1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Overstromingen Limburg

Discussie in 'Media' gestart door jason101, 16 jul 2021.

 1. Verschrikkelijk wat er zich op het moment afspeelt in Limburg, Belgiė en Duitsland. Hoe is het met onze Limburgse clubleden?
   
  focus-piet, Rob M en meeder vinden dit leuk.
 2. Inderdaad, zijn er mensen die dringend hulp nodig hebben?
   
  focus-piet vindt dit leuk.
 3. ik vind het onvoorstelbaar.....
  in het westen is amper een druppel gevallen de laatste dagen en in Limburg is het een rampgebied.
  ik leef met iedereen mee daar, lijkt me verschrikkelijk om het water zo je huis in zien te stromen.
   
  2 Fast 4 U en focus-piet vinden dit leuk.
 4. Wij waren de afgelopen week op vakantie net buiten Valkenburg. Gelukkig hoog en droog op de Cauberg. Woensdagmiddag nog even boodschappen gedaan bij de lokale Appie. Heen ging prima, zagen wel dat de Geul ineens heel veel hoger stond dan begin van de week. Terug bleek de weg en brug inmiddels onder water te staan. Via een andere weg de Geul oversteken ging niet omdat daar wegwerkzaamheden waren.
  Dus een heel eind via Gulpen omgereden, bij Wijlre moesten we toch door het water, maar omdat er enkele auto's voor me reden kon ik eerst goed zien of het verantwoord was. We hadden geen uur later moeten zijn, dan hadden we er waarschijnlijk niet meer door gekund.

  Woensdagavond was heel onwerkelijk, de hele avond sirenes van hulpdiensten, wij veilig bovenop de berg, beneden een grote verwoesting.

  Het heeft van dinsdagmiddag af continu geregend, jammer op vakantie maar we klagen beslist niet als je beseft wat een drama dit is voor de bewoners en bedrijven in de stad. Dan zijn die paar verregende dagen totaal onbelangrijk. Gelukkig in Nederland geen slachtoffers gevallen zoals in Duitsland en België.

  Gisteren was de A2 net boven Maastricht de hele dag afgesloten, gelukkig vandaag weer open, we konden zonder problemen naar huis.  Verstuurd vanaf mijn SM-T970 met Tapatalk
   
 5. Amara Onwuka zegt net dat het in sommige delen van het land te droog is en gesproeid wordt.

  Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
   
 6. De laatste paar dagen waren er hoofdzakelijk 2 items op het nieuws, Peter R de Vries en de wateroverlast in Limburg, deel van Duitsland en deel van België.
  Vreselijke beelden die je niet voor je vermaak kijkt. Vooral Duitsland is flink getroffen, halve dorpen weggevaagd vanwege aardverschuivingen. Mensen die het zwaarst getroffen zijn (in alle 3 landen) zijn alles kwijt. Dat wil je gewoon niet in kunnen denken. Hoe kwetsbaar zijn we? Hopelijk wordt er gedegen onderzoek gedaan en zijn we met ons allen beter opgewassen tegen dit soort natuurgeweld in de toekomst. Er zullen zich vast meer rampen aandienen. I.c.m. de weersveranderingen.
  Vanavond op het journaal zag ik ook nog een MK4 tussen de autowrakken staan langs een weg waar het water had huisgehouden.
  Vreselijk deze ramp en ik kan alleen maar hopen dat een ieder er op één of andere wijze goed van af komt.
  Super trouwens dat dit soort items ook bespreekbaar zijn op dit forum!
   
  focus-piet vindt dit leuk.
 7. Ondanks ver boven NAP, heb je in Limburg veel te maken met löss grond, wat heel poreus is, en grondwater heel makkelijk naar boven "perst". In combinatie met hevige regenval staat dat garant voor rampen zoals dit. Bijzonder sneu wat er gebeurt is, en kan je je niet tegen verdedigen hoe zuur ook.

  Sterkte aan de direct betrokkenen. (Materiaal is te vervangen, emoties niet.)
   
  David85, 2 Fast 4 U en focus-piet vinden dit leuk.
 8. De meeste problemen van het hoogwater worden stroom opwaarts veroorzaakt door veel en langdurig regen en het feit dat er in de afgelopen decennia veel meer bestrating is gekomen waardoor het water niet de grond in kan zakken er zijn meer huizen die hun hemelwaterafvoer op het riool aangesloten hebben.
  Dit hoogwater is niet normaal voor de zomer periode maar zoals ik het hierboven schreef door het veel en langdurig regen in Noord Frankrijk, en België, het stroomgebied van de Maas en Jeker en in Duitsland in het stroomgebied van de Roer, Moezel en Rijn en al de zijrivieren en beken die hun bijdrage leveren.
  De brug over de Maas van Roosteren naar Maaseik is gesloten omdat er gevreesd werd dat de pijlers konden weggeslagen worden door de waterhoogte, stroming en grote voorwerpen die door het water worden meegesleurd.
  Zelf heb ik nu geen last ik woon ver van een rivier, maar in 1993 en 1995 heb ik het wel meegemaakt. Ik woonde toe in Geulle aan de Maas [toen Geulle in de Maas] in een appartement op de 1ste verdieping zelf geen waterschade in huis maar in de berging wel. De beneden buren zagen het water door de houtenvloer naar boven komen.
  Maar het ergste moet nog komen als het water weg is en je het achter gebleven troep gaat ruiken dat wil je echt niet meemaken.

  Voor mijn mede Limburgers houd moed het water gaat binnen nu en een paar dagen zakken
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 9. Echt verschrikkelijk om te zien dit. Laat staan mee maken! Ik hoorde dat nu ook Venlo al aan ontruiming over was gedaan?

  Voor de mensen die hier mee te maken hebben

  Veel sterkte en geluk gewenst!

  Houd de moed er in hoe zwaar ook!

  We leven met jullie mee!
   
  2 Fast 4 U, focus-piet en Martin123t vinden dit leuk.
 10. Je kan het je niet voorstellen. In zo'n klein land zulke grote verschillen.
   
 11. Dank voor jullie steun.
  Ik zelf woon in droog gebied maar onze boot ligt in stevensweert het was kritisch of de steigers bleven zitten aan de palen .
  Als je ziet wat voor een geweld water heeft kun dit niet bevaten.
  Voor ons loopt het gelukkig goed af maar als de beelden ziet van bv duitsland en belgie en zuid limburg komen de meesten hier er nog goed van af en hoop ik dat deze getroffenen ook finacieel worden ondersteund.
   
  David85, 2 Fast 4 U en gerardTDCI vinden dit leuk.
 12. Heel veel sterkte voor degene die in die regio wonen. Hopelijk valt de schade mee..
   
  David85 en 2 Fast 4 U vinden dit leuk.
 13. Hoogwater Maas.
  Over de Maasbrug van Maaseik Belgie naar Roosteren Limburg

   
 14. Het is bizar om te zien. Twee weken geleden hebben we een heel stuk gereden met de Fiesta, toen kwamen we door dorpjes die er nu totaal anders uit zien. Bizar hoe snel het water is komen opzetten.
  Veel sterkte voor iedereen daar.
   
  2 Fast 4 U en David85 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina