1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden en kinderziektes

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

 1. #982 FrankyFH750, 24 sep 2019
  Laatst bewerkt: 24 sep 2019
  Mijn Focus een half jr en 14.000 km in bezit en een aantal “kinderziektes” verder....
  - nwe einddemper gekregen na 3 maanden ivm rammel. Nu 2 maanden later is die rammel er weer en wordt demper wederom vervangen.
  Slechte kwaliteit van de toeleverancier ? Valt me op dat ook bij deze de sierstukken en onderzijde erg snel verkleuren door de hitte
  - bekleding van bestuurdersstoel vertoonde na paar maanden al soort van slijtage en is onder garantie vervangen. Benieuwd hoe dit er over paar maanden uit ziet
  - “raamlikker” bijrijdersportier rammelde bij lage tonen van de B&O en is vervangen. Nu rammelt het bij de portieren nog wel wat maar stukken minder
  - verschillende software updates motor-ECU ivm schokkend rijgedrag rond 2000 rpm. Denk te maken met cil. uitschakeling, maar schijnt volgens dealer niet via software uit te schakelen
  - Soms slechte Fordpass connectie. Volgens dealer wachten op nwe update modem
  - Af en toe geen verbinding Apple carplay. Niemand weet waardoor. Vraag staat uit bij Ford NL
  - Ruimte bij/tussen ontgrendelknop achterklep. Dealer erkent dit, heeft echter geen oplossing.
  - Kraken hemel/panoramadak bij drempel/oprit. Producteigenschap ?
  Mijn huidige dealer neemt de klachten erg serieus en waar mogelijk wordt naar een oplossing gezocht. Ben er alleszins tevreden over, maar toch wel wat teleurgesteld in de bouwkwaliteit van deze MK4.
  Gelukkig maakt het rijplezier van deze ST-line met 182 pk een hoop goed.
   
 2. Hier ben ik ook benieuwd naar. Persoonlijk ook van een titanium mk3 naar de mk4 focus st-line overgestapt. Het is niet veel maar toch mis ik deze verlichting wel.
   
 3. +1 .... heb ik inderdaad ook

  Heb ik ook ... ik dacht dat het "normaal" is... ofwel, producteigenschap. Soms hou ik mijn hart wel eens vast omdat ik bang ben dat het glas knapt :) maar ben er inmiddels aan gewend.
   
 4. Bij mijn nieuwe Fiesta st-line mk8 lag er inderdaad een kabeltje met stekkertje eraan weerszijde ,kijk anders is bij een titanium en ga dan bij je eigen auto op onderzoek uit., zo heb ik het ook gedaan.
  Heb toen de lampjes besteld en plug &play klaar.
   
 5. Wat was je daarvoor kwijt en waar heb je de lampjes gekocht.
   
 6. Ff draadje naar me oude topppic op het Fiesta forum
   
 7. Beste mensen, hier nog een dingetje wat mij opvalt (Active 1.0). Als ik rem met het stuur niet helemaal neutraal (ook indien een heel klein beetje gedraaid) piepen de remmen nogal. Hebben meer mensen dit?
   
 8. Nee dat heb ik nooit gemerkt...

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS 6 met Tapatalk
   
 9. Mijne ook bij de dealer gehad voor een niet werkende speaker in de deur. Ook hier een module defect. Word de 23e vervangen hopen dat ie het wat langer vol houdt nu.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 10. Module? Welke?
  Heb trouwens wel dat af en toe de auto geen dataverbinding openzet voor filemeldingen enzo.
   
 11. Als ik wist welke module. Mijn vrouw had de auto opgehaald, ga het de 23e wel vragen


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 12. Ik zag wat olie op de oprit liggen en heb contact gezocht met de dealer. Kon direct langskomen en auto ging ook meteen op de brug. Auto is 2 weken geleden geleverd en staat op 2600 km.
  Er zit een olielekkage tussen de bovenbak en de onderbak. Bovenbak is schoon en onderbak niet. Oorzaak nog onbekend. Auto achtergelaten en nu op pad met een Ecosport. Verwachting is dat ik hem een week kwijt ben.
  Een tegenvaller, maar voor de rest super tevreden over de auto. Een genot om in te rijden.
   
 13. Hallo,ben in bezit van Focus ST Line mei 2019 1.0 125pk.

  Wie weet waar de dag km teller te vinden is?

  Wat is de reden van het af en aan verdwijnen en opnieuw verschijnen vd neon blauwe led ring om de digitale km snelheid?
   
 14. Hebben de 3 standen,eco,normal,en sport nog invloed op het brandstofverbruik? En de conditie vd auto?
   
 15. De blauwe gevulde ring geeft aan hoe economisch je rijdt. Als de ring helemaal blauw gevuld is dan rij je het zuinigst.
   
 16. Dagteller vind je door rechts op het stuur de ok button naar boven of beneden te bewegen. Er zitten er twee achter elkaar en je kunt in het menu de indeling kiezen.

  Eco en normaal hebben geen verschil in verbruik, sport wel iets. De setting verandert alleen de tegendruk die je voelt in je gaspedaal.

  Blauwe ring is al beantwoordt.
   
 17. Heb sinds juni 2019 een nieuwe Action 125 pk en heb vanaf de eerste km al een probleem met trillen van de auto. Dacht eerst aan een onbalans in een wiel, maar na een onderzoek bij de dealer bleek het te maken te hebben met de cilinderuitschakeling. Advies om auto in de sportstand te gebruiken, maar het trillen blijft tussen de 2000-2800 toeren. Ford Eur. Geeft als reactie dat het fabricageprobleem is waar nog geen oplossing voor is. Het is een prachtige auto, maar absoluut een dramatische rijervaring door het vele trillen. Dit kan toch niet en zou graag willen dat ze de auto terug nemen of het probleem toch gaan oplossen, want er is niet goed mee te rijden. Wie heeft erook ervaring mee en weet de oplossing?
   
 18. Weet iemand wat de kosten zijn voor het inbouwen/ vervangen van de spiegel zodat ik een dode hoek herkenning heb.

  Het gaat om een full option Focus St-line. Het enige dat dus ontbreekt is deze optie.

  Nu ben ik zelf een gadget freak en zou deze optie dan ook graag toevoegen. Ook omdat ik op de snelweg toch wel heb gemerkt dat er zich een dode hoek bevindt.

  Is dit een kwestie van een deel van de spiegel aanpassen en vanuit de software deze optie toevoegen of komt er meer bij kijken?
   

Deel Deze Pagina