1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

 1. Waar kan ik trouwens de sportstand aan of uit zetten?
   
 2. De onderste (van de mogelijke 3) knop links van je versnellingspook
   
 3. gevonden ! Bedankt. Kan je de rijmodi Sport ook als standaard instellen in het menu?
   
 4. Nee helaas niet (net zo min als je verlichting bijvoorbeeld ook altijd teruggaat naar 'automatisch', wat ik persoonlijk erg irritant vind)
   
  lfah2000 en Soepergrover vinden dit leuk.
 5. Ik stel ook liever de verlichting zelf in.
   
 6. Ik neem aan dat jullie het over de automatische groot licht optie hebben? Die kan je volgens mij uitzetten door de lichtschakelaar naar voren te duwen, dan blijft ie weg na opnieuw starten. Toch?
  En anders de draaischakelaar gewoon niet op automatisch zetten.
   
 7. Nee gaat niet over de grootlicht assistent, gaat over de gewone verlichting: als je m van ‘automatisch’ afdraait staat ie daar toch weer op de eerstvolgende keer dat je instapt...
   
  Harold1 vindt dit leuk.
 8. Inderdaad dat vind ik ook irritant
   
 9. Ietwat apart dat 'ie je eigen instelling niet vasthoudt, maar waarom zou je niet standaard met automatische verlichting willen rijden?
   
 10. Omdat ik in het algemeen liever de lampen gewoon aan heb voor mn zichtbaarheid terwijl de Focus ze dan nog gewoon uit laat. Aan de voorkant niet zo erg ivm leddagrijverlichting maar je achterkant is dan nog wel donker
   
 11. ik weet niet of de "Zweedse" instelling (altijd lampen aan) al in te stellen is op de MK4 met een ELM?
  mss kan de dealer het doen?

  ik heb de verlichting ook op automatisch staan maar bepaal zelf of ze (eerder) aan moeten of niet.
   
 12. Mijns inziens branden de achterlichten altijd automatisch wanneer het nodig is. Behalve misschien met mistig weer, maar dat heb ik nog niet kunnen testen. Ik denk dat het verstandig is van Ford dat die setting automatisch naar automatisch gaat, als ik zie hoeveel mensen niet met licht rondrijden als het wél echt nodig is.
   
 13. Ik merk eerlijk gezegd weinig verschil tussen de diverse rij modi
   
 14. Tussen Eco en Normaal niet zo veel, maar wel tussen Normaal en Sport. In de Sport stand regeert de auto directer/pittiger,
  Het verschil is nog iets meer voelbaar als je een tijdje Eco hebt gereden en dan naar de Sport stand gaat.
   
 15. De mk4 heeft aardig wat problemen als ik het zo lees. Zijn er ook mensen die probleemloos rond rijden met hun nieuwe mk4?
   
 16. Daar is een apart topic over, mensen die probleemloze Mk 4 hebben.
   
 17. :ninja: Gezien de grote van deze topic en die van de probleemloze mk4 topic, zouden deze bij elkaar gevoegd kunnen worden. Het is zo te zien best opmerkelijk (deze topic) dat je een probleemloze (andere topic) mk4 geleverd krijgt :ninja:.

  Maar zonder ongein; vooral bij vroege modellen (van alle producten op de wereld) komen relatief vaker storingen en problemen voor. De productielijn is nieuw, de mensen die de auto in elkaar zetten zijn nieuw met het product, etc.etc. Hoe meer dat er gebouwd worden, hoe minder storingen en problemen. Vandaar dat het nog kinderziektes genoemd worden
   
 18. Ach en buiten het feit dat ik aan het begin kleine problemen heb gehad die gewoon netjes opgelost zijn, ben ik toch heel blij met de Focus.
   
  Thieske vindt dit leuk.
 19. De meeste “problemen” zijn allemaal oplosbaar of zijn gewoon een kwestie van wennen. Volgens mij valt het bij de focus MK4 hardstikke mee allemaal
   

 20. Kan de Ford dealer met de OBD instellen...
  [​IMG]
  Laat het volgende week ff aanpassen
   

Deel Deze Pagina