1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Motorcode MK2 1.6 Tdci 2006

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door PeterVD, 20 jul 2019.

 1. Sinds vorige week eigenaar van mijn eerste Focus en tot hiertoe heel tevreden van.
  Ik wist bij aankoop dat er een probleem was bij het accelereren in 4e en 5e versnelling, wanneer ik in 4e en 5e boven de 3000 rpm ga gaat hij in noodloop.
  Al het één en ander over dit probleem gelezen en ik kwam er op uit dat het de luchtmassameter of turboregelklep zou moeten zijn, welke ik dan ook zou willen bestellen, enkel vind ik nergens de code van welke motor het exact is terug.
  Het is een MK2 1.6 Tdci bouwjaar 2006.
  Iemand die licht in het donker kan brengen?
  Dank bij voorbaat
   
 2. Lmm zou ik maar even laten, komt niet vaak voor. Brandstoffilter of turbo vacuüm regelklep is aannemelijker.

  Is het de 109pk versie of 90pk?
   
 3. Het is de 90pk versie.
  De turobo vacuum regelklep is dat deze aan de achterkant van het motorblok?
   
 4. Ja klopt. Nummer is Pierburg 7.00968.04.0

  Maar als die in de noodloop gaat, houd de motor draaiend en lees hem uit. Krijg je turbo druk foutmeldingen dan is het de klep. Krijg je brandstofdruk (rail) foutmeldingen dan brandstoffilter vervangen . Let op deze motor start niet meer als er lucht in het brandstofsysteem zit.
   
 5. De persoon van wie ik hem kocht zijn oom is Ford verdeler (van dubieuze kwaliteit denk ik) en beweert dat er geen foutcodes weergegeven worden. De wagen is altijd daar op onderhoud geweest ( alweer de vraag naar de kwaliteit ervan) en de wagen rijdt inmiddels al 4 jaar met dit pobleem rond, zijn ome fordverdeler vind het probleem niet... Deze week ben ik er mee naar de autokeuring geweest en daar waren enkel fouten van jaren terug te vinden, waar oder de lmm
   
 6. Ben je zeker van dat pierburg onderdeel nummer, onderdelen website geeft aan deze niet compatibel is met een Ford Focus MK2 hatchback 2006 1.6 Tdci, site heeft aan dat ik een Febi Bilstein 47610 turbo vacuumregelklep nodig heb, ziet er net hetzelfde uit als die van pierburg maar site geeft aan dat deze niet goed is
   
 7. lmm geeft standaard storing aan als er iets verkeerd gaat verder in proces.
  de computer verwacht dat er x aantal hoeveel lucht binnen komt. maar meet dat dit niet binnen komt. gevolg storing erop. echter de lmm werkt juist perfect, geeft aan wat hij binnen krijgt.
  lmm wordt heel vaak vv en totaal niet nodig is.
  als een universele garage aankwam van hebben de lmm vervangen maar helpt niet. zeg ik direct had beter met de vacuumklep kunnen beginnen

  als je op kenteken opzoekt en geeft een andere klep aan dan kan het zijn dat ze niet via pierburg kunnen bestellen/leveren
  welke merk het ook is dat maakt niet uit. geeft een onderdelensite die niet weer maar wel een andere voor dezelfde functie dan die klep laten bezorgen.
  maar je gaat dus iets vervangen zonder dat je de storingcode weet. wel handig om dit te weten dat het niet iets is met de roetfilter verstopt of dergelijk
   
 8. Ik meet niet uit omdat het hier bij mij in de buurt niet direkt kan, en omdat ik niet weet of het schadelijk kan zijn om ver te rijden terwijl hij in noodloop ligt.
  Auto is deze week naar de keuring geweest ( bij jullie is dat APK of iets dergelijks?), en daar was de enige fout die aanwezig was lmm.
  Er is ook een roetuitstoot test gedaan en deze lag binnen de EU normen voor een euro4, ik weet niet of dit een verstopte roetfilter uitsluit?
  Wagen trekt in alle versnellingen ook goed op, alleen in 4e en 5e mag ik amper over de 3000rpm gaan, laat ik hem dan geleidelijk op snelheid komen haalt ie wel 140km/u op de autosnelweg
   
 9. Nou mijn auto gaf nooit een lmm- fout bij deze problemen (Peugeot is jouw referentie?). Als je auto in noodloop gaat en je de auto niet uit zet en uitleest moet je foutcodes hebben. Lees hem gewoon zelf uit met Forscan oid.
   
 10. Ik zoek niet op kenteken, als ik de pierburg klep met het nummer dat ik van jou doorkrijg ingeef op de auto onderdelen site krijg ik een link waarop ik kan klikken om te zien of deze compatibel is met mijn Focus MK2 1.6 tdci 90 pk dan zegt de site dat die klep niet past, en geeft dan advies naar de febi bilstein klep. Ik wil je antwoord echt niet in twijfel trekken, ik vraag alleen om zeker te zijn en geen verkeerde onderdelen te bestellen ;-)
   
 11. met Euro4 heb je geen roetfilter af fabriek.
  als er al 1 opzit is het er 1 die later is geplaatst.
   
 12. #12 Nofinger, 21 jul 2019
  Laatst bewerkt: 21 jul 2019
  als het de turboregelklep zou zijn moet deze volgens mij (ik spreek ook een beetje uit ervaring) een turbo gerelateerde fout code geven ook als de motor uit is, ik denk dus dat je het ergens anders moet zoeken evt de brandstoffilters vervangen (1 onder de auto bij de tank) deze schijnen ook deze klacht te kunnen veroorzaken
   
 13. Hij geeft een fout op de "turbocharger" zelf, maar deze sluit ik voorlopig uit daar ik gewoon wel volgas kan gaan in de eerste 3 versnellingen. Op Engelstalige fora veel dezelfde symptomen als deze van mij bekeken en in 90% van de gevallen bracht het vervangen van de turbo regelklep de oplossing.
  Ik bekijk morgen wel eens de brandstoffilter onder de tank, ik dacht dat er alleen eentje onder de motorkap zat
   
 14. dan zou het kunnen de mijne reed gewoon zelfs met een niet/verkeerd aangesloten regelklep ik had geloof ik deze melding er bij zitten P0234 Engine Overboost Condition en iets van flow condition alleen kwam de mijne niet in noodloop.
   
 15. Nu je het zegt, dat klopt, dat was de foutcode, niet overdruk maar onderdruk turbocharger gaf hij bij mij aan
   
  Nofinger vindt dit leuk.
 16. Toch even laten weten, turbodrukregelklep is vervangen en de storing is weg :thumbup:
   
  Nofinger vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina