1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn C Max (is stiekem toch ook een focus) (update!)

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Edgarcmax, 13 mrt 2021.

 1. HELP!! 2 kapotte lampjes rechts (dim en stadlicht) en om die te vervangen moet de hele koplampunit er uit maar dat lukt niet. ZIt bij een cmax iets anders dan bij een focus, zie foto's:
  [​IMG]
  Er zitten twee toxesbouten, die heb ik beide los, maar geen clipjes:
  [​IMG]
  [​IMG]

  Volgens deze video moet het heel simpel zijn maar mij lukt het dus gewoon niet, ben bang dat ik wat kapot maak als ik nog harder duw of trek:
   
 2. Beweegt ie helemaal niet?
   
 3. Alleen de onderkant beweegt maar de bovenkant waar hij achter het spatbord zit is nagenoeg geen beweging in te krijgen.
  Hij moet daar omhoog komen zodat hij achter het spatbord vandaan komt maar dat lukt met geen mogelijkheid. Ook niet als ik aan de onderkant meebeweeg. Frustrerend dit :shock:
   
 4. en een ferme tik aan de bovenzijde van de koplamp? Heb je dit euvel ook aan de andere kant?
  Als 't dan echt niet lukt, dan moet je even langs de dealer rijden.
   
 5. heb je de andere koplamp al geprobeerd?
  mss zie je dan wat er blijft 'steken' of wat het probleem zou kunnen zijn.
   
 6. Vaak moet je een beginpunt hebben om te beginnen. Bij de Focus is eruit halen vrij simpel maar het terugplaatsen moet je een beginpunt hebben om de koplamp goed op z'n plek te krijgen.
   
 7. Niet om je af te schrikken, maar ik zie spuitnevel op je koplamp zitten.

  De auto is ooit (bij)gespoten met de koplamp erin. Mocht de auto ooit een tik hebben gehad dan heb je kans dat koplamp klemmen vast zitten. Ik zou eerst goed kijken of de koplamp nergens meer vast zit voordat je nodige geweld gaat gebruiken om koplamp er uit te krijgen.

  Wellicht is de koplamp nog nooit er uit geweest en moet je wat duwen en trekken, maar eerst goed kijken of dat kan.
   
 8. Ik zag de spuitnevel ook maar de lamp is er uit gekomen, met twee man en veel beleid. Nieuwe lampjes geplaatst en klaar. Erin zetten met beleid ging sneller dan er uit halen. Auto is geimporteerd uit Duitsland en heeft geen schade verleden dus geen idee waarom die spuitnevel er zit.
  Linkerkant zit sowieso heel anders dan rechterkant omdat daar een balk loopt waar hij in/achter valt. Linkerkant was er dus zo uit. Rechts is lastiger.
   
 9. Mooi dat 't gelukt is.
   
 10. Zojuist de bumpersticker gemonteerd, een stuk kleiner dan ik had gedacht en bedenkt ook de laadschade helaas niet en geplakt met kofferbak open, had ik beter kunnen doen met kofferbak dicht maar geeft niet. Let niet op de troep in de kofferbak en de eerste foto staat goed maar blijft automatisch kantelen om onduidelijke reden.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Thieske vindt dit leuk.
 11. #52 jason101, 7 apr 2021
  Laatst bewerkt: 7 apr 2021
  Jammer dat het niet helemaal goed gelukt is. Loshalen en verplaatsen lukt zeker niet meer? Het Ford embleem is ook wel aan vervanging toe. Hier gelijk effe de foto op de juiste wijze....

  rJdf3nm3ky8ryNQ4sw8IQJC5.jpg
   
 12. Ford logo heb ik al een nieuwe voor maar heb tot juni geen mogelijkheid tot stroom voor de deur en dus niet om een fohn te gebruiken...
   
 13. je mag wel een keer langskomen hoor Edgar, ik heb parkeerplek voor de deur en een stroompunt buiten.
   
 14. Heb je geen kabelhaspel vanuit huis? Mits je 10 hoog woont heb je hier ook niets aan natuurlijk....:) En als je Zoetermeer iets te ver vind kan je ook bij mij terecht.
   
 15. Dat is echt wel fijn, woon in Den Haag dus Zoetermeer is nagenoeg om de hoek.evenals Leidschendam.Lijkt me sowieso gezellig hebben jullie ook beide een fohn ter beschikking? Even afwachten wat het weer doet anders ben ik zo lang bezig maar ik maak graag gebruik van jullie aanbod zodra het wat minder waait. Dus bij deze alvast bedankt hiervoor.
  EDIT en als ik dan toch zo een plekje heb kan meteen de PDC gaten boren en aansluiten als dat mag. MOet alleen nog een model met PDC vinden om de juiste plekken te vinden maar dat komt goed.
   
 16. en bewijs dat mijn auto nog minder waard is geworden:
  [​IMG]
   
 17. föhn heb ik ook wel.
  volgens mij staat aan de binnenkant van de bumper afgetekend waar de gaten horen te zitten van de PDC.
   
 18. Dat had ik ook begrepen inderdaad maar heb weinig trek om de hele bumper er af te gaan halen bij een ander voor de deur en om het hier te doen en dan zonder bumper te gaan rijden is ook weer zoiets. Tenzij je zegt nee joh, leuk, doen we samen geen probleem dan graag uiteraard.
   
 19. Bumper zal er sowieso af moeten. Hoe ga je de bedrading doen anders?
   

Deel Deze Pagina