1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Overzicht velgen Focus Mk2

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door McGyver, 18 jan 2012.

 1. images (1).jpeg $_83.jpeg FransBauer zoek eens op zwarte RS velgen dan vindt je er zeker
   
 2. Bedankt Lex voor je behulpzame reactie, ik zal even gaan zoeken.

  Bij je zomervelgen, neem ik aan dat dit 16 inch betreft? Ziet wel netjes uit.
   
  Lex vindt dit leuk.
 3. Ja dit zijn 16 inch velgen zwart glans 20190322_173117.jpg
   
 4. Dat zijn Mk3 ST velgen neem ik aan?

  Zoals ik op deze foto zie van een topic van een Forumlid, is er een aanzienlijk verschil tussen Mk2 ST225 velgen en Mk3 ST velgen:

  [​IMG]

  Dan gaat m'n voorkeur toch uit naar de Mk2 ST225 velgen. Vraag is wel waar zou ik dergelijke 18-inch velgen kunnen vinden, denk je?
  Ik zoek al enige tijd de ST mk2 velgen in 18 inch, om vervolgens in mat donkergrijs laten poedercoaten. Zoals met onderstaande Focus:

  [​IMG]

  Als ik rondkijk op internet, tref ik wel verschillende varianten aan, maar deze komen allemaal net niet overeen met de originele ST velgen, zoals optie 1 of deze optie 2.
   
 5. volgens mij zijn dit dezelfde velgen als jij nu (in zilver) onder jouw ST hebt zitten.

  [​IMG]
   
 6. #86 FransBauer, 1 mei 2019
  Laatst bewerkt: 2 mei 2019
  Nee helaas, ik bleek mij vergist te hebben. Ik was in de veronderstelling dat onder m'n TDCI Focus ST-velgen zaten. Bij een nadere vergelijking met andere Focusjes ST's bleken de velgen toch te verschillen (zie detailfoto van m'n huidige velgen. Dus de zoektocht naar ST225 velgen gaat door... om ze vervolgens te laten poedercoaten in deze kleur.
   
 7. Lex vindt dit leuk.
 8. dat zijn MS-Design velgen die je onder je TDCI had.
   
  FransBauer vindt dit leuk.
 9. Misschien dat hier iemand een Ford code kent van de 18 inch velgen die onder Mk2 ST225 zaten? Net als velgen die onder C-Max zaten, waarvoor Ford intern AM5J1007EC hanteerde.
   
 10. FransBauer vindt dit leuk.
 11. Dank je Lex, maar deze velgen zijn helaas anders dan onder ST. Gelukkig heb ik hier elders ook velgen van een forumlid overgenomen.

  In het weekend ze ontvetten, in grafiet grijs spuiten, bandjes eromheen en dan komt hier nog n kiekje van velgen onder m'n bak :) .
   
  Lex vindt dit leuk.
 12. Misschien een suffe vraag, maar zit er nog veel verschil in naafdiameters bij de verschillende Focussen (en evt andere Fords)? Of passen orginele lichtmetalen Ford velgen (5 spaaks in dit geval) in principe altijd wel, mits de steek en ET waarde kloppen?
   

Deel Deze Pagina