1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

No Gps melding

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door ColinD, 24 sep 2016.

 1. Ik heb die melding dus ook. Ik heb een aftermarket fakra GPS gemonteerd. Toch blijft de melding NO GPS staan. Navigatie werkt wel gewoon en hij ontvangt ook satellieten. HELP!
   
 2. Het probleem lijkt zich inmiddels vanzelf opgelost te hebben...
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 3. #23 mostard, 13 apr 2019
  Laatst bewerkt: 14 apr 2019
  Vandaag de GPS vervangen door deze : https://www.123world.nl/a-36256246/antennes/gps-antenne-met-magneetvoet-en-fakra-stekker/
  Was wel lastig om sieromlijsting los te krijgen, vooral het middelste stuk. Truc was om van onder, dus vanaf de spleet met de Arco bediening, de nokkjes naar boven te drukken.

  Ik heb gekozen voor de rechter raamstijl omdat het eenvoudiger is om het handschoenen kastje los te maken dan het dashboard.
  Eerst gekeken of ik de GPS in het dashboard kon plaatsen achter mijn voorruitverwarming, maar toen vond hij slechts 1 satelliet. Op de raamstijl al gelijk 5.
  Wel extra vastgezet met ductape omdat het magneet van de antenne niet heel sterk is. Voor de duidelijkheid maar wat foto's toegevoegd.
  https://drive.google.com/open?id=1RCIG1vPnV7ham4DobOXwnINn9nnPkuAp
  Alles werkt weer als een tierelier. :D
   
  AmbuTom vindt dit leuk.
 4. Anders heeft jjonkie nog een originele antennevoet te koop
   
 5. Wat heb je allemaal los gemaakt joh... Ik heb alleen de radio eruit gehaald. Voor de rest hoefde ik niets te demonteren.
   
 6. Alleen de radio? Lukt het dan om de gps module in de a-stijl te krijgen? Ook mijn ford geeft no gps, dus zit erover te denken om hetzelfde te doen als mostard. (Bedankt ook voor de foto's!) Geen dure oplossing en lijkt vrij eenvoudig.
   
 7. Ja hoor, geen probleem.Ik heb de draad over het dashboardkastje geleid. Je kunt dan nog het paneeltje aan het uiteinde van het dashboard (driehoekig paneel op kopse kant van het dashboard) eraf trekken en dan kun je met gemak de A-stijl in. Er zijn verder genoeg gaten waar je met je hand bij kan om de draad te begeleiden.
   
 8. Super. Ik ga ermee aan de slag!

  Verstuurd vanaf mijn Nokia 7 plus met Tapatalk
   
 9. #29 Factory, 6 mei 2019
  Laatst bewerkt: 6 mei 2019
  Ik ben er nog eens ingedoken, nadat ik vandaag wederom de melding NO GPS kreeg. Ik lees nu in een ander topic dat de aansluiting van de gps antenne niet op de radio zit, maar achter het display... Ik heb dus de verkeerde stekker ingestoken :oops: Ik moet dus zelf ook nog even de boel los halen begrijp ik nu. Vandaar dat ik minder los hoefde te halen.
   
 10. ai... bedankt voor het melden. (anders had ik het wel gedaan, want dan was mij dat vast overkomen)
   
 11. #31 Factory, 6 mei 2019
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 mei 2019
  Achter op het display van de radio/navigatie moeten 3 stekkers zitten, waaronder de blauwe fakra. Deze blauwe stekker moet je dus omwisselen met die van de nieuwe aftermarket gps.

  Ik neem wel even foto's voor je als ik het fix. Dan weet je meteen waar je langs kan met de kabel enz. Denk dat ik het vanavond even doe.
   
 12. Gister de gps antenne aangesloten op het display. Nog steeds de melding NO GPS... :cussing:

  ***zooi. Blijkbaar is er iets stuk in mijn gps module. Heb ik weer.
   
 13. Is er iemand die de gps module kan resetten en voorzien van nieuwe firmware. Als ultieme poging ?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 14. Zijn er forumleden die zoiets kunnen?
   
 15. Ik kan voor je doen maar dan moet je naar Wassenaar .


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
 16. Ik houd het in gedachten, misschien kom ik nog eens in de buurt. Mochten er andere leden zijn, dan hoor ik dat graag!
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 17. Ik kan het in Gelselaar, vlakbij Lochem...
   
 18. Ik heb het inmiddels opgelost. Ik heb de originele stekker van de antenne weer teruggestoken. Daarnaast heb ik de antennespriet los gedraaid en de corrosie eraf geschuurd. Verder de poot even uitgeblazen en de stekkers onder de hemelbekleding even aangedrukt. Sindsdien is de melding weg en krijg ik zo'n 4 satellieten meer binnen. De losse fakra GPS antenne is dus vanaf nu overbodig en te koop voor de liefhebber.
   

Deel Deze Pagina