Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Poetsclinic

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door Mike, 2 mei 2013.

 1. Kan even het topic niet meer vinden, maar er is een paar weken geleden gesproken over een poetsclinic evt. door @DwayneNMG .

  Weet iemand dit topic nog te vinden? Is hier nog animo voor, ook bij Dwayne?

  Nu de temperaturen weer stijgen zullen veel mensen hun spullen tevoorschijn gaan toveren. Ik spreek even voor mezelf: maar ik kan wel wat wijze lessen gebruiken!
   
 2. daar is Dwayne nog mee bezig Mike, als ik het goed heb begrepen heeft die dit weekend een afspraak met een sponser.
   
 3. Dacht dat laatste bij LEKO was (25 maart). Misschien een clinic bij jou in de buurt creƫren? Count me in.
   
 4. Ik ben inderdaad bezig. Zaterdag zit ik bij Waxworld. :D Dan prik ik een datum.
  Sorry, mijn weekenden zijn vaak helemaal volgepland met detailklussen hehe.
   
 5. #5 Trommelaer, 2 mei 2013
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 mei 2013
 6. @Dwayne,

  Ook enige ervaring met Autoglym?
   
 7. Ja Dwayne laat elke auto glymmen!
   
 8. Autoglym heeft hele goede, maar ook mindere produkten.
   
 9. haha lol:)
   
 10. Ik gebruik zelf High Definition Wax van Autoglym. Kon het goedkoop krijgen van een vriend. Geeft een mooie harde glimmende laag, werkt ook heel prettig maar duurtijd is wat korter. Heb nog een 3/4 pot dus die ga ik maar opmaken.
   
 11. Autoglym hd wax is super!!! Samen met jetseal 1 van de meest duurzame combinatie die ik ooit hen gebruikt. Ze hebben inderdaad goede en minder goede producten.
   
 12. Dus jij adviseert naast de wax een sealant? Ik gebruik altijd daarna
  Poorboys World - QD+ Quick Detailer Plus. Ben wel tevreden over de glans.
   
 13. De wax zelf is goed hoor. Een zeer duurzame wax. De Sealant is alleen om de standtijd nog langer te maken. De wax vind ik niet de gebruiksvriendelijkste, maar is zeer goed te noemen.
   
 14. De extra gloss protection van autoglym kan ik je ook aanraden. Ik ben daar wel tevreden over evt. nog in combinatie met srp.
   
 15. Doe mij de concours wax van SmartWax maar, fantastisch spul is dat. Kost wat maar dan heb je ook wat.
  Voor het reguliere detailen gebruik ik altijd de gewone wax van SmartWax. En natuurlijk de SmartOne, dat werkt ook super.
   
 16. Lijkt me heel leuk, een poetsclinic.
  Ik kan wel wat tips en trucs gebruiken...
   
 17. Concours wax van SW is een prima Concours wax met een redelijke standtijd. SRP is een ideaal product als je swirls wilt maskeren. Erna moet dit wel afgesloten worden met een goede sealan/wax. de SmartWAX heeft als voordeel dat deze ook nog een lichte cleaner heeft die eventuele marring met kleien weg kan halen zonder dat er gepolijst moet worden.
   
 18. En als je zwaardere swirls en zelfs flinke krassen (tot korrel 1800) hebt kun je met de SW All1One erg goed uit de voeten.

  Ik heb jaren lang SmartWax verkocht. Met het sluiten van de shop eind vorig jaar heb ik het over gedaan aan m'n collega. Uiteraard heb ik zelf nog wel een flinke voorraad staan :dance:

  Wij gaven ook vaak poetsclinic's Veelal voor clubs als deze. Klein aantal mensen die echt interesse hebben en dan lekker veel zelf laten proberen.... succes gegarandeerd :D
   
 19. De AIO is een prima product om snel resultaat te boeken! Zelf werk ik liever met op opzichzelfstaande producten in plaats van een AIO. Als er echt gehaast moet worden is de AIO perfect net als de M66/Color-X van Meguiar's. Ik vind de standtijd van de laatste wel beter moet ik zeggen.
   
 20. De standtijd van AIO of Color-X is toch niet echt van belang? Er gaat toch altijd nog een wax overheen. Tenminste, zo doe ik het altijd.

  Ik hem Meguiar's een beetje links laten liggen w.b.t. dit soort producten omdat de ervaringen met Scratch-X zo slecht waren dat ik er eigenlijk niet meer naar heb gekeken.
  Ik hoorde van klanten wel weer hele goede ervaringen met de ultimate compound.
  Daarnaast gebruik ik altijd de klei van Meguair's, simpelweg omdat die goedkoper is dan die van SW :cool: Blijf een Zeeuw natuurlijk...
   

Deel Deze Pagina