1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Passen velgen Ford Focus III (2011 - 2018) op Ford Focus II (2005-2009)?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Henry Ford Jr., 11 apr 2019.

 1. [​IMG] Ik kan een heel mooi setje aluminium (lichtmetalen) velgen kopen op het internet, echter de verkoper geeft aan dat ze komen van en geschikt zijn voor een Ford Focus III en ik heb zelf een Ford Focus II, maar als ik naar de bandenmaat kijk 205/55 R16 91H en de ET-waarde: 52,5 en naafdiameter: 63,5 mm en steek gaten 5 x 108 mm zijn allemaal exact het zelfde! Passen ze nu wel of niet, want als ze niet passen heb ik er niets aan natuurlijk???

  Bedankt op voorhand voor reactie's en raad!
   
 2. Volgens mij passen deze gewoon hoor. @jason101 heeft ze ook gehad en kan je dat vast vertellen.
   
 3. Ik heb deze ook gehad onder mijn focus3. En volgens mij zijn de velgen van de focus2 en focus3 uitwisselbaar. Ze hebben dezelfde naafdiameter en ET waarde.[/QUOTE]
   
 4. Dit zijn 100% zeker Global Wheels. Deze mogen alleen worden gecombineerd met Global Wheelnuts of het oude type originele 1-delige wielmoer voor lichtmetaal.

  Wanneer je op een Focus 2 de Global Wheels combineerd met Global Wheelnuts loop je mogelijk tegen het probleem aan dat de tapeinden in de wielnaaf (te) kort zijn. Het is dus zaak om hier goed op te letten.
   
 5. als ik goed zeg moet je met de m12x1.25 tapeind minimaal 7 slagen maken voor dat je het moet torquen.
  dit is ook de rede dat ik niet op me eigen auto een 5mm spacer kan monteren ivm tapeind te kort is dan.

  heb je dus zonder velg 10slagen en met velg 8slagen dan kun je deze velg goed monteren.
   

Deel Deze Pagina