1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Modules uitlezen en instellingen aanpassen met een ELM327 interface.

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door JW, 15 apr 2012.

 1. welk programma kan ik voor gebruiken
   
 2. ?
   
 3. Voor het uitlezen en modules aanpassen,
  Software voor de pc
   
 4. Dat kan onder andere met FORScan. Voor het wijzigen zal je al snel een "Extended Licence" nodig hebben, deze kan je gratis verkrijgen door je aan te melden op het FORScan forum.
   
 5. Voor de gene die een aanpassing zou willen aan zn focus en niet in bezit zijn van uitlees adapter kunnen eventueel een pbtje naar me sturen, ik bezit sindskort een laptop met uitlees adapter
   
 6. Nou heb ik gister die automatsche deursluiting geactiveerd nou werkte het gister 1x bij weg rijden maar daarna werkte het niet meer, moet ik nou steeds iedere x die functie activeren als ik instap?
   
 7. Heb elmconfig gedownload van deze site maar Symantec vind malware in de zip file, is dit wel betrouwbaar ?
   
 8. Ik denk dat de meesten het draaien hier en heb nog nooit problemen gehad ermee, zal een false positive zijn
   
 9. Heb zelf net een FoFo 2 fase 1 gekocht, heb nog een bluetooth ELM327 dongle van mijn FoFo 1 fase 1. Denk dat niet beide bussen ondersteund, dus op zoek naar een andere kabel.
  Bluetooth is natuurlijk het mooiste (heb toch laptop met bluetooth), maar ondersteunen de bluetooth uitvoeringen via de software ook alle mogelijkheden die de USB versies hebben?
  Zat bijv. aan zoiets te denken: Alixpress
   
 10. Ik voel me knap stom op dit moment, maar als ik op die link klik download ie een file genaamd elmconfig (geen extentie en slechts 1 kb)
  Wat moet/kan ik met dat bestand doen?
  Of is die link dood?
   
 11. Link is niet dood, hangt ervanaf welke browser je neemt
   
 12. Inderdaad, met chrome gaat het wel goed.
  Edge en internet explorer wilden niet meewerken
   
 13. Inderdaad niet neen!
   
 14. Woont er toevallig iemand in de buurt van Duiven (Arnhem) die mijn FoFo mk2.5 kan uitlezen en wijzigen? Ik wil graag auto-locking activeren en de auto-heatstand van de ramen juist deactiveren. En als er nog meer leuke gadgets zijn dan is dat mooi meegenomen. Las ook iets van meer tekst in het info-display zoals RDS info.
   
 15. Ik ben dus in de tweede pagina terecht gekomen waar ik in de HEC transmissie en stuur kan instellen. zo heb ik nu de transmissie op sport staan en het stuur op comfort. Ik ben alleen mijn instellingen in de bc kwijt ben waaruit ik het stuur kan instellen (sport comfort normaal)
   
 16. Ik heb met mijn elm327 dat ie de ECU niet kan lezen, meer mensen met dit probleem?
   
 17. Ja ik heb ook af en toe zitten aanklooien, zoals al vaker gezegd zijn de ELM327 vaak niet zo best van kwaliteit. Wat bij mij ook uitmaakte was welke versie van ELMConfig ik gebruikte of gebruik je hem voor wat anders?
   
 18. Het was nu gewoon even aankijken wat ik ermee kon doen
   
 19. ik heb een probleempje met het ELMconfig. Ik kan in de GEM zonder enige moeite dingetjes veranderen zoals auto locking etc en het werkt ook.

  Nu wou ik dus mijn ACU veranderen omdat de huidige radio geen fader functie heeft (waarschijnlijk een Transit radio)
  maar ik kan hem niet lezen als ik op knopje Read from ACU klik. Krijg dan een melding incorrect response from adapter to request. iemand een idee?
   

Deel Deze Pagina