1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Plastic onder het ventilatierooster nat

Discussie in 'Interieur' gestart door rfknol, 11 feb 2019.

 1. Ik heb eigenlijk als sinds ik de auto heb dat het stuk zwart plastic wat onder de ventilatieroosters zit vettig wordt.
  Zie ook de foto.
  Echt nat is het niet, meer een beetje vettig. Toen ik het betreffende paneel los had een paar maanden geleden kon ik geen oorzaak zien.
  Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? 20190211_111257.jpg
   
 2. #2 Factory, 11 feb 2019
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019
  Niet toevallig een verkoper die te enthousiast is geweest met zijn cockpit spray, misshien in combinatie met de warmte van de lucht uit de ventilatie?

  Het vet lijkt ook op de plaats te zitten waar het plastic gesloten is. Dus het lijkt mij niet iets wat uit het rooster geblazen wordt.
   
 3. een keer goed schoonmaken met brandspiritus, als het dan wegblijft zal Frank gelijk hebben denk ik
   
 4. hoe kom je daar nou weer bij :loco:
  ik zou gewoon APC gebruiken Robert.
   
 5. Ik ga er maar vanuit dat je reactie minder onvriendelijk bedoeld is dan dat hij overkomt ;)

  waarom spiritus ? ... omdat dat bij uitstek geschikt is om vettige aanslag en evtl losgekomen weekmakers uit kunststof netjes te verwijderen ...
  ... ook een bekende remedie voor de plakkerigheid die vaak bij oudere kunststof delen voorkomt tgv degeneratie van de weekmakers onder invloed van zonlicht en warmte-inwerking ... met spiritus (= alcohol) poets je die plakkerige laag eenvoudig weg
   
 6. Ik maak het vrijwel elke 2 maand schoon en het blijft terug komen. Het begint duidelijk van bovenaf. De temperatuur heeft er dusdanig mee te maken dat het sneller of langzamer komt, maar het is het hele jaar door.
   
 7. Vreemd verhaal. Als het uit het rooster komt, zou het toch ook op de omlijsting van je airco moeten zitten. Ik zou toch eens proberen het op een andere manier (zie hierboven) schoon te maken. Sommige aanslag kan hardnekkig zijn. Het zwarte rooster is namelijk alleen maar links en rechts gedeeltelijk open. Het kan dan haast niet over het hele rooster verspreiden. Als dat het niet is, dan zou ik de garage er eens naar laten kijken waar de vette troep vandaan komt. Ook, als het uit de ventilatie zou komen, dan zou het ook uit je andere ventilatiegaten moeten komen.
   
 8. Vettigheid bij luchtopeningen kan komen door vet in de warme lucht. Zo is het geen overbodig luxe om keer de voorruit van binnen schoon te maken. Dit door vet erop trekt vocht aan. Gevolg dat ruiten van binnen dichtvriezen.

  Dit gebeurt altijd maar wordt versterkt door vet in koelsysteem. Zolang die niet zakt denk ik niet direct een probleem is. Zakt hij wel iets dan zou kunnen zijn dat het ergens zweet.

  Bij mij hoop ik op het eerste
   
 9. ja dat klopt, smiley die ik gebruikt heb komt wellicht wat kwetsend over, sorry daarvoor.

  het enige waar ik brandspiritus voor zou gebruiken is wat de naam al zegt, brand ;)
  persoonlijk vind ik het te agressief spul voor kunststof
  een APC is veel beter geschikt naar mijn mening, sommige gebruiken ook wel (gele) Dasty.
   
 10. Dasty is helemaal agressief.
   
 11. Rooster eens demonteren en schoon maken ook de rest boven en acht het rooster misschien kunnje dan zien waar het vandaan komt
   
 12. daar twijfelde ik al aan, maar zie het nog wel eens voorbij komen hier op het forum.
   
 13. Ik heb de boel toen ik het los had liggen helemaal schoongemaakt (met Dreft). Ik zag vanmorgen dat het ventilatierooster erboven er net zo vettig uitziet.
   
 14. Komt het niet uit het motortje van de ventilatie. Zegt een leek hé.
   
 15. Dan weet je nu in ieder geval waar je het zoeken moet.
   

Deel Deze Pagina