Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuwe Focus matten

Discussie in 'Interieur' gestart door petjekel, 17 mei 2018.

 1. Vraag het me af aangezien een extra bestuurdersmat bij matten-online.nl nog geen €9 kost en 2 extra nog net geen €15. Je bent bij hun wel wat beperkter met de randafwerking maar verder prima matten en pasvorm. Bijzonder dat zij het dan wel voordeliger kunnen aanbieden. Voor nu heb ik trouwens voor de originele Ford premium velours matten gekozen, mijn achtermatten zijn nog goed dus heb alleen die van voor nodig. Kijk ik over een paar jaar wel weer verder.
   
  Factory vindt dit leuk.
 2. Logo is idd leuk, geeft ook mooi effect met de sfeerverlichting. Heb onderstaande foto in Mijn Focus topic staan maar wou m in dit matten topic toch ook even plaatsen.

  [​IMG]
   
 3. Die kwaliteit van Ford is echt ruk.. ik heb ze nu sinds mei 2016 jaar voor de RS en ben er helemaal door heen.
  Maar ik vind de RS matten wel wat hebben zo met het logo erop.
  Ik vind het jammer dat ze niet in betere kwaliteit bestaan.. Of weten jullie iemand?


  image002.jpg
   
 4. RS logo kun je bij veel aftermarket bedrijven er vaak ook op laten zetten, per bedrijf anders, FOCUS mag weer niet. Wellicht dat daar dikkere kwaliteit matten leverbaar zijn. Heb zelf ook even getwijfeld maar ben toch voor nu voor de premium velours van Ford gegaan. Ff kijken hoe lang ze het volhouden.
   
 5. Ik blijf het raar vinden dat de mat voor de bestuurder zo kort is.. Ik had hem het liefst tot achter de pedalen gehad.
   
 6. Had idd 5 a 10 cm langer mogen zijn, koppeling pedaal raakt een stuk hoger de mat pas en voor de andere pedalen maakt het niet uit.
   
 7. WPI vindt dit leuk.
 8. Idd, en met dezelfde bevestiging zo te zien. Ben benieuwd naar je ervaring hiermee en hoe ze er straks inliggen.

  Zo te zien naaldvilt, zal wat dunner zijn dan.
   
 9. Ach, voor 38 euro incl verzenden hoef je niet te tobben toch!
   
  WPI en gerardTDCI vinden dit leuk.
 10. Inderdaad mooie matten zo op het oog voor niet teveel geld.:cool:
   
 11. Ik heb rubbere matten, slijten haast niet.
   
 12. Het resultaat. Had nu eindelijk tijd om ze erin te leggen. Drukdrukdruk[​IMG][​IMG]

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 13. Ziet er niet verkeerd uit, ben benieuwd hoe ze zich houden en of ze goed blijven liggen.
  Bestuurdersmat ziet er wel anders uit dan je oorspronkelijke plaatje.
   
 14. Ja, dat zag ik ook inderdaad. Maar dat maakt voor nu niets uit.
   
 15. Het verbaast mij dat jullie zulke korte matten in de Focus hebben liggen. Deze liggen er bij mij in, origineel Ford.

  IMG_20200325_152547.jpg

  IMG_20200325_151808__01.jpg
   
 16. Krijg nou wat, dat is raar. Elke site waarop ik keek voor matten in mijn auto gaven alleen die korte versies..
   
 17. Inderdaad erg raar. Nu heb ik net wel een klein verschil ontdekt. Op jouw vloerbedekking zit een soort rubber matje, die zit er bij mij helemaal niet op. Daarnaast zit er bij mij in de vloerbedekking een kleine helling aan de rechterkant van de bovenste flap. Je zou verwachten dat iedere MK3.2 identiek is :think:
   
 18. Dat is gek, volgens mij is die helling die jij omschrijft normaal bij iedere Focus over de gehele breedte ipv alleen rechts. Daarom zijn de matten ook zo kort.
   
 19. Heb jij niet de Climair matten? Althans, ik dacht dat ik zoiets vergelijkbaars op de Climair website zag staan.
   
 20. Wat raar dit zeg. Die helling bij mij loopt niet over de hele breedte. Er zit een soort van vlakke uitsparing in waar die bovenste flap van de mat in valt. Het zijn originele Ford matten, artikelnummer is op de foto van mijn vorige post te vinden.

  Net wat steekproefsgewijs op een occasion site rondgekeken. Merendeel van een Focus uit 2017 heeft dezelfde matjes met die flap erin liggen en geen rubber matje op de vloerbedekking. Het grootste gedeelte van de Focussen uit 2016 heeft echter wel weer de korte matjes (en dat rubberen matje op de vloerbedekking). Blijkbaar dus afhankelijk van het bouwjaar? Vreemd verhaal haha.
   

Deel Deze Pagina