1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Piep bij starten auto

Discussie in 'Electronica' gestart door Ronald_ve, 10 dec 2018.

 1. Hallo allen,

  Ik heb een Flexifuel uit 2010 en het valt me afgelopen dagen op dat er een korte piep vanuit de passagierskant komt als ik de koude motor start. Ik kan mij niet heugen dat ik dat vaker heb gehad. Ik krijg geen meldingen op het dashboard of iets dergelijks. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
   
 2. Een oud tracking systeem of alarm wat niet (volledig) is uitgebouwd?
   
 3. Is het geen piepje van de temperatuurwaarschuwing? Bij vriespunt krijg je piepje te horen bij het starten.
   
 4. Heetf niets met alarm te maken, dat zit hier niet op. Ik heb het sinds de vraagstelling nog 1x gehoord, lijkt niet te maken met koude weer.
   
 5. Is de piep echt electronisch of kan het ook een mechanische aanloop zijn van je blower?
   
 6. Echt een korte piep. Net zoiets als dat je van een pc hoort als die niet werkt.

  Dit verhaal lijkt er wel sterk op:

  https://ask.metafilter.com/132302/What-is-my-car-trying-to-tell-me

  For those asking about the type of noise, it is a definite "beep" from the center console. I have been trying to find out if a different "light" is coming up on the dashboard, but I haven't seen one when I remember to look! It almost seems like it comes from the radio. So, I've tried starting the car with and without the radio on at different times. It seems to have started only since the weather turned cold. My husband works with batteries and he hasn't checked my battery yet, but he says it seems like its a battery life indicator by my description (now if I could only get him to check the battery!)

  Maar een niet goed werkende accu zou dan toch wel zijn opgevallen bij de beurt van de dealer?
   
 7. Ik denk dat als hij een piep geeft omdat de accu slecht is, dat dat komt omdat de accu echt slecht is en dan zelfs niet meer wil starten.
  De Focus geeft in principe geen melding over een slechte accu (alleen een fout in het laadcircuit), dus als hij om die reden piept komt dat omdat er systemen op hol slaan door een te lage spanning.
   
 8. Lijkt op een slechte accu. Heb ik toen ook met mijn Focus gehad. Tevens rare elektronische klachten.
  Was allemaal opgelost met een nieuwe accu.
   
 9. bij een beurt word er geen accu getest. alleen als klant een klacht heeft met betrekking op accu word er een test gedaan.
  alleen met wintercheck wordt het wel gedaan. van alle punten die gecontroleerd worden is de accu wel het belangrijkste. rest is meer of vloeistof op peil is.
   
 10. Laatste tijd geen pieps gehad, ik heb eenmaal de auto met verlichting en radio 5 minuten aangelaten en hij piepte 2x achter elkaar bij het starten en had het wel moeilijker. Ik ga eens contact opnemen met de lokale accuboer ;)
   
 11. Accu was op z'n einde, nu start hij ook een stuk soepeler, de startstroom zat op de helft v/d capaciteit.
   
 12. Slechte accu's kunnen de vreemdste dingen veroorzaken, dat blijkt maar weer.
   

Deel Deze Pagina