1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn focus 2012 koplampen

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door jason101, 4 mei 2017.

 1. Ik heb niets tegen wat andere vinden. Maar als ik al meerder malen heb aangegeven wat mijn reden hiervan is en jij blijft er maar over doorzagen gaan mijn haren overeind staan. Lees mijn berichten nog eens even goed door en reageer dan nog eens.

  Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk
   
 2. Waar ik jeuk van krijg is het feit dat iemand een andere mening heeft dan jij en dat jij dan vind dat die mening/discussie moet worden verwijderd uit jouw topic omdat jij vind dat het jouw topic vervuild

   
 3. ik denk dat ieder zijn mening wel heeft gegeven en daarom graag maar weer :ontopic:
   
 4. Jij bent dan ook een bijzonder kind. :grin:
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 5. Naar mijn idee heb ik nu alles om de klus te klaren. Luchtfilter, oliefilter, interieurfilter en de juiste motorolie met nieuwe carter plug. Ook heb ik nog ff snel een oliefilter sleutel aangeschaft om het oliefilter los te draaien. Als ik volgens jullie nog wat mis laat het dan weten, dan kan ik het nog voor de 27e april toevoegen.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]where is the nearest gas station to me
   
 6. Een teil of olieopvangbak is ook handig :mrgreen:
   
 7. Dat spreekt voor zich. Ik heb een oude afwasteil maar staat niet op de foto.

  Verstuurd vanaf mijn SM-T585 met Tapatalk
   
 8. Zolang die teil maar ruim voldoende inhoud heeft.
  Olie heeft de neiging graag over het randje te piesen
   
 9. Als je filter met die sleutel los moet draairn hebben ze hem wel strak vastgedraaid.
  Zulke filters moet je met zelfs met de hand lukken.

  Smeer oude olie oo de ring van de nieuwe filter dit zorgt ervoor dat je hem makkelijker goed aandraaid.

  Dan met de hand stevig aandraaien. Dat is meer dan zat.
   
 10. Ik heb de inhoud van de teil eerst geprobeert met water. Er gaat ruim meer dan 5 liter in plus dat ik er een schenktuitje in gevijld heb om de oude olie vloeiend terug in de fles te laten lopen.

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
 11. Dat idee had ik ook maar op aanraden van verschillende andere toch maar een sleutel gekocht. Uiteraard probeer ik het eerst met de hand. Mag dit niet lukken heb ik altijd nog de sleutel.

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
 12. Remvloeistof? Moet volgens voorschrift iedere 2 jaar
   
 13. Deze is vorig jaar bij de beurt vervangen dus zal nu niet nodig zijn.
   
 14. remvloeistof is altijd de vraag.
  wil je het goed doen is het elk jaar controleren anders elk 2 jaar preventief doorspoelen.
  met meter kun je eenvoudig het vochtgehalte meten. 1.8-2% is vaak advies en boven de 3% wordt het ten strenge aangeraden om te doen.
  nieuw kookt dot 4 bij 260graden en als het nat is (vocht van 3%) dan kookt het bij 155graden, kookpunt zakt door een klein percentage vocht snel
   
 15. Oliefilter kan stiekum best vast gaan zitten na een tijdje losdraaien met sleutel is geen enkel probleem, zeker als je er wat lastig bij kunt.
  Vast draaien eigenlijk alleen met de hand
   
 16. Vandaag vast begonnen om het lucht en pollenfilter te vervangen. Luchtfilter was vrij eenvoudig, alleen moet je er eg in houden dat het pennetje op de juiste plek valt. Over het pollenfilter had ik verhalen gehoord dat dit een nachtmerrie moet zijn om te vervangen maar alles behalve dat. Binnen vijf minuten was die vervangen. Dus eigenlijk ook vrij simpel.
   
 17. #517 jason101, 27 apr 2019
  Laatst bewerkt: 29 apr 2019
  Vandaag richting Luttelgeest bij een goeie vriend van me geweest. Samen hebben we dus de olie ververst, alhoewel ik het meeste gedaan heb aangezien m'n vriend niet meer zo "going strong" is met zijn nieuwe heupen.
  De bedoeling was om de auto op oprijbokken te zetten maar omdat de auto te laag ligt ging dit helaas niet. Daarom maar besloten om op de krikken. De bodemplaat zit met 15 torx vast dus deze moesten er uiteraard eerst uit om de plaat eronder uit te krijgen. De oude carterplug los draaien ging wat moeizaam, ook door de beperkte ruimte die ik had.
  Het filter daarintegen kon ik met de hand los draaien. Vervolgens nieuwe carterplug en filter geplaatst en uiteraard ook de bodemplaat terug geplaatst en nieuwe olie er in. Wat @JW zei met 4,95 liter klopte precies. Vriend van me raad me wel aan om morgen nog eens te pijlen, en mag het nodig zijn er nog wat olie bij te doen.  Al met al was het voor mij weer een volle en geslaagde dag.

  Edit: Deze foto's ontving ik vandaag van die vriend van mij...:)

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]nearest bp petrol station
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 18. Geeft een goed gevoel hè, zelf onderhoud doen. ;). Je kan trouwens ook een brug huren bij een DHZ garage. Met een uurtje moet je toch klaar kunnen zijn.
   
 19. Zekers Marco, ik lach de dealer nu uit omdat ik zeker €200 bespaart heb. Goed, het was makkelijker bereikbaar geweest als de auto op de bokken en wat hoger had gestaan. Nu moest ik er dus letterlijk onder kruipen. Maar goed, het is allemaal goed gegaan. Een brug huren is voor de volgende keer zeker een optie nu ik weet hoe het moet.
   
 20. Vond het wel eens tijd om weer een update toe te voegen in vorm van wat foto's. Hier vlak achter mijn huis stroomt het mooie water "De Vliet". Ben er even heen gereden om hier deze plaatjes te schieten. Ik heb inmiddels ook de ruiten van beide achterportieren (zelf) geblindeerd wat verrassend heel goed gegaan is. De achterruit moet ik nog iets meer op oefenen maar dat komt met de tijd ook nog wel.


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]woodforest locations near me

  [​IMG]
   
  Factory, Thiemo en gerardTDCI vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina