constante snelheid geen verschil is :) je verbruik ligt idd bij wat ik op zulke ritten haal.
   

Deel Deze Pagina