Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuw (nog) zonder Ford Focus

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Dirk Dijkhuizen, 22 aug 2018.

 1. Ja lekker ff mijn topic kapen. :lol::lol::lol:

  Inmiddels op dit forum al wel wat info ontdekt dat het mogelijk is om achteraf dakrails te monteren, nu nog een setje chromen dakrails zien te vinden en iemand die ze kan monteren, want met die 2 linkerhanden van mij is het niet verstandig om dat zelf te gaan doen.
   
 2. De alu dakrails kan je achteraf monteren, moet wel je hemeltje er uit.

  Ik heb mijn auto 180km van huis gekocht en ben er nog eens terug geweest voor garantie. Wel gedoe zo'n eind weg, maar als het prijsverschil groot genoeg is of als je specifieke eisen hebt dan kan het niet anders. Import is ook niet gek, maar ga wel na of het een betrouwbaar adres is voor zover je dat kan checken. En ga daarbij ook op je gevoel af.
   
 3. Deze schoonheid is inmiddels in mijn bezit.
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Rykers vindt dit leuk.
 4. Dirk :welcome: bij de gezelligste Focus Family Club van NL.:thumbup:
  Dirk gefeliciteerd met je :focus3: - Tianuim uitvoering.:dance::clap:
  Veilig kilometers met je :focus3:.:thumbup::sturen::thumbs:
   
 5. Nette wagon Dirk. Ik zou alleen de grill vervangen door een zwarte. Staat meer solide naar mijn mening.
   
 6. Laat ik nou net de chromen grill voor de Titanium mooier vinden dan een zwarte. Voor de ST is dat weer het tegenovergestelde.

  Ben nog wel op zoek naar aluminium dakrails, de bagageruimte moet nog "hond proof" gemaakt worden en de Sync3 heeft nog een update nodig. Raakte vorige week op de A1 tot Amsterdam zuid oost behoorlijk de weg kwijt.
   
 7. Zeer mooie :focus3:, heel veel plezier en veilige km's ermee!
   
 8. Inmiddels bijna 8 maanden de gelukkig bezitter van een zwarte Focus wagon Titanium 1.0, 125 pk, 10-2017. In de meivakantie naar Frankrijk geweest met de Focus en bijna 3000 km gereden. Inmiddels heb ik wel duidelijk beeld en "gevoel" bij de Focus gekregen. Hiervoor 20 jaar Alfa Romeo gereden. Helaas heeft Alfa Romeo momenteel géén auto vergelijkbaar met de Ford Focus wagon.
  Sterkste en ook meest plezierige punten van de Focus zijn de prima wegligging en directe besturing (op bochtige bergweggetjes blijft de Focus mooi horizontaal), de korte schakelwegen zijn ook prettig, de stoelen zitten goed en de bediening/overzichtelijkheid van het dashboard is vrij goed te noemen, het meeste zit wel op een logische plek (ik ben Alfa Romeo gewend).
  In eerste instantie was ik hier niet zo van overtuigd. Maar dat blijkt in dus in de praktijk 100% mee te vallen. Her en der had wat mooier materiaal gebruikt kunnen worden en wat minder "scheve vormen".
  Voor ons tweeën en de hond is de Focus wagon normaal gesproken ruim genoeg, de ruimte voor langere mensen, boven 1,85 m is op de bijrijders plaats en achterin de ruimte wat aan de krappe kant. Ben zelf 1,88 m, op de bestuurdersplaats is de ruimte voor mij ruimschoots voldoende. Het gescheiden bagage afdekzeil en scheidingsnet is onhandig en neemt veel ruimte in, makkelijker was een handzamer beide in één systeem geweest.
  In de dagelijkse praktijk in Nederland is 125 pk en het koppel voldoende om goed mee te komen. De motor hangt lekker op het gas. Bij volle belading met 3 personen en de bagageruimte helemaal vol met bagage zou ik wat meer trekkracht onderin willen hebben. 160/170 en harder op de Franse autoroute en Duitse autobahn is echter geen probleem overigens. Het is nog wel even wennen aan het 3 cylinder geluid bij acceleren. Bij constante snelheden is de ecoboost wel mooi stil. Verbruik tijdens de vakantie 1 op 14,8, dat is vrij zuinig vind ik gezien de belading en het vele rijden in de bergen in de 2e/3e versnelling. De airco is wel weinig aan geweest. Verder viel mij op dat afremmen op de motor in de bergen maar vrij beperkt is.

  Last but not least het Sync 3 en de navigatie, ik heb de updates zelf gedaan. Instructies precies opgevolgd en USB erin en auto laten lopen met startstop uitgeschakeld, geen probleem. Met de bediening en de graphics van het systeem heb ik geen problemen.
  Ook de F8 kaart is nog niet heel up to date. Tijdens de vakantie stuurde de navigatie op een naar mijn mening op een bijzonder onlogische manier van Maastricht door Luik naar Luxemburg en op de terugweg idem dito van Luxemburg naar Luik en vervolgens naar Maastricht. In Lyon was een kleine vertraging, waardoor de navi ons een alternatieve route aanbod. Dit maar genegeerd. Vervolgens was er een echte file net voorbij Luik en bleef het stil. De stem moet echt op een taalcursus, In meer dan de helft van de gevallen is mevrouw gewoon niet te verstaan.

  Al met al ben ik zeer tevreden over mijn Ford Focus wagon en heb zeker géén spijt van de overstap.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 9. Mooi dat de :focus3: goed bevalt.
   

Deel Deze Pagina