1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mercedes Sprinter 907 > Camper is klaar!

Discussie in 'Mijn auto' gestart door Spades, 11 mei 2021.

 1. Erg mooi geworden.
  Veel campeerplezier gewenst!
   
  Spades vindt dit leuk.
 2. Mooi geworden! Wel jammer van dat gewicht. Heel veel plezier van je mooie camper!!
   
  Spades vindt dit leuk.
 3. #63 jason101, 21 aug 2021
  Laatst bewerkt: 21 aug 2021
  Lekker hoor hey. Een camper betekent vrijheid. Je stapt in en rij lekker verder. Buurman van mij gaat vandaag voor 5 weken met de camper naar Duitsland.
   
  Spades vindt dit leuk.
 4. Mooi man! Veel plezier ermee en ervan.
   
  Spades vindt dit leuk.
 5. Hij is mooi geworden! Hopelijk heb je er heel veel plezier van.
   
  Spades vindt dit leuk.
 6. #66 Spades, 5 okt 2021
  Laatst bewerkt: 5 okt 2021
  Inmiddels zijn we nog een keer weggeweest met de bus. Althans, ik met mijn zoon van net 1. Mijn vriendin had een weekend met haar werk en ik had geen zin om thuis te zitten. Beetje behelpen met een bewegelijke peuter maar over het algemeen hebben we ons goed vermaakt haha.

  De bus heeft inmiddels nog een update ondergaan in de vorm van een trekhaak. Daarvoor moest de treeplank achterop ook vervangen worden om ruimte te maken voor de haak. Ik ga toch eens met de drager en de fietsen achterop naar de weegbrug om te kijken waar we op uitkomen. Als dat echt niet acceptabel is komt er een karretje achter voor de fietsen. Was maar goed dat ik onderhandeld heb over de prijs met de Mercedes dealer. Ik ben niet zo happig om daar alles maar te laten doen maar er zit zoveel elektronica in deze bus dat ik dit alleen bij de dealer of een specialist wilde laten doen. Diezelfde specialist die ook de andere opties heeft bijgebouwd, nadeel is alleen dat die op 2 uur rijden zit. Deze was in eerste instantie 500 euro goedkoper dan de dealer en daarvoor wilde ik wel heen en weer rijden maar het bleek bij de Mercedes dealer mogelijk om er meer dan 300 euro af te lullen waardoor ik het verschil niet meer de moeite vond. Nog los van de diesel die het ook had gekost om heen en weer te rijden. Het bleek toch meer werk dan ze van tevoren dachten maar de haak zit erop.

  [​IMG]

  De bus is ook terug geweest naar de verkopende partij voor twee garantie dingen. Vanaf het begin werkte het achterlicht aan de rechterkant minder goed dan links. Lampje vervangen dacht ik, maar bij het loshalen van het geheel bleek dat er een sloot water in het licht gestaan heeft ooit. De printplaat was aan de onderkant helemaal verroest. Dat mochten ze onder garantie op gaan lossen vond ik :) Ook de start stop heeft het nooit gedaan sinds ik de bus in bezit heb. Mijn ervaringen zijn wisselend in het algemeen, bij de Sprinters en anders Mercedessen waar ik wel eens mee gereden heb deden ze het vaak al voor het einde van de straat. De Opel Corsa die we gehad hebben deed het vooral in het voor en het najaar goed en de Focus die we nu hebben slaat dan weer nauwelijks af. Dat laatste lijkt gewoon een producteigenschap te zijn want dat is nu eenmaal mijn ervaring met Ford. Ook de start stop bleek toch wel echt kapot (weet niet precies wat ze gedaan hebben) want inmiddels werkt dit weer prima.

  [​IMG]

  Ook ben ik met de bus naar Carrec geweest voor een advies over de vering en het rijgedrag. Een bus als deze kan 3.500 kilo hebben maar dat betekent niet dat de bus lekker rijdt als hij altijd zo zwaar is. Dat vertaalt zich in een onrustige achterkant, de vering is altijd een paar centimeter ingedrukt en dat merk je over hobbels en in bochten. Het advies was om Koni Special Actives te plaatsen (Geen hulpveren o.i.d.) en daarmee zouden onze klachten voor het grootste deel opgelost moeten zijn. Dit gaat in november of december gebeuren.

  De bys staat nu even bij mijn ouders, we verwachten eind oktober ons tweede kindje en om niet helemaal leeg te lopen op de parkeerkosten van de kraamzorg is de plek van de bus dus even nodig.
   
  Ecobeast, Edgarcmax en gerardTDCI vinden dit leuk.
 7. Dat laatste is toch de mooiste upgrade, een tweede monstertje erbij. Gefeliciteerd man!!
   
  Spades vindt dit leuk.
 8. [​IMG] [​IMG]

  Kleine toevoeging: onze schuur op wielen. Hier gaan we wat extra spul in meenemen en de fietsen. Veilig, droog en schoon!
   
  gerardTDCI en M.Blaak vinden dit leuk.
 9. Ideaal zoiets
   
 10. Zo zeg, dat wordt een beste combinatie!
   
 11. Nooit genoeg ruimte om spullen mee te nemen. Zeker niet op vakantie. Die aanhanger komt zeker van pas ;)
   

Deel Deze Pagina