1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Noodwiel vervangen voor volwaardiger wiel.

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Carfreak64, 12 jan 2020.

 1. Ik heb in mijn MK IV een noodreservewiel 125/70-16 en ben aan het kijken wat de mogelijkheden zijn een beter reservewiel te voeren in de auto, bijv. op gewone stalen velg met een band 195/60-16 (diameter 640 mm)

  Nu heb ik ook een subwoofer (B&O), weet iemand of e.e.a. past. Qua hoogte zou het geen probleem moeten zijn (hoogte bak met schuimdelen rondom woofer ca 240 mm), maar ik ben ten eerste bang dat de bak qua diameter onvoldoende groot is (sowieso raar dat het noodwiel een diameter heeft van slechts 581 mm en het 18 wiel met band van 645 mm....).

  Concreet:
  Heeft iemand met een MK IV een stalen velg met gewone band icm de subwoofer passend weten te krijgen en ook zo dat e.e.a. nog vast ligt en de kofferbodem niet nog verder omhoog komt?

  Overigens: Een 125/90-16 band zou een stuk geschikter zijn geweest als Ford die mee leverde (past op de noodwielvelg daar even breed). De diameter daarvan is ook nog niet helemaal hetzelfde (631 mm), maar wijkt veel minder af en de woofer past uiteraard ook nog erboven, wel wordt de diameter kritisch met de bolling van de bak....(de radius omhoog begint bij ca 310 mm uit het midden).
   

Deel Deze Pagina