1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Originele Cruise Control achteraf inbouwen

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door JW, 14 jun 2013.

 1. Vanmorgen weer 3,5 uur bezig geweest om de juiste instellingen in de PCM te krijgen. Wat we ook doen, hij blijft het vertikken.

  Met ELM V2.8C Hier kan ik de firmware en het VID block downloaden en opslaan. (beiden gedaan) Echter in het configuratie menu heb ik geen knoppen om de originele instelling op te slaan ("save" is grijs en niet actief) Ik kan wel het vinkje op de juiste plaats zetten maar de aangepaste instelling kan ik niet opslaan.
  In deze versie heb ik echter wel de mogelijkheid om een VID block en firmware te uploaden. Maar omdat ik de aangepaste instelling niet kan opslaan heeft uploaden ook geen effect.

  Met ELM V2.11C kan ik de originele instellingen downloaden en opslaan. Vervolgens het juiste vinkje neerzetten, deze file weer opslaan en dan naar de PCM schrijven, en daar gaat het mis. Na een seconde of 15 komt er een melding dat er een VID block is gevonden wat niet leeg is en dat de PCM firmware moet worden aangepast.
  In V2.11c zit echter geen knop om de het VID block te downloaden (of te uploaden)
  Ook hier vallen we dus stil.

  Iemand enig idee waar het aan kan liggen? Ik gebruik een oude laptop met WindowsXP, geen internetverbinding en geen firewall.
  Alle andere aanpassingen (geen geluid bij gordelwaarschuwing, ECO modus, enz) gaan wel goed, het blijft puur op de PCM hangen.
   
 2. Niemand die kan helpen met bovenstaande?
   
 3. Zijn er ook mensen die zoiets voor je kunnen programeren.
  Ik ga van de week deze auto halen. ford focus 1.6 tdci econetic en zit jammer genoeg geen cruise control heb.
  Dus wil stuur halen met bediening.
  Is dat makkelijk zelf erop te zetten. En dat progrAmeren is dat lastig. Ben niet zo computer freak daarom
   
 4. Welk bouwjaar heeft de Focus?
  Is het inderdaad een MK2 dan heb ik nog wel een stuur voor je met de knoppen.
   
 5. Komt uit 2010
   
 6. Dan heb ik een stuur voor je.
  Inbouwen is goed zelf te doen, wel accu eraf. ;)
   
 7. Wat wil jij ervoor hebben. Ja mijn vader heeft ook x bij andere auto stuur vervangen toen brande erna het lampje
   
 8. PB gestuurd voor de verdere afhandeling.
   
 9. Hallo mensen,
  Ik ben nieuw hier, maar heb de afgelopen weken veel van jullie input gelezen.
  Ook ik ben (sinds kort) de eigenaar van een focus2 titanium 1.6tdci uit 2009 (ingevoerd uit duitsland). Jammer genoeg nog zonder CC. Voortvarend van start gegaan met de aankoop van een 4spaaks stuurwiel met de benodigde knoppen. Helaas zojuist bij de ford dealer geprobeerd de CC aan te zetten. Blijkt dat mijn GEM deze optie niet heeft. (staat iig niet in de lijst). Aangezien ik zelf (op computergebied) totaal niet kundig ben,
  hoop ik dat iemand van jullie mij kan helpen aan een werkende Cruise Control.

  Ik woon in zuid-limburg.
  Is er iemand die mij kan en wil helpen?
   
 10. als de GEM de CC niet ondersteund zal je een andere GEM module moeten hebben.
  mss dat @Tigershark Sjoerd je kan helpen?
   
 11. Gelukt!

  Het had wat voeten in de aarde, maar ik kan nu gecontroleerd cruisen.
  Bij mij was dus wel alles ‘voorbereid’, maar moest e.e.a. softwarematig worden aangepast.
  Wat uurtjes rijden en een afspraak met de garage in Wijk en Aalburg later, doen de knopjes op het stuur wat ze moeten doen.
   
  SambaT1 en StephenV vinden dit leuk.
 12. #92 Steve37, 25 mrt 2020
  Laatst bewerkt: 28 mrt 2020
  Ook hier i shet gelukt inmiddels, had een GEM module met code AF, deze deed het niet.
  nu 1 met FB en die doet het wel.
   
 13. Snelle vraag. Moet zo'n omzetting van de AF naar FB (7M5T14A073FB) ook opnieuw in je auto geprogrammeerd worden, of is het 'plug and play', op de toevoeging van de CC na?
   
 14. Meestal moeten modules wel geinitialiseerd worden inderdaad. De tijd van plug en play is nagenoeg niet meer.
   
 15. Inderdaad, jammer maar moest inderdaad wel. Gelukkig van Steve wat goeie tips gekregen, en via een backup van mijn oude gem, deze ingeladen in de nieuwe. Stuurtje overgezet en alles ingezet in de 3 groepen. Het werkt, jammer genoeg zonder lichtje in mijn dashboard (tja, fase 1, 2006), maar het werkt wel sinds vanmiddag. Op enkele schoonheidsfoutjes van mijzelf na, met mijn 2 linkerhanden, was dit erg goed zelf te doen. Enige wat me helaas extra kostte, was een airbag ring, omdat ik vond dat het stuur er wel af kon zonder de kabeltjes in het stuur los te maken van de wikkel. Moet zeggen, voelt goed en ben er erg blij mee. Jammer van het missende lampje, maar het gaat om het "cruisen" natuurlijk.
   
 16. Heb je de Cruise Control functie ook in de teller (IPC) geactiveerd?

  Het Cruise Control lampje zou namelijk gewoon moeten werken wanneer de Cruise Control actief is. Of je een fase 1 of fase 2 hebt maakt hierbij niets uit.
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 17. Zou ik graag willen doen, heb tot dusver hem aangezet in de GEM, PCM en HEC. Helaas dus zonder lampje. Heb intussen ook de Focccus programma geprobeert, maar die krijgt niets uitgelezen (can't read ECU). Zijn er andere programma's oid om bij de IPC te komen? Ik gebruik de elmconfig 0.2.17, heb ook de 8c geprobeert om te kijken of er daar extra opties waren.
   
 18. Heb je al eens naar ForScan gekeken? en in mijn geval bij mijn FF mk2.5, denk ik dat het de IC ( instrument cluster ) is.

  Helaas kan ik via dit programma de PCM niet inlezen.
  Kan hem we zien met Elmconfig maar de biterate is blijkbaar te langzaam en heb dus een elm327 500k nodig.
   

Deel Deze Pagina