Ontwerp de header 2022

De afbeeldingen in de header moeten weer up-to-date worden. Heb je mooie afbeeldingen hiervoor? Zend hem dan in.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Originele Cruise Control systeem achteraf inbouwen.

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door JW, 6 dec 2014.

 1. Na het advies van @bws723 om alleen te koppelen met forscan om de foutcodes te wissen weer iets meer vertrouwen gekregen. Hij geeft nu echter 1 code aan die ik niet kan resetten en die heeft volgens mij met de stuurmodule te maken

  Hij geeft aan BCMii code B112B
  Additional failers:
  Mechanical failures.
   
 2. Hallo beste experts,

  Ik heb een Focus wagon 2012 Ecoboost 125pk Champions League.

  Ik kan aan een nieuw stuur met cc komen, maar daar zitten rechts op het stuur knoppen voor voice commands. Op mijn eigen stuur heb ik daar de knoppen voor de bediening van de audio.

  Kan ik het stuur gewoon omwisselen, waarbij de audio bediening blijft werken? Of eventueel de knoppen van mijn huidige stuur overzetten op het nieuwe?

  Groet, Jan
   
 3. Je zal de knoppen moet wisselen.
   
 4. Bedankt voor je reactie.

  Vandaag is de riem kapot gegaan (76d km) dus ik heb even wat anders aan mijn hoofd :?

  Offtopic: Iemand een adresje om de motor te reviseren?
   
 5. Oei, da's niet best.. Volgens mij is daar op 't forum wel over geschreven. even de zoekfunctie gebruiken.
   
 6. ben benieuwd wat ze (durven) vragen voor de cruise control ...
   
 7. Ik mailde hun en ze vragen €350 geplaatst en geprogrammeerd. Ze werken wel met inruil sturen die in perfecte staat zijn. Toen ik laatst naar Wout Bouwman mailde, vroegen zij al €425 om Cruise Control achteraf in te bouwen, dus valt dit op zich wel mee.
   
 8. Als je via een utodemontagebedrijf een stuur met CC module kan vinden kun je die gewoon overzetten alleen heb je iemand met ForScan nodig om het werkend te krijgen. Bij mij ging dat zo en werkt uitsteekbaar
   
 9. #110 M.Blaak, 30 nov 2021
  Laatst bewerkt: 30 nov 2021
  Ik weet niet welk type Focus u heeft, maar ik heb nog een stuur liggen met cruise control van een mk3 facelift. (bouwjaar 2015-2018)
   
 10. Bedankt voor de mooie uitleg. Door deze topic heb ik er voor gekozen om een tweedehands stuur te kopen voor mijn Ford Transit connect. Dit stuur is al voorzien van de cruise control schakelaar.
  Nu is mijn vraag of ik dan nog iets nodig heb? Er wordt namelijk gesproken over een kabelboom, maar dat is bij het aangekochte stuur al aanwezig.

  kan iemand zeggen of ik nog iets nodig heb aan de hand van deze foto:

  [​IMG]
  [​IMG]

  Alvast bedankt!
   
 11. De airbag zet je over van het vorige stuur neem ik aan.
  je hebt wel een laptop met forrscan nodig om de computer te vertellen dat je nu een CC module hebt en om dat te doen heb je ook een Module en kabel nodig.
   
 12. En de auto zelf moet ook al voorbereid zijn op cruise control, anders moeten de kabels nog getrokken worden.
  En ik hoop ook voor je dat je nu SYNC in je auto hebt, anders heb je een verkeerd stuur als je nog het BT/VC aan boord hebt.
   

 13. Jep heb het stuur zojuist er al in gemonteerd, stelt aan de hand van de uitleg echt helemaal niks voor.
  had daarna de ford dealer in de buurt gebeld voor het activeren maar hadden pas eind januari tijd.


  Ben nu toch in overweging om het zelf te proberen met deze kabel:
  https://www.bol.com/nl/nl/p/obd2-sc...h=gMpFMNYx4CFuxF3zGS1Pug.4_26.27.ProductTitle

  heb nog een wat oudere laptop met windows 7 liggen en ben redelijk handig met computers dus vermoed dat ik er wel uit kom. Maar de vraag is, is dit een fatsoenlijke elm327 of heeft er hier iemand een beter advies?
   
 14. #115 Jordyboy992, 16 dec 2021
  Laatst bewerkt: 16 dec 2021

  Ik ga er vanuit dat het bij mijn ford wek voorbereid is, want de maker van deze topic heeft duidelijk De ford transit connect vanaf 2013 erbij staan in de uitleg. Verder heb ik net het stuur aangesloten en dat ging perfect. De sync knopt doet nu precies wat de vorige knop deed. Namelijk het schakelen tussen radio, Bluetooth enz enz. De bekabeling van de cruisecontrol schakelaar loopt ook na het rood zwarte aansluit blokje. Samen met de andere kabels van de schakelaars.
   
 15. Misschien even een oproep doen of er iemand bij jou in de buurt woont met Forrscan of een beschikbare laptop?
   
 16. goede tip! Maar ga het eerst zelf proberen, kom ik er niet uit kan ik nog naar een andere oplossing zoeken.
   
 17. In de beginpost staat helemaal niet dat deze HowTo ook van toepassing is op de Transit Connect. Ik vermeld alleen dat de Cruise Control knoppen op het stuur hetzelfde zijn als die van de Focus MK3.

  Desalniettemin weet ik uit eigen ervaring.dat het activeren van de Cruise Control bij de Transit Connect hetzelfde werkt als bij de Focus MK3. Bij alle benzinemotoren en de 1.6 TDCI werkt dit dan ook.

  Echter bij de 1.5 TDCI werkt het in veel gevallen niet en is het noodzakelijk om ook de PCM te programmeren en configureren.
   

Deel Deze Pagina