Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden en kinderziektes

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

 1. Een deel van deze meldingen komen als ik de trekhaak gebruik. Ik had een aanhanger met een contact wat niet helemaal lekker vast zat en daardoor kwam deze melding ook elke minuut omhoog.

  Even een update van mijn kant;
  De hemelbekleding zat met 2 klipjes los. Maar de dealer was zo vriendelijk om AL mijn bezittingen in de auto in een doosje achterin te leggen, en erop te hameren dat ik eerst moest gaan rijden zonder al die spullen om goed te luisteren blablabla.
  Donder toch op zeg, hemel zit los, en dit werkt blijkbaar met klipjes, ongetwijfeld dat dit het is geweest want zowel ik als mijn vriendin (die op de passagiers stoel zat) wezen onbeoordeeld naar dezelfde plek waar het vandaan kwam, en dat was niet de deur, niet het dashboard kastje.

  Afin, het is verholpen en ik kan eindelijk weer genieten van de focus.
  Nu nog de door edge protectors en ik ben een gelukkig man.
   
  FW-FFSTLine vindt dit leuk.
 2. Begint het tijdens het achteruit rijden, na hoeveel meter? Of komt het pas als je weer stil staat. En als je het in 2 of 3 stukken rijdt?
   
 3. Soms..... Ja wat moet je met zo’n opmerking.... Alsof je achterlijk bent...
  Maar ontzettend fijn dat het is opgelost!! Lekker genieten van een auto zonder rammels.
   
 4. Iemand wel eens last van condens bovenaan de voorportier ramen (tussen rubbers en raam) is dat normaal, of sluit het raam dan niet helemaal af?
   
 5. Heb ik meestal na het wassen van de auto...

  Greetz Emiel
   
 6. Nee dit herken ik niet. Ook niet na het wassen van de auto.
  Paar goede foto's maken en ermee naar de dealer zou ik zeggen?

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
   
 7. Had ik ook bij mijn vorige, is na de modificatie vanwege o.a. windgeruis verdwenen. Even dealer vragen om modificatie te doen.
   
 8. Wat was de modificatie? Heb begrepen dat niet iedere dealer even goed op de hoogte is van diverse problemen in dit topic.
  Verder tevreden met de wagen al bemerk ik wel wat gehobbel tijdens cilinder uitschakeling ook in sportstand.
  Maar goed zal ook wennen zijn, heb hem pas sinds vrijdag.
   
 9. Er wordt een stukje extra kit in de ruit aangebracht, is een modificatieblad over vanuit Ford, is wel alleen bij de officiele dealers bekend !
  Het is trouwens bekend dat de Wagon's wat meer reageren op cylinderafschakeling. Mijn Active is modeljaar 2020 en heeft al de nieuwe motorsoftware waar dit minder is.
   
 10. Is dit ook een 1.5? Zal er eens naar vragen, kan ik dat zelf ook ergens terug zien welke motor update je hebt of kunt doen?
   
 11. Nee, ik heb een 125Pk, 1.0 Liter, de dealers hebben nog niet de upgrade, verwachting eind maart maar de fabriek installeert hem wel al.
   
 12. Oké dank voor het meedenken
   
 13. Is een dealer verplicht om zo'n upgrade te doen? Doen ze dat automatisch bij b.v. een beurt? Of moet je er expliciet om vragen?

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
   
  swbouman vindt dit leuk.
 14. Hier ben ik zeer geïnteresseerd in. Broekhuis in Amersfoort rekent nl €50,- voor een update.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 15. Een dealer zal alleen als er direct aanleiding voor is een update uitvoeren. Als je klachten hebt die verholpen worden door die update zullen ze de update uitvoeren, zeker als er bijvoorbeeld ook een TSB voor is.
  Voor de rest hanteren ze altijd, en ik ben het daar mee eens, if it ain't broke, don't fix it.

  Verstuurd vanaf mijn LYA-L09 met Tapatalk
   
 16. Dat kan ik begrijpen. Maar die onrustige loop door cilinderuitschakeling, daar hebben we toch allemaal last van?

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
   
 17. Als er een TSB voor is zal de dealer het onder garantie moeten doen denk ik maar als er geen TSB zal het of coulance zijn of je zal er voor moeten betalen.

  Verstuurd vanaf mijn LYA-L09 met Tapatalk
   
 18. :) Zuid-Holland maar de auto gehaald in Zuid Limburg. Was de enige dealer van de 4 die interesse toonde om een nieuwe auto (besteld in mei 2018) te leveren. De eerste keer daar naar toe gegaan voor de eerste garantie kwesties maar de olie verversingen waren daarvoor te ver (moet binnen 1000 km na de melding of zo).
   
 19. Niet allemaal. Ik niet, dus. (wel 150PK)
   
 20. Dealer op Alphen is bekend bij hun met een paar, terwijl hun er toch ook veel hebben rijden, 2 klanten konden er niet mee leven en hebben een voorstel gehad, de meeste klanten merken het helemaal niet of vinden het niet erg.

  Ik heb in 2 stuks 1.0 proef gereden en niets gemerkt aan beide. Bij 1 van de 2 was het merkbaar, als je er specifiek op ging letten, bij de andere kon ik het verschil niet waarnemen. Beide auto's heb en we meer dan 1,5 uur mee gehad, alle soorten wegen.
   

Deel Deze Pagina