1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Levertijden nieuwe Ford Focus?

Discussie in 'Algemeen' gestart door Achilles, 27 sep 2017.

 1. Goedemiddag forumleden,

  Is er wellicht iemand die bekend is met de huidige levertijden van een nieuwe Focus 1.5 EcoBoost Titanium 150 pk (5d) 110kw? Ik heb zojuist van de LM te horen gekregen dat de levering wel eens januari 2018 zou kunnen worden.

  De auto is eind juni besteld, dus we zijn nu al drie maanden verder.
  Als daar nog eens drie maanden bijkomen dan is dat een levertijd van 6 maanden, lijkt mij wat overdreven?

  Alle info is welkom! :)
   
 2. In augustus werd mij levering in oktober of november verteld.
  Een half jaar levertijd lijkt mij wel zorgelijk.
   
 3. Ik vraag mij dit ook af eigenlijk. Begin augustus besteld en levertijd staat op 30 november. Maar lees ook berichten over januari bij anderen. Kan een vakantie bij een Ford fabriek (want dat werd als reden gegeven) dan zoveel vertraging opleveren?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 4. Hoe gaat het nu met de levertijd? Hoorde van de dealer dat het nu rond de 3 maanden is. Mits je geen trekhaak besteld want daardoor kan het wel langer duren.
  Heb op een duits forum gelezen dat er ook vertraging was door problemen met het FordConnect modem, maar de details weet ik niet precies.
   
 5. Allemaal vermoedens en gis werk.
  Het is niet met zekerheid te zeggen dat het met de trekhaken van doen heeft.
  Er zijn namelijk mensen die hun FOCUS netjes geleverd hebben gekregen terwijl zij ook een trekhaak eronder hebben. Het kan een bepaalde combinatie zijn die vertraging oplevert, maar er is officieel niets kenbaar gemaakt vanuit Ford. Met de grote vraag (stormloop) en de vele varianten die er zijn kan het productieschema wel eens flink op de schop zijn gegaan. Men zal natuurlijk ook proberen meteen de problemen die boven komen drijven (kinderziektes) bij de productie op te lossen.
   
 6. Ah, oke. Dus de dealers weten het ook niet precies. De wachttijd door de trekhaak heb ik van de dealer gehoord. Ik had verwacht dat zij het wel wisten.

  Het is wel spannend dus. Ik sta op het punt om de Titanium te bestellen. Wil er wel graag mee op pad in de zomervakantie......
   
 7. Ik heb de mijne 5 januari besteld en kreeg van mijn dealer te horen dat de productiedatum op februari staat. Maar een exacte datum is mij niet genoemd.
  Spannend is het zeker wel!
   
 8. De mijne 10 december besteld. Voorziene leverdatum was 10 maart. Vandaag te horen gekregen dat hij pas 8 maart zal gebouwd worden. Dus einde maart voorzien ... (voorlopig??)

  Een 1.5 Clipper ST-Line 150 pk manueel
   
 9. Nieuws van mijn dealer dat onze "Focus Active Crossover Wagon 1.5 150pk benzine handgeschakeld" op 7 februari van de productielijn gereden is en verwacht wordt 23 februari bij de dealer te zijn, waarna hij zal worden afgeleverd. Best snel dus, 7-8 weken.
   
 10. Iets meer geluk dan! :-).
  Nog even op de tanden bijten!
   
  Patman_66 vindt dit leuk.
 11. #11 Patman_66, 11 feb 2019
  Laatst bewerkt: 11 feb 2019
  @Maxime. Hou vol! Uiteindelijk moet ie toch een keer van de lijn geraken. ;)
  Eerlijk gezegd had ik die van ons niet zó snel verwacht.
   
  Maxime. vindt dit leuk.
 12. Collega van me heeft zijn nieuwe Focus half augustus 2018 besteld. Hij kreeg deze week te horen dat de auto vandaag 15 feb. gemaakt zal worden.
  En dan moet de auto nog naar NL, klaargemaakt worden etc, dus daar komt nog zeker 2 weken bij...

  Op mijn eigen Focus (3.2) heb ik zelfs 7 maanden moeten wachten.
  Niet meer normaal eigenlijk, het is een Ford, een massa auto! Geen handgemaakte Bentley...
   
 13. Toen ik mijn FOCUS - MK4 - ST - Line eind mei besteld vorige jaar moest 5 maanden wachten voor dat die bij de dealer afgeleverd werdt.
   
 14. Ik heb gister bericht gekregen 19februari bouwdatum, week van 4 maart ophalen bij de dealer :rock:
   

Deel Deze Pagina