1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lekkage interieur

Discussie in 'Interieur' gestart door A4papier, 5 apr 2021.

 1. Beste focus rijders,

  Recent een focus station titanium uit 2011 gekocht, rijdt fantastisch!

  Nadat de auto een tijdje in de zon had gestaan was de hele binnenzijde erg vochtig en beslagen. Na een rondje op dit forum heb ik een kijkje genomen in de kofferbak, de onderzijde van de kofferbak plaat was nat, de bak van het reservewiel was vochtig. Ook waren de 2 schuimrubber inserts achter de 2 luikjes doorweekt. Tevens zag ik water uit het rechter ventilatierooster komen.
  [​IMG]

  Ik heb de achterbumper gedemonteerd en alle openingen afgekit met siliconenkit. Ook heb ik de beugels van de gasveren van de achterklep afgesealt met vloeibare pakking.

  Na een tijdje mooi weer leek het goed te gaan. Helaas vond ik vanmorgen weer een vochtige auto en dezelfde druppels uit het rooster als bovenstaande.

  Hebben jullie enig idee waar ik moet zoeken?

  Met vriendelijke groet,

  A4papier
   
 2. ik denk bij je dakrails.
   
 3. Dakrails heeft deze auto niet. Enkel de kunstsof daktrim. Maar zojuist voor de volledigheid los gehad, schoongemaakt etc. Maar ook hier geen openingen naar binnen gevonden.
   
 4. scharnieren van de achterklep kan ook nog, hoeft maar een klein scheurtje te zijn in de kitrand om best wel wat water te geven
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 5. Anders met z'n 2en naar een wasbox. Of een tuinslang. Zo veel mogelijk trim/0lastic kappen los halen zodat je duidelijk kan zien waar het vandaan komt. Vind t best veel water als ik het zo zie op de foto...!

  Greetz Emiel
   
 6. Ik had ook zoiets in mindere mate. Draai de moeren eens aan van je achterklep. Kan zijn dat je ze een klein slagje kan geven. Dat heeft het bij mij opgelost daar!
   
 7. Deze bedoel ik:

  16176409945739103934124350073118.jpg
   
 8. Dank voor alle reacties!

  @PhoenixNLx De bouten die je beschrijft heb ik een paar week geleden al losgehad en voorzien van een rups vloeibare pakking en opnieuw vastgezet. Maar zal ze nog een slag na geven...

  Ik zoek rustig verder, hopen dat het enigszins mooi weer blijft:)
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 9. Komt bij de Focus 2 ook voor, heb het zelf ook bij een station uit 2007, in het begin erg nu minder, zat hem in de lasnaad en onder een stripje, al 2 maal afgekit, is dan wel weer dicht, maar na enige tijd gaat het toch weer wat lekken en zie je vochtige plekken op de rolhoes als het erg geregend heeft! Ik kan de kit niet goed tussen de naaf krijgen, want is zo weinig ruimte, alleen een heel dunne voelermaat gaat er tussen en ik moet de kit er dan min of meer opleggen en door weer en wind gaat die dan weer langzaam los, maar is nu mee te leven, af en toe een vochtig plekje! Toen ik hem kocht was er een stank ik de auto bij warmer weer! Bleek er een paar cm water in de wielbak te staan (heb ik nu een opening gemaakt zodat het weg kan) en de vloermat was aan wit van schimmel, lag bij aankoop een rubbermat op dus had ik niet gezien! Jammer toch dat elke Ford door zulke details me altijd het idee geeft dat er te veel is bespaard op afwerking en degelijkheid!
   

Deel Deze Pagina