1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Luchtspleet aircokoppeling afstellen - Reparatiehulp met foto's

Discussie in 'Handleidingen Focus I' gestart door Janfocus, 8 jun 2010.

 1. Hoe heb je het bekeken? Want op het oog is 0.3mm net niks, maar kan dus prima zijn. Even nameten met een voelermaat is het beste.
   
 2. Vandaag ook maar eens gaan meten en sleutelen. De luchtspleet was nu 0.9mm. Hmmz.. ok, koppeling verwijderen, snel gedaan dankzij de manual, bedankt hiervoor. Het ringetje wat er tussen zat, is 0.9mm. Zojuist even bij Ford Noordegraaf Hengelo geweest. Eerst werd ik scheef aangekeken, vervolgens kreeg ik het aanbod om de koppeling te vervangen. Toedeledokie! De ringen had ie niet, kon ie ook niet krijgen.

  Ik ben begonnen met vijlen, maar ong. 0.5mm eraf vijlen is een flinke klus.

  Kan iemand me vertellen waar ik ze eventueel kan bestellen? Of heeft iemand deze nog liggen met een dikte van ong. 0.4mm?
   
 3. Ringetje maar weg gelaten. Resulteert alsnog in een ruimte van 0.3mm
   
 4. Zo eenvoudig kan het zijn ;)
   
 5. Ruime week vakantie in en naar zuid Frankrijk met de airco aan gereden. Heerlijk koud. Geen uitval meer. Bedankt voor de duidelijke HowTo!:thumbs:
   
 6. Hetzelfde probleem, erg grote speling, na het verwijderen van het ringetje nu 0,35 mm. Echter een ander probleem is dat de interieur ventilator alleen inschakelt op stand3 en 4 maar dan gaat de airco uit. Bij stand 1 en 2 schakelt de airco in maar de ventilator uit. Iemand een idee. Heb trouwens een focus uit 2003.

  Alvast bedankt.
   
 7. [MENTION=17261]Bjorge[/MENTION] dit is een defecte kachelweerstand
   
 8. Ik heb mn airco 2 maand geleden laten vullen.
  Nu heb ik sinds deze week problemen.
  Als ik de airco aanzet draait de koppeling, maar na enkele seconden ontkoppelt hij weer een paar seconden, daarna draait hij weer paar seconden etc.

  Kan het ook zijn dat de luchtspleet te groot is , of duid dit op andere problemen?
   
 9. Kan ook overvulling zijn..
   
 10. Ook wanneer hij een maand goed gedaan heeft?
  Soms springt hij helemaal niet meer aan.
  de luchtspleet is 0,85mm.
  Dus deze eerst verkleinen naar 0,4 mm?
  of lijkt dit wat anders te zijn?
   
 11. #71 antig01, 26 aug 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 aug 2015
  Nee, dan zal het geen overvulling zijn. Tsja, je kunt de luchtspleet eerst corrigeren. Baat het niet dan schaad het niet..
  Wellicht is er toch een kleine lekkage waardoor de vulling nu al weer is afgenomen.
   
 12. Ik heb dus hetzelfde als [MENTION=17480]michaelh[/MENTION] ik heb alleen geen voelermaat om de spleet te controleren, maar zo op het oog lijkt hij mij wat aan de ruime kant.
   
 13. oke gelezen maar zie dat zelf niet zo zitten, ga wel even een buurtje vragen die heel handig is met auto's, hoop dat het lukt en anders maar geen airco ,wordt nu toch kouder
   
 14. Airco wordt ook gebruikt voor de ruitontwaseming
   
 15. Zeer duidelijk uitleg. Ik ga hier mee aan de gang. :cheer:
   
 16. Hoi ik ben nieuw op dit forum, en heb het zelfde probleem met mijn focus

  Met een duidelijke handleiding wil ik hier zelf wel aan beginnen.

  Maar de foto's zijn niet meer zichtbaar? Kan iemand me helpen?

  Groeten, Jens
   
 17. #77 WalllyM76, 2 jul 2019
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 jul 2019
  Het is een oud topic maar @Janfocus, jij held! Je heb me door deze post een paar 100 euro bespaard! Vanmorgen een prachtige focus 1 fase 2 gekocht met climate control en helaas airco problemen, ik stond op het punt een nieuwe ac compressor te laten steken op advies van de lokale garage, ik kwam dit tegen en nu werkt de airco weer als een nieuwe! Tof Jan, supertje!

  Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
   
 18. welkom Wally, leuk dat je hier een positieve reactie achterlaat en dit forum je een paar honderd euro bespaart :thumbup:
   
 19. Top handleiding! Inderdaad een vrij eenvoudige klus. Ik heb de ringetjes besteld bij de Ford dealer voor een kleine €6. Het is een setje van een stuk of 8 ringetjes waar ik er maar 1 van nodig had. Dus mocht je deze klus nog willen doen en woon je in de buurt van Eindhoven, dan heb ik nog een paar ringetjes liggen!
   
 20. Mooi dat het gelukt is!
  Heb ik het niet voor niets op het forum gezet.
  Nog steeds een actueel onderwerp dus.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina