1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lekkage Focus mk3

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Milanvo, 14 feb 2021.

 1. Water loopt niet omhoog maar klotst wel bij rijden. Misschien toch je achter lichten wat lekkage?
   
  Milanvo vindt dit leuk.
 2. Ik vind het vooral raar dat het bij me reserve wiel niet nat is maar bij de bestuurders kant voor en achter wel...


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 3. Zelf ontdekte ik de lekkage van de roosters in de compartimenten doordat de isolatiemat onder het reservewiel nat was. Toen ik verder ging kijken bleek ook dat de isolatie achter de zijbekleding in de kofferruimte aan de onderzijde en het tapijt + isolatie onder de achterbank nat waren.

  Ik was er relatief vroeg bij waardoor het interieur verder niet nat was geworden. Echter wanneer deze lekkage er al wat langer is en pas relatief laat wordt ontdekt kan het voorkomen dat het tapijt + isolatie in het interieur ook nat zijn geworden doordat het water onder de achterbank doorloopt naar voor.

  Wanneer het tapijt + isolatie eenmaal nat zijn is er naar mijn mening maar 1 goede manier om het vocht er uit te krijgen en dat is het tapijt + isolatie verwijderen en buiten de auto drogen. Wanneer je dit niet doet kan het maanden duren voordat het vocht er uit is.


  Een ander mogelijk punt van lekkage zijn de afwateringsgaatjes onder in de portieren. Wanneer deze verstopt raken blijft er water onder in de portieren staan dat uiteindelijk langs de deurpanelen het interieur in loopt. Vaak zitten de afwateringsgaatjes al half dicht met de bodywax die af fabriek in de portieren is gespoten als corrosie preventie en is er weinig voor nodig om de afwateringsgaatjes helemaal verstopt te laten raken.
   
  Milanvo en doubled vinden dit leuk.
 4. Ik ga het vanmiddag na werk weer even allemaal verder bekijken. Ik heb een waterstofzuiger waarmee ik het tapijt zo goed als droog heb kunnen zuigen.

  Het schuim wat eronder zit heb ik losgetrokken en uit de auto gehaald, voor + achter was helemaal doorweekt en dit duurt inderdaad wel even voordat het droog is.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 5. Weer even een update, persoonlijk denk ik nu dat het van voor komt ergens bij de pendalen. Daar was het ook nog nat. Ik heb de afdichtings pluggen die in de bodem zitten allemaal extra afgekit, een was uitgedroogd en je zag daar ook scheuren in zitten. Ook heb ik een paar gaten gevonden die vanuit de fabriek waren afgeplakt met van dat schuim waarmee die gaten bij die roosters ook afgeplakt zijn. Deze heb ik allemaal verwijderd ontvet en er aluminium tape overheen geplakt met daar nog ducktape over heen voor de stevigheid.

  Ook heb ik onder de daklijsten een kit laag aangebracht en heb ik de roosters + bumper klemmen eraf gehaald en kit er achter op aangebracht.

  Elk gaatje wat ik tegen kom op de boden prop ik kit in dus als dit niet werkt weet ik het okk niet meer


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
  Rykers vindt dit leuk.
 6. Het heeft een paar dagen kunnen drogen, als het goed droog is kunnje weer gaan zoeken of het nog ergens binnen komt..
   

Deel Deze Pagina