1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden en kinderziektes

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

 1. Dat is erg laat? Ik zou er knap chagrijnig van worden, dit soort dingetjes...

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS 6 met Tapatalk
   
 2. Dat is op mijn verzoek, kan de auto niet zomaar een dag missen, begin oktober dus wel...
   
 3. Heb sinds een paar dagen hetzelfde qua melding (noodoproepsysteem). Ook de subwoofer werkt niet meer en geluid parkeersensoren is niet meer goed (nu dat fel blikkerige signaal). Wel eens eerder gehad en was de dag erna weer verdwenen maar is nu al een paar dagen aanwezig en gaat niet meer weg.
   
 4. Ja dat heb ik ook wel eens! Dacht dat het inbeelding was... Bij mij ook bij herstart weg.

  Met andere zaken die het dan ook ineens niet meer doen lijkt het een software dingetje. Los van een upgrade zou een of andere reset (accukabel los?) dan wellicht ook wel moeten kunnen werken?


  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS 6 met Tapatalk
   
 5. Bijzonder, ik heb het sinds een week ook. Melding noodoproepsysteem krijg ik ook niet weg met Forscan (wat eerder wel lukte). Bij mij werkt de subwoofer juist wel maar de speakers in de voorportieren niet.. af en toe na een herstart werkt het wel weer maar niet consistent. Al de waarschuwingssignalen, ook parkeersensoren, komen uit het dashboard en een telefoongesprek is nauwelijks te horen. Twijfel of dit een issue voor de dealer is of dat het komt door aanpassingen die ik (al veel eerder) via Forscan heb gedaan gezien de symptomen er op lijken.

  Merk overigens al veel langer dat als de auto even stil heeft gestaan en ik de deuren een aantal keer open en dicht heb gehad waardoor de verlichting en het scherm telkens aangaan, de geluiden niet over de speakers gaan maar via het dashboard komen. Ik gok iets met een lage accuspanning gezien daar ook een melding over op het scherm verschijnt.. vraag me alleen af of dat een slechte accu is en of een nieuwe accu dat zou verhelpen.
   
 6. De problemen die jullie schetsen hebben waarschijnlijk te maken met het opstarten van de (software) systemen. Elke keer als je de auto start worden tientallen systemen opgestart. In de start van het voertuig wordt soms in de computer een start van een item overgeslagen waardoor deze niet werkt.
  Op onze zomervakantie heb ik dit gehad met de parkeersensoren en de subwoofer. De auto uitgezet, opnieuw gestart en klaar was kees, alles werkte weer. Net alsof de Focus soms een hikje heeft en tijdens de start een item overslaat zegmaar.

  Tenslotte heb ik soms nog steeds kraakjes in de portieren, ik vermoed dat de deurbeschermers de boosdoener zijn. Je raadt het al, bij een bezoek aan de werkplaats kun je een spelt horen vallen in de auto :P
   
 7. Dat de piepjes van de parkeersensoren blikkerig klinken heb/had ik ook wel eens. Ik heb ook wel eens dat het opstarten van de systemen langzaam is, dat het Sync3 scherm pas na een seconde of 3 aangaat of de camera niet direct werkt. Wat ik zelf dacht is dat dit vooral gebeurt als de accu te leeg is. Als ik paar dagen alleen maar korte stukken heb gereden of de auto 2 dagen heeft stilgestaan heb/had ik er meer last van. Nu hang ik de Focus af en toe een nachtje aan de druppellader en doet alles het prima.

  Lees dit nu pas nadat ik mijn antwoord al getypt had :) Mijn vermoeden is dus precies hetzelfde... accu is niet slecht, maar al die elektronica trekt de accu snel te leeg. Af en toe een nacht aan een lader hangen is de oplossing.
   
 8. Gisteren een lange rit gemaakt (heen en terug à ca 190 km), nog steeds dezelfde melding noodoproepmelding en geluidsissue met de parkeersensoren, bassbox werkt ook nog steeds niet. Afspraak ingepland met dealer om het eea na te kijken. Als het al lage accuspanning zou zijn , zou ik dat kunnen uitsluiten met 2x zo'n lange rit lijkt mij. Overigens zou ik er voor passen om een nieuwe auto regelmatig achter de lader te (moeten) hangen.
   
 9. Doet je Start/Stop systeem het trouwens wel? Ik heb begrepen dat dat zeg maar de hoogste accuspanning nodig heeft... ofwel het eerste uitvalt.
  Maar je hebt verder gelijk. Ideaal is het allemaal niet.
   
 10. Yup start/stop deed het wel..
   
 11. Dan is, zover mijn kennis rijkt, de accu het probleem niet :)
   
  NepGangster vindt dit leuk.
 12. En het is toch ook van de zotte dat je een nieuwe auto, met een relatief nieuwe accu, aan een druppellader zou moeten leggen? Ik heb niet eens zo'n ding.

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS 6 met Tapatalk
   
  Jackie D en paddo vinden dit leuk.
 13. Nee, zou zelf ook een nieuwe auto niet aan een druppellader zetten. Dit kan ook niet de bedoeling zijn volgens mij.....

  Heb ik nog een vraag betreffende de einddemper van de MK4.

  Ik zat voor mezelf even rond te kijken op Autoscout en zag bij Broekhuis Harderwijk een MK4 staan met 182pk in mijn favoriete kleur Magnetic Grey.
  Kijk ik verder op de foto's zie ik dat de einddemper al aan het roesten is. Auto heeft nog geen 18k gereden (is een import dus ga ik sowieso niet voor)

  Maar mijn vraag, hoe is dat bij jullie? Die demper zit toch redelijk in het zicht en ik zou me er zelf geheid weer aan gaan ergeren.
  En dan, is dat te voorkomen door één of andere verf erop te spuiten?
   
 14. Net even gekeken, bij mij (16k km sinds april) zit ook een beetje oppervlakkige roest, geen idee wat je daar tegen zou moeten/kunnen doen.

  Bij mij doet het Start/Stop-systeem het vaker niet dan wel. Niet dat ie kapot is, maar bij ontkoppelen bijna altijd een streep door de A, waarschijnlijk omdat de accu niet vol genoeg is. Dit heb ik ook na een uur rijden..

  Dit dus. Missschien een tijdelijke oplossing maar hier moet toch iets anders aan te doen zijn. Misschien een dezer dagen toch even langs de dealer.
   
 15. Na alle reacties over accu's e.d. en problemen en niet werkende start/stop systemen enzo, heb ik een vraag.

  Is er iemand die deze zomer 2 a 3 weken op vakantie is geweest zonder auto? Ofwel bij wie de Focus MK4 2 a 3 weken stilgestaan heeft. Werkte daarna alles nog normaal?
   
 16. Trouwens, als nu iedereen zijn einddemper gaat nakijken, controleer de achterlampen dan meteen ook op haarscheurtjes. Heb op een ander forum gelezen dat mensen daar last van hebben.
   
 17. Mijn originele einddemper staat in de schuur. En die is roestvrij.. Dus mocht iemand zich aan de roest irriteren voel je vrij om hem over te nemen :rofl:

  En ben in de zomer 2 weken in Spanje geweest de Focus heeft daar 2 weken lang stilgestaan. Alles werkte nog gewoon naar behoren.

  En mijn start stop systeem heeft het altijd al gedaan. Niet dat ik het veel gebruik. Ik rijd over het algemeen in sport dan werkt tie sowieso niet. En voor het stoplicht houd ik meestal de voet op de koppeling. De keren dat ik het bewust gebruik zoals als ik voor het spoor sta te wachten of als ik ga tanken doet tie het altijd.
   
  MauriceFW vindt dit leuk.
 18. Dat met die voorspeaker heb ik ook alleen het gekke alleen aan de bestuurderskant. Ben er nog niet mee terug geweest vanwege geen tijd maar wel voornemens dit binnenkort te doen. Heeft slechts een aantal dagen gewerkt en nu al zeker 4 weken niet. Overige speakers overigens wel.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 19. Kom net van de dealer vandaan, mijn problemen blijken vaker voor te komen en de oplossing is ook bekend. Een update van het motormanagement zou het op moeten lossen.. update zelf duurt 2 uur en daarna willen ze de boel goed doortesten want het gaat nog niet altijd vlekkeloos aldus de monteur. Komende vrijdag gaan ze de hele dag bezig. Ben benieuwd!
   
  MauriceFW vindt dit leuk.
 20. Ik ook! Laat maar weten hoe het afloopt.

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS 6 met Tapatalk
   

Deel Deze Pagina